Gå til indhold

Forskningskroner til 19 talenter inden for sundhedsforskningen

27. juni 2016
Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom investerer 3,5 millioner kroner i 19 unge forskertalenter. De skal fordybe sig i et selvstændigt forskningsprojekt. Skolarstipendierne udgør et vigtigt fundament for rekrutteringen af lovende kandidater til sundhedsforskningen i fremtiden.

19 skolarstipendier fra Det Frie Forskningsråd skal give helt unge forskertalenter mulighed for tidligt i karrieren at prøve kræfter med et selvstændigt forskningsprojekt. Stipendiet skal også bidrage til at vække de studerendes nysgerrighed for den sundhedsvidenskabelige forskning på højt niveau og gøre dem klogere på en karrierevej som forsker.

Formålet med stipendierne er at styrke forskningens vækstlag og udvide talentmassen til den sundhedsvidenskabelige forskning.

- Det er meget vigtigt, at vi på et tidligt tidspunkt tilskynder unge lovende talenter til sundhedsforskning. På den måde sikrer vi forskningsverdenen et vækstlag, der på længere sigt kan bidrage til de resultater, som den excellente sundhedsforskning skal producere til forbedring af blandt andet den offentlige sygdomsbehandling og til medicinalindustrien, som i disse år sukker efter talenter og forskningskompetencer i Danmark, siger Jørgen Frøkiær, professor, overlæge, dr. med. og formand for Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom.

Der skal blandt andet forskes i årsagerne til den høje dødelighed blandt hoftefrakturpatienter på 30 procent inden for det første år efter operationen og i mulighederne for at forhindre progression af Parkinsons sygdom ved hjælp af genterapi.

Handlinger tilknyttet webside

Afsendere