Gå til indhold

Millioner af muligheder i EU’s forskningsprogram Horizon 2020

25. oktober 2013
INVITATION TIL PRESSEN: Uddannelsesministeriet samler den 29. oktober aktører fra uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv til konferencen Nutidens udfordringer – fremtidens løsninger. Fokus er, hvordan Danmark får del i 525 milliarder kroner fra EU’s program Horizon 2020 til forskning og innovation.

Der er overvældende interesse for at høre om mulighederne i EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020. Flere end 1.600 aktører fra uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv har tilmeldt sig konferencen "Nutidens udfordringer – fremtidens løsninger" den 29. oktober.

Pressen er velkommen til arrangementet, der finder sted i:
Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2, 1577 København V, den 29. oktober 2013, kl. 9.00 til 17.00

Deltagerne er blandt andet forskere fra universitetsverdenen, innovative ledere fra erhvervslivet og rådgivere fra brancheorganisationer.

Aftalen om EU’s nye forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020 blev grundlagt under det danske EU-formandskab i 2012. Med konferencen skyder uddannelsesminister Morten Østergaard programmet i gang i Danmark, og danske virksomheder og forskere kan blandt andet høre om, hvordan de får del i programmets pulje på 525 milliarder kroner til forsknings- og innovationsprojekter.

Regeringen har sat et ambitiøst mål om at øge det danske hjemtag fra Horizon 2020 til 2,5 procent af midlerne svarende til et årligt gennemsnit på 1,5 milliarder kroner.

- Jeg er glad for den store opbakning til konferencen. Det lover godt for den ambitiøse plan, regeringen har lagt for at øge det danske hjemtag fra Horizon 2020. Under det danske formandskab arbejdede vi for et stort forsknings- og innovationsbudget til gavn for hele Europa. Nu er det op til de danske forsknings- og innovationsmiljøer at udnytte de muligheder, det giver, for at skabe ny viden, der kan omsættes til innovative løsninger, som kan styrke Danmarks position i den globale konkurrence. Vi har ikke råd til at miste en eneste EU-forskningskrone, fordi danske virksomheder og forskere ikke benytter muligheden for at ansøge, siger Morten Østergaard.

Om konferencen

  • Konferencen byder på et hovedprogram med oplæg og interview om Horizon 2020. Blandt talerne er fremtrædende forskere og innovative virksomhedsledere samt repræsentanter fra Europa-Kommissionen og Uddannelsesministeriet.
  • Foyeren i Tivoli Congress Center er omdannet til et interaktivt miljø med stande, hvor forskere og virksomheder fortæller om deres erfaringer med internationale projekter. I Speakers’ Corners er navne som Novozymes, K.M. Rustfri og Alphafilm på programmet.

Konferencen transmitteres live på: www.fivu.dk/horizon2020. Arrangementet kan også følges på Twitter via #H2020dk.

Sådan tilmelder du dig:

Presserepræsentanter kan tilmelde sig arrangementet på e-mail sbj@fi.dk. Oplys navn og medie i e-mailen.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Forsknings- og Innovationsstyrelsen:
Kontorchef Annette Borchsenius, tlf.: 4064 3884 eller e-mail abn@fi.dk 
Presse- og kommunikationskonsulent Steen Bruun Jensen, tlf.: 4132 6030, e-mail: sbj@fi.dk
Specialkonsulent Bodil K. Priemé, tlf.: 7231 8265, e-mail: bkp@fi.dk

Handlinger tilknyttet webside