Gå til indhold

Uddannelses- og forskningsministeren var med til studiestart i Vordingborg

24. august 2015
Uddannelses- og forskningsministeren besøgte UC Sjællands campus i Vordingborg for at møde de nye lærerstuderende og være med til første dag på deres nye uddannelse.

Der ventede de nye studerende på læreruddannelsen i Vordingborg lidt af en overraskelse, da de den 24. august kom ind med toget til den studieby, hvor de skal studere i de kommende år.  

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen stod nemlig på Vordingborg Station og tog imod dem sammen med UC Sjællands tutorer.

Ministeren var taget til Vordingborg for at møde de nye studerende på egen hånd og få en snak om deres forventninger til studiet, og hvorfor deres valg af uddannelse lige netop er faldet på læreruddannelsen. 

- Jeg har mødt et smittende engagement og en klar bevidsthed om, at læreruddannelsen skal levere topkvalificerede lærere. Efter mit besøg på uddannelsen står det også endnu mere klart for mig, at UCSJ spiller en vigtig rolle i lokalområdet, siger Esben Lunde Larsen efter besøget.

Uddannelses- og forskningsministeren tog imod de nye studerende på Vordingborg Station
Uddannelses- og forskningsministeren tog imod de nye studerende på Vordingborg Station

Sammen med de studerende gik ministeren med hen til UC Sjællands campus, hvor blandt andre uddannelseschef Stina Løvgreen Møllenbach bød de nye lærerstuderende velkommen. Herefter understregede Esben Lunde Larsen i en tale vigtigheden i dygtige og veluddannede lærere:

- Med jeres studievalg tager I ansvar for en af samfundets vigtigste opgaver: At sikre børn en god og lærerig skolegang. Den enkelte underviser er omdrejningspunktet for elevernes læring. Eleverne følger den gode lærer. Eleverne betragter den gode lærer som rollemodel. Og når eleverne ser tilbage på deres skolegang, husker de den gode lærer.

Efter den fælles velkomst gik Esben Lunde Larsen sammen med en klasse ud i et klasselokale, hvor introduktionen fortsatte. Her kunne ministeren blandt andet lytte med, da de nye studerende på skift fortalte om, hvorfor de har valgt lige netop læreruddannelsen.

 

Handlinger tilknyttet webside