Gå til indhold

Uddannelses- og forskningsministeren inviterer til Forskningsmødet 2014

10. oktober 2014
Den 10. – 11. november deltager op mod hundrede centrale aktører i et forskningsmøde, hvor de vil debattere væsentlige forsknings- og innovationspolitiske emner. Mødet skal bidrage til at udforme fremtidens forsknings- og innovationspolitik.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen inviterer nu en bred vifte af repræsentanter fra forskningsverdenen til et nyt årligt tilbagevendende Forskningsmøde.

Her skal de debattere, hvordan vi fastholder dansk forsknings høje kvalitet og sikrer, at forskningen i endnu højere grad bidrager til at skabe samfundsløsninger og til at øge vækst og beskæftigelse.

Forskningsmødet 2014 foregår i Kolding den 10. - 11. november.

- Regeringen arbejder målrettet for at fastholde og videreudvikle det høje niveau i dansk forskning. Derfor er det et vigtigt spørgsmål, hvordan holder vi os helt fremme i feltet, når konkurrencen om at komme først med den nyeste viden skærpes. På forskningsmødet vil der være fokus på, hvordan vi fastholder vores position som forskningsmæssigt foregangsland, siger Sofie Carsten Nielsen.

På Forskningsmødet 2014 vil blandt andet forskningsfinansiering, talentudvikling og talenthåndtering samt forskernes deltagelse i samfundsdebatten blive diskuteret.

Deltagerne vil også diskutere spørgsmål, som:

  • Hvordan fastholdes den høje kvalitet, som dansk forskning har i dag?
  • Hvordan tiltrækker vi de største forskningstalenter i den internationale konkurrence?
  • Hvordan fremmer at alle talenter kommer i spil uanset social baggrund og køn?
  • Og hvordan implementerer vi i højere grad den viden, vi skaber, i politiske beslutninger og udviklingen af samfundet i det hele taget?

Forskningsmødet 2014 er en pendant til det årlige uddannelsesmøde.

De knap hundrede deltagere er inviteret personligt af uddannelses- og forskningsministeren.

Følg Forskningsmødet på Twitter via #forskmoede

Handlinger tilknyttet webside