Gå til indhold

50 ekstra pladser på lægeuddannelsen i Aalborg

07. maj 2015
Sygehusene og den almene praksis i Nordjylland efterspørger flere læger. Derfor øger regeringen nu optaget på lægeuddannelsen på Aalborg Universitet med 50 pladser. Det er en fordobling af den nuværende kapacitet.

Region Nordjylland har peget på rekrutteringsudfordringer på sygehusene og i den almene praksis i regionen. Samtidig efterspørger lægemiddelindustrien i stigende grad arbejdskraft med medicinsk kandidatuddannelse. Derfor etablerer regeringen nu 50 ekstra pladser på lægeuddannelsen i Aalborg fra studieåret 2015/16.

- Det her er et meget markant løft til lægeuddannelsen i Aalborg og til hele regionen. Der er brug for flere læger i Danmark – ikke mindst i Nordjylland, hvor det har været svært at få besat stillinger på sygehuse og på lægepraksisser. Og Aalborg Universitet har kapaciteten til at uddanne flere læger, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Det øgede optag på lægeuddannelsen på Aalborg Universitet forventes på sigt at kunne bidrage til at reducere lægemanglen i Region Nordjylland. Analyser viser, at mange kandidater bliver i det område, hvor de har læst medicin. Der er en betydelig sammenhæng mellem, hvor kandidatuddannelsen er gennemført, og hvor en læge har bopæl 15 år efter afsluttet kandidatuddannelse.

- Vi er i regeringen optaget af, at det fortsat skal være attraktivt at leve og arbejde i landets yderområder. Og selvfølgelig vil man hellere bosætte sig og få børn i Nordjylland, når der er dygtige læger i regionen – og uddannelser, der fører til job for de unge, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Om lægeuddannelsen på Aalborg Universitet

Lægeuddannelsen på Aalborg Universitet startede i 2010, og universitetet er den af de fire udbydere af lægeuddannelsen i Danmark, der har det mindste optag. Der optages således årligt 50 studerende i Aalborg. Med regeringens initiativ forøges optaget til 100 studerende årligt. Det vurderes, at et større optag kan sikre en bedre udnyttelse af kapaciteten på lægeuddannelsen på Aalborg Universitet.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Uddannelses- og Forskningsministeriet:
Kontorchef Søren Nedergaard, tlf.: 7231 8032 , e-mail: sne@ufm.dk
Leder af presseenheden Jesper Langergaard, tlf.: 7231 8020, e-mail: jela@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside