Gå til indhold

Professionel bestyrelse skal styrke arkitektskolen i Aarhus

08. december 2011
Én samlet bestyrelse skal fremover lede Arkitektskolen Aarhus. De fem eksterne medlemmer er fundet, og uddannelsesminister Morten Østergaard ser frem til samarbejdet.

Både århusianske, danske og internationale profiler, arkitekter og designere, folk med undervisningserfaring og tung ledelses- og bestyrelseserfaring har takket ja til at være med til at styrke Arkitektskolen Aarhus.

Med offentliggørelsen af de fem eksterne medlemmer står det klart, at det er en meget kompetent og bredt funderet bestyrelse, der fremover skal varetage skolens interesser som kunstnerisk uddannelses- og forskningsinstitution.

– Jeg er glad for at kunne præsentere et stærkt hold, der sammen med de medlemmer, som vælges blandt skolens personale og studerende, skal udgøre den nye bestyrelse for Arkitektskolen Aarhus. Arkitektskolen får hermed markante danske og internationale profiler i den øverste ledelse. Skolen er en førende kunstnerisk uddannelses- og forskningsinstitution, og vi har samlet de kompetencer, der skal til, for at sikre den fortsatte udvikling og profilering. Jeg ser personligt frem til samarbejdet med den nye bestyrelse, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

Et af de fremtrædende medlemmer er Ingelise Bogason (født 1949, Cand.mag.), der er udpeget som formand for bestyrelsen. Hun har en bred erfaring med at arbejde i bestyrelser og har i en årrække varetaget ledende stillinger i det private erhvervsliv. Desuden har hun en baggrund fra uddannelsessektoren.

Nille Juul-Sørensen (født 1958, arkitekt MAA) er udpeget som næstformand. Han er netop tiltrådt som direktør i Dansk Design Center. Fra 2004 var han Associate Director hos rådgivningsfirmaet Arup i London. Nille Juul-Sørensen har vundet flere priser blandt andet for sit arbejde med den københavnske metro.

Øvrige medlemmer er:


Anna Valtonen (født 1974, designer) er siden 2009 rektor for Designinstituttet ved universitetet i Umeå. Hun var fra 1997 til 2009 ansat hos Nokia – sidst som chef for en forsknings- og udviklingsafdeling.

Peder Elgaard (født 1968, arkitekt MAA), Kgl. Bygningsinspektør, er partner og faglig direktør ved Erik Møller Arkitekter A/S. Han har taget uddannelsen NORDMAK, Nordisk postgraduate Masteruddannelse i Arkitektonisk Kulturarv.

Trine Berthold, (født 1973, arkitekt MAA), associeret partner hos Schmidt, Hammer og Lassen i Aarhus. Trine Berthold er udpeget af Statens Kunstråd.

Som led i den politiske aftale om de kunstneriske uddannelser, som er indgået efteråret 2010 mellem alle folketingets partier undtaget Enhedslisten, får Arkitektskolen Aarhus nu en bestyrelse. Arkitektskolen er i forbindelse med regeringsdannelsen flyttet fra Kulturministeriet til Uddannelsesministeriet.


Uddannelsesminister Morten Østergaard kan kontaktes gennem pressesekretær Ingeborg Nielsen på 2211 0200 eller imen@fivu.dk.

Formand for bestyrelsen Ingelise Bogason kan kontaktes på 5128 5555 eller ingelise@bogason.dk.

Rektor for Arkitektskolen Aarhus Torben Nielsen kan kontaktes på 2268 7200 eller torben.nielsen@aarch.dk.


 

Handlinger tilknyttet webside