Gå til indhold

Nordisk dag om udenlandsk uddannede akademikere på arbejdsmarkedet

21. august 2013
Hvordan kan vi tage vare på kompetencerne hos de mennesker, der bosætter sig her i Norden? Konference i Stockholm søger at udbrede gode eksempler.

Foto: Johannes Jansson/norden.org
Foto: Johannes Jansson/norden.org

Det er vigtigt, at udenlandsk uddannede akademikere, der kommer til Norden, hurtigt får mulighed for at bruge deres uddannelser på arbejdsmarkedet. Med dette sigte har Universitets- och högskolerådet inviteret nordiske beslutningstagere og repræsentanter for videregående uddannelser og arbejdsliv til konference i Stockholm.

På konferencen, som finder sted den 29. oktober 2013, kan man blive klogere på emner som:

  • integrationen af akademikere med udenlandsk uddannelse
  • aktuelle undersøgelser på området
  • mulighederne for supplerende uddannelse.

Hovedtaleren, Gail Sarkany-Coles fra Alberta i Canada, fortæller om delstatens plan for bedre anerkendelse af udenlandske kvalifikationer. Desuden fortæller nordiske oplægsholdere om, hvordan man i Sverige og Norge vurderer kvalifikationer i tilfælde af mangelfuld dokumentation, hvordan udenlandske lærere i Finland og Sverige kan supplere deres uddannelse, og hvordan virksomheder i Danmark kan få ”turbovurderet” jobansøgeres udenlandske uddannelse.

Arrangøren, Universitets- och högskolerådet, er en ny myndighed etableret i januar 2013. Her varetager man blandt andet opgaverne med vurdering af udenlandske uddannelser og international udveksling, som før lå hos forskellige myndigheder.

Konferencen afholdes i samarbejde med Nordisk Ministerråd og det svenske undervisningsministerium.

Handlinger tilknyttet webside