Gå til indhold

Ny vækstrådgiver skal fremme salg af danske uddannelser i Vietnam

06. maj 2015
Udenrigsministeriet ansætter i samarbejde med Undervisningsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet og Sundhedsministeriet en vækstrådgiver i Vietnam, der skal hjælpe danske uddannelsesinstitutioner med at sælge deres viden i Vietnam.

Morten Pristed, der hidtil har været chef for UC Sjællands internationale sekretariat, starter som vækstrådgiver ved ambassaden i Hanoi, Vietnam i august. Han har i sin nuværende stilling oparbejdet et solidt kendskab til det vietnamesiske uddannelsesmarked og har solide relationer til centrale personer i det vietnamesiske uddannelsessystem.

Udstationeringen af en vækstrådgiver er en markant styrkelse af bestræbelserne på at skabe et egentligt gennembrud for dansk uddannelseseksport i Vietnam. Vækstrådgiverens opgaver bliver blandt andet at formidle sektorsamarbejde mellem de vietnamesiske og danske myndigheder inden for områderne uddannelse og sundhed, med hovedvægten på uddannelse. Vækstrådgiveren vil således komme til at spille en vigtig rolle i at styrke danske uddannelsesinstitutioners arbejde med at fremme kendskab til danske uddannelser i Vietnam.

Det uddannelsespolitiske samarbejde mellem Danmark og Vietnam er afspejlet i en aktiv samarbejdsaftale også kaldet Memorandum of Understanding, som blev underskrevet i 2013 med udløb i 2016.

Den nye vækstrådgiver skal være med til at følge op på et pilotprojekt, hvor danske uddannelsesinstitutioner leverer uddannelse til danske grafiske virksomheder, der har etableret sig i Vietnam samt understøtte den udvikling, som bl.a. flere danske professionshøjskoler har igangsat i Vietnam. University College Nordjylland arbejder f.eks. på at etablere en bygningskonstruktøruddannelse i Ho Chi Minh City sammen med en vietnamesisk partner.

Endelig skal vækstrådgiveren bidrage til at igangsætte og sikre fremdrift i et større strategisk sektorprogram, der etableres i samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriet, Udenrigsministeriet og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Handlinger tilknyttet webside