Gå til indhold

Horizon 2020: Er din projektidé grøn?

31. marts 2016
Bæredygtighed og grøn udvikling er nogle af de helt grundlæggende mål for EU, også når man taler om de projekter, der får støtte via Horizon 2020. Mere end en ud af tre euro i Horizon 2020 går til grønne projekter. Derfor er det vigtigt at tænke grønt, når man skriver sin ansøgning.

En ud af tre euro i Horizon 2020 er grønne

Klima og miljø er så højt prioriteret, at 35 procent af det samlede Horizon 2020-budget er øremærket til projekter, der adresserer klimaudfordringer, mens hele 60 procent går til projekter, der i en eller anden grad bidrager til bæredygtig udvikling.

  Og det er langt fra alle disse penge, der er øremærket til den særlige Klima-udfordring i Horizon 2020. Faktisk er hovedparten budgetteret uden for dette særlige område. Har man en projektidé, der handler om klimaudfordringer, miljø og bæredygtighed, kan det derfor være en god idé at løfte blikket og ikke kun søge relevante opslag i det mest nærliggende delprogram i Horizon 2020: Klima-udfordringen. Det kan være, at man finder noget, der passer ind i et af de mange andre delprogrammer i Horizon 2020.

Et direkte eller indirekte grønt krav i opslaget

Ofte vil det stå i opslagsteksten, hvis der er særlige krav om at tænke grøn udvikling, klima og bæredygtighed ind i sit projektforslag. Men også, når man skriver ansøgninger til opslag, hvor det ikke står udtrykkeligt, kan det være en god idé at overveje, om projektet kan bidrage til denne dagsorden.

Selvfølgelig skal det være relevant i forhold til projektidéen og opslaget også at inddrage aspekter, der berører klima, miljø og bæredygtighed. Men måske er der blot tale om, at man skal udvide sit perspektiv lidt for at se muligheder for at påvirke økonomisk, social eller naturlig bæredygtighed eller for at se, at der faktisk kan være en effekt i forhold til klimatilpasning eller udledning.

Grønne idéer

Hent inspiration til grønne projektidéer i de 17 mål for bæredygtig udvikling, som verdens ledere blev enige om i efteråret 2015, Sustainable Development Goals – eller blot SDG.

Kontakt

Stefanie Bondy Jørgensen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 17
Email: stbj@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside