Gå til indhold

Forskningens Døgn er i gang

25. april 2016
Forskningens Døgn 2016 blev i formiddag skudt i gang med et festligt åbningsevent på Zoologisk Museum i København.

H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs stod sammen med direktør for Statens Naturhistoriske Museum Peter Kjærgaard  i spidsen for arrangementet, der både kom omkring to prisoverrækkelser, paneldebat samt præsentation af en række af museets citizen science-projekter.

- Vores forskning har værdi i sig selv, når der gøres nye opdagelser, skabes nye sammenhænge eller erkendelser. Men den får for alvor konkret værdi for samfundet, når den formidles til os borgere, omsættes til undervisning af høj kvalitet eller spredes til vores virksomheder. Derfor er det også vigtigt, at vi får formidlet de mange spændende resultater til et bredt publikum. Vi skal se og opleve, hvad skattekronerne går til, og dermed også hvorfor det er vigtigt at investere i forskning, sagde ministeren i sin tale. 

H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsministeren overrakte Forskningskommunikationsprisen 2016 til professor mso ved Københavns Universitet, Barbara Hoff Esbjørn. Hun modtog prisen for formidlingen af sin forskning i børn og angst. 

Desuden blev videnskab.dks Årets Danske Forskningsresultat overrakt af uddannelses- og forskningsministeren og projektchef på videnskab.dk Peter Hyldgaard. Prisen gik til professor Per Halkjær Nielsen, postdoc Mads Albertsen og ph.d.-studerende Rasmus Kirkegaard, der forsker i kvælstofkredsløb på Aalborg Universitet.

Undervejs rappede Per Vers sig igennem forskningens vidtfavnende verden akkompagneret af unge strygere, mens Ulla Essendrop styrede begivenhedernes gang.

I den kommende uge går det løs med mere end 300 Forskningens Døgn-arrangementer på landets gader og stræder, hospitaler, museer, biblioteker, skoler og universiteter. 

Følg med på Facebook samt #forskdk på Twitter og Instagram.


Video: Se Per Vers' rap om forskning

 

Handlinger tilknyttet webside