Gå til indhold

Hvordan får vi flere mønsterbrydere?

19. september 2014
Har du svaret, så del det med uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, når hun inviterer til Mønsterbryderdag. Alle er velkomne.

Vi har fri og lige adgang til uddannelse i Danmark. Alligevel er der store forskelle på, hvor mange der får en videregående uddannelse, afhængig af hvor i landet de kommer fra, og hvilken baggrund deres forældre har. Det skal være anderledes. Der skal flere mønsterbrydere på de videregående uddannelser.

Derfor står mandag den 29. september klokken 13-17 i mønsterbrydernes tegn på KEA Campus Nørrebro. Her har alle mulighed for at bidrage med erfaringer og idéer til, hvordan de videregående uddannelser bliver bedre til at tiltrække og fastholde mønsterbrydere.

- Vi skal gøre vejen til en uddannelse lettere for alle, så det bliver nemmere at blive den første faglærte eller akademiker i familien. Det må ikke være postnummeret eller forældrenes baggrund, som afgør, om unge får brugt deres talent. Jeg håber, at alle, som har en god idé til, hvordan vi får flere mønsterbrydere på de videregående uddannelser, har lyst til at deltage i Mønsterbryderdagen, så vi kan få skabt en god debat og finde ud af, hvordan vi forbedrer indsatsen, siger Sofie Carsten Nielsen.

Mønsterbryderdagen byder blandt andet på en præsentation af den nyeste viden på området, ligesom uddannelses- og forskningsministeren vil uddybe, hvorfor hun mener, det er vigtigt med flere mønsterbrydere.

Det vigtigste punkt på dagsordenen er dog deltagernes mulighed for at debattere og byde ind med egne erfaringer og idéer til, hvordan de videregående uddannelser kan tiltrække flere mønsterbrydere og få flere til at gennemføre en videregående uddannelse. Alle gode forslag på Mønsterbryderdagen er velkomne og skal inspirere til det videre arbejde.

Tilmelding

Det er gratis at deltage, men da der kun er et begrænset antal pladser, er tilmelding nødvendig.

(Der er nu lukket for tilmeldinger)

Program for dagen

  • Velkomst ved uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen
  • Mønsterbrud: Fortællinger, fakta og forskning
  • Borddiskussioner og idéudvikling
  • Præsentation af idéer, tiltag og handlingsforpligtelser
  • Afslutning ved uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen

Følg debatten om mønsterbrud på Twitter på #moensterbrud

Handlinger tilknyttet webside