Gå til indhold

Skoler får hurtigere vej til Europa med ny hjemmeside

23. februar 2015
Lærere og pædagoger får nu lettere ved at finde kurser til efteruddannelse i Europa og partnere til europæiske uddannelsesprojekter med den nye hjemmeside SchoolEducationGateway.eu.

SchoolEducationGateway

Vestre Skole i Middelfart sender i juni måned i år to lærere på uddannelsesophold i Wales med tilskud fra Erasmus+. Opholdet er en del af et projekt, som skolen har sat i gang for at blive bedre til at tilrettelægge og udvikle engelskundervisningen i indskolingen. De danske lærere skal følge en engelsk kollega i undervisningen og deltage i et kursus om engelskundervisning i indskolingen. 

Med en ny hjemmeside ’SchoolEducationGateway.eu’ bliver det nu lettere for lærere og pædagoger at finde kurser til efteruddannelse i udlandet. Samtidig kan danske børnehaver, grundskoler og ungdomsuddannelser bruge hjemmesiden til at finde samarbejdspartnere til europæiske uddannelsesprojekter.  

Hjemmesiden samler efteruddannelseskurser i Europa og værktøjer til at søge samarbejdspartnere og indeholder derudover eksempler på europæiske projekter inden for skolesektoren. Institutionerne kan også lade sig inspirere af kursusforløb, som andre pædagoger eller lærere har haft succes med. 

SchoolEducationGateway er en del af Europa-Kommissionens uddannelsesprogram Erasmus+. Programmet giver tilskud til projekter og aktiviteter, som på tværs af uddannelsessektorer i Europa arbejder på at forbedre kvaliteten i undervisning og læring. Erasmus+ sætter fokus på temaer som at styrke lærergerningens profil, at takle for tidligt skolefrafald og at forbedre kvaliteten af førskoleundervisning.

På SchoolEducationGateway.eu kan læserne derfor også finde ekspertartikler, vejledninger eller læse mere om politiske initiativer på området på både europæisk og nationalt niveau.

SchoolEducationGateway.eu indeholder:

  • Informationsservice med nyheder, publikationer, ekspertartikler og vejledningsmateriale
  • Projekteksempler med inspiration fra forskellige typer af projekter over hele Europa
  • Tre konkrete værktøjer, som kan hjælpe i ansøgningsprocessen til tilskudsprogrammet Erasmus+:
  • Katalog over kurser, som udbydes til lærere og øvrige medarbejder
  • Katalog over undervisningsophold og “job shadowing”
  • Database for partnersøgning og opslag til strategiske partnerskaber

 

Sådan får du adgang til SchoolEducationGateway

For at bruge SchoolEducationGateway skal du registrere dig som bruger på hjemmesiden. Du kan også logge på ved hjælp af dit eTwinning-login, hvis du allerede er aktiv på det virtuelle mødested eTwinning. Dette sker for at sikre, at det kun er relevante interessenter og aktører fra sektoren for børnehave, grundskole og ungdomsuddannelse, der anvender portalen. 

Handlinger tilknyttet webside