Gå til indhold

Nye retningslinjer skal gøre det nemmere for forskere at registrere deres forskning til den bibliometriske forskningsindikator

27. januar 2017
Hvor går grænsen mellem forskning og formidling? Hvilke krav er der til fagfællebedømmelse? Hvordan registreres genudgivelser? Dette er nogle af de spørgsmål, der bliver besvaret i de nye retningslinjer for den bibliometriske forskningsindikator (BFI).

I arbejdet med at sikre datakvaliteten af forskningsregistrering BFI udgives det første sæt samlede retningslinjer for registrering til indikatoren. De nye retningslinjer har til formål at svare på mange af de spørgsmål, som stilles i forbindelse med registrering af forskning. Derudover indeholder retningslinjer en gennemgang af definitioner, begreber og principper i BFI samt konkrete eksempler på, hvilke forskningspublikationer der udløser point og hvilke, der ikke gør. Retningslinjerne vil blive opdateret løbende med flere eksempler, efterhånden som yderligere behov for afklaring identificeres.

Retningslinjerne er til alle, der registrerer forskning til BFI, og henvender sig til både forskere, informationsspecialister og ledere ved de danske universiteter.

Retningslinjerne er opdateret april 2017

Handlinger tilknyttet webside