Gå til indhold

Mange nye gode ideer til danske virksomheder

22. maj 2015
Rigtig mange har bidraget med gode ideer til, hvilken ny viden der kan gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige.

Fra starten af april og frem til den 14. maj var hjemmesiden bedreinnovation.dk åben for forslag og kommentarer til, hvilken teknologisk viden de ni Godkendte Teknologiske Service-institutter (GTS-institutter) i Danmark skulle satse på at udvikle og formidle i de kommende år. GTS-institutterne har til formål at opbygge teknologiske kompetencer og stille dem til rådighed for danske virksomheder.

På bedreinnovation.dk kunne man finde 109 foreløbige forslag om alt fra batteriløs elektronik over sikring mod IT-kriminalitet til udvikling af droner til for eksempel landbrug og byggebranchen. Forslagene blev virksomheder, erhvervsorganisationer, erhvervsfremmeaktører, forskere, offentlige myndigheder og private inviteret til at kommentere.

Mere end 2000 kommentarer blev afgivet til forslagene, som var lagt til åben diskussion på hjemmesiden.

- Det er fantastisk, at så mange har haft lyst til at bidrage med idéer og kommentarer til GTS-institutternes arbejde. Det betyder meget for kvalificeringen af projekterne, at så mange har været med i udviklingsfasen. GTS-institutterne spiller en særdeles vigtig rolle i at stimulere innovation i danske virksomheder. Det er de gode ideer, vi skal leve af. Det kræver naturligvis, at de kommer ud i virksomhederne og gør gavn. I den proces har GTS-institutterne stor betydning, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

De mange kommentarer giver GTS-institutterne inspiration til at forbedre deres forslag. Kommentarerne indgår samtidig i Styrelsen for Forskning og Innovations videre arbejde med at indgå kontrakter med GTS-institutterne for den kommende periode.

GTS-institutterne indsender deres endelige ansøgninger i september 2015. Efter en udvælgelsesproces og forhandlinger indgår GTS-institutterne og Styrelsen for Forskning og Innovation i december 2015 treårige resultatkontrakter, som medfinansierer udvikling af ny viden til danske virksomheder. Styrelsen investerer cirka 300 millioner kroner årligt i resultatkontrakterne.

Kontakt

Kåre Nordahl Larsen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 30
Email: knj@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside