Gå til indhold

Erasmus+: Videregående uddannelsesinstitutioner skal kvalitetsstemples

11. april 2014
For at kunne deltage i internationale udvekslings- og undervisningsophold skal alle videregående uddannelsesinstitutioner ansøge om et såkaldt Erasmus Charter for Higher Education. Tildeling af charteret skal ses som et kvalitetsstempel af institutionens internationale arbejde.

Videregående uddannelsesinstitutioner skal have et godkendt Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) for at kunne deltage i og få tilskud til internationale mobilitets- og samarbejdsprojekter gennem EU´s nye uddannelsesprogram Erasmus+.

Mobilitetsprojekter involverer blandt andet udveksling, praktik- og undervisningsophold for studerende, undervisere og ansatte, mens internationale samarbejdsprojekter eksempelvis har øget videndeling mellem uddannelsessektorer og erhvervslivet som omdrejningspunkt.

Kvalitetsstempel af institutionen

Tildelingen af et Erasmus Charter for Higher Education er et kvalitetsstempel af institutionens internationale indsatser og fortæller samarbejdspartnere, at institutionen lever op til en række krav om kvalitetssikring af den ind- og udgående mobilitet for studerende og ansatte. Der er særligt fokus på procedurer for anerkendelse af udvekslingsophold. Men også forberedelse og sikring af de nødvendige sproglige kompetencer prioriteres højt.

Et Erasmus Charter for Higher Education gælder for hele Erasmus+-programperioden, som løber fra den 1. januar 2014 til 31. december 2020. Charteret erstatter det tidligere Erasmus University Charter (EUC). Institutioner, der allerede har et godkendt Erasmus University Charter, skal derfor ansøge om at blive godkendt til det nye Erasmus Charter for Higher Education. Fristen for ansøgning er den 22. maj 2014 klokken 12.00.

Ansøgningsfrist og vejledning

Fristen for at ansøge om et Erasmus Charter for Higher Education er den 22. maj 2014 klokken 12.00. Du skal søge online på EU-Kommissionens hjemmeside. Hér findes også baggrundsmateriale, ansøgningsvejledning, instruktioner og kontaktinformation til en helpdesk.

 

Handlinger tilknyttet webside