Gå til indhold

EU-DK-Hjemtag – ny mulighed for at skabe flere succesfulde ansøgninger til Horizon 2020.

02. maj 2016
Fra den 2. maj 2016 kan både offentlige og private rådgivere søge om tilskud til at gennemføre informationsaktiviteter om Horizon 2020-programmet.

Formålet er at styrke dansk forskning og innovation ved at fremme deltagelse i og øge hjemtag fra Horizon 2020. EU-DK-Hjemtag understøtter således, at flere danske virksomheder, kommuner, forskere fra videninstitutioner med videre, der ikke tidligere har deltaget i EU’s rammeprogrammer for forskning og innovation, bliver gjort opmærksomme på programmets muligheder, samt deltager i ansøgninger, der er succesfulde i konkurrencen om EU-midlerne.
En central aktør i forhold til denne indsats er rådgiverne i EU-DK Support netværket. Den store viden, der findes om Horizon 2020 i dette netværk, skal i endnu højere grad komme i spil til gavn for potentielle danske ansøgere til Horizon 2020.

Hvad kan man få tilskud til?

EU-DK-Hjemtag støtter aktiviteter, der kan engagere ansøgere, der ikke tidligere har deltaget i EU’s rammeprogrammer for forskning og innovation. Det kan være aktiviteter såsom at yde bistand til virksomheders, kommuners eller forskeres arbejde med at finde relevante projekter eller forsknings- og innovationsprogrammer. Det kan også konkret dreje sig om at identificere finansierings- og støttemuligheder, finde projektpartnere, vejlede om udformning af ansøgninger med mere. Det vil sige aktiviteter, der direkte bidrager til muligheden for at udarbejde succesfulde ansøgninger til Horizon 2020.    

Hvem kan få tilskud?

EU-DK-Hjemtag kan søges af både offentlige og private institutioner samt virksomheder. Det er en forudsætning for tilskud, at mindst to partnere i EU-DK Support netværket deltager som aktive parter i projektet og deltager i gennemførelsen af projektets aktiviteter. Hovedansøgeren behøver ikke være en af partnerne i EU-DK Support netværket.

Ansøgningsfristen er den 15. juni 2016 kl. 12.00.

Handlinger tilknyttet webside