Gå til indhold

Kulturnatten står i månens og stjernernes tegn

06. oktober 2015
Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer til en forrygende kulturnat, der vil pirre til alle sanser. Temaet er 'Det Uendelige Univers', men der vil også være geniale iværksættere, klimavenlig øl og Store Nørd. Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig til at byde indenfor.

Når mørket den 9. oktober sænker sig over København, vil Uddannelses- og Forskningsministeriet syde af liv, videnskab, show og konkurrencer.

Hele Danmarks astronaut Andreas Mogensen er netop vendt hjem fra sin første rumfærd. Derfor er temaet for Kulturnatten 2016 naturligvis 'Det Uendelige Univers', og publikum får blandt andet serveret unikke filmoptagelser og fortællinger fra Andreas Mogensens rumrejse.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen glæder sig sammen med resten af ministeriets ansatte til at invitere indenfor.

- Kulturnatten er en enestående chance for at se og opleve de mange spændende områder, vi arbejder med i ministeriet. I år har vi særligt fokus på rumforskning og Andreas Mogensens mission, men også mange andre emner, opfindelser og muligheder inden for forskning, innovation, uddannelse og internationalisering. Uddannelses- og Forskningsministeriet er åbent og levende. Det ser jeg frem til at vise alle, der har lyst, siger Esben Lunde Larsen.

Ministeren byder velkommen og er dommer, når tre unge iværksættere går på scenen og ’pitcher’ innovative og geniale ideer for publikum.

Børn og barnlige sjæle kan møde de vanvittige videnskabsmænd Kåre og Emil fra Store Nørd på DR, der viser science show og giver autografer.

Falder Store Nørd ikke i smag, kan publikum smage en klimavenlig øl hos DTU Bryghus eller spise fremtidens fødevarer fra Michelin-kokke, der serverer smagsprøver på sunde mikroalger. NASA forsker også i mikroalger, og Andreas Mogensen indtog dem på sin rumrejse.

Studerende på jordemoderuddannelsen vil fortælle, hvordan liv bliver til, og Folkeuniversitetet vil fortælle, hvor let det er at blive klogere. Skoleskibet Georg Stage og dens besætning lægger i år til på Holmen og inviterer også alle interesserede indenfor.

Filosof Vincent Hendricks og astronom og astrofysiker Anja C. Andersen vil optræde i en science slam om menneskets opfattelse af det ydre rum. Publikum kan også forsøge sig som dronepiloter hos DTU Space DroneCenter eller møde robotter fra Teknologisk Institut.

Det og meget mere i:

Uddannelses- og Forskningsministeriet
Bredgade 40, 1260 København K

#kulturnatkbh15 på Twitter og Instagram


For yderligere oplysninger, kontakt Styrelsen for Videregående Uddannelser:

Presse- og kommunikationsansvarlig Ingeborg Marie Nielsen, tlf. 7231 8654, e-mail: imen@uds.dk

Handlinger tilknyttet webside