Gå til indhold

Ingeniøruddannelserne er årets højdespringer i kvote 2-søgningen

07. april 2016
Søgningen til ingeniøruddannelserne via kvote 2 har aldrig været større. Det viser den endelige opgørelse over forårets søgning via kvote 2. Det glæder uddannelses- og forskningsministeren, at flere vælger de tekniske uddannelser.

56.794 personer har i år søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2. Det er 1.379 flere end sidste år og ny rekord. Det viser den endelige opgørelse over forårets søgning til de videregående uddannelser gennem Den Koordinerede Tilmelding.

Stigningen er størst på det tekniske område og især på ingeniøruddannelserne.

På erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne er søgningen til det tekniske område steget med 15 procent. På bacheloruddannelserne er søgningen til teknisk videnskab steget med 22 procent.

Sammenlignet med 2015 har 26 procent flere søgt en diplomingeniøruddannelse via kvote 2, mens 22 procent flere har søgt en civilingeniøruddannelse.

Det glæder uddannelses- og forskningsministeren, at der er stor søgning til de tekniske uddannelser:

- Det ligger mig meget på sinde, at vi uddanner unge efter samfundets og arbejdsmarkedets behov. Og det er vigtigt for mig, at de unge har information om, hvilke brancher der har høj beskæftigelse og lav ledighed. Erhvervslivet efterspørger flere ingeniører, og nu søger flere unge ind på ingeniøruddannelserne. Det er positivt, at årets kvote 2-søgning viser, at flere unge bliver tiltrukket af ingeniørfaget, som rigtig mange virksomheder efterspørger. Det viser, at de unge både vælger uddannelse med hjertet og hjernen, siger Ulla Tørnæs.

De unge har blandt andet haft mulighed for at sammenligne forskellige uddannelser på uddannelseszoom.dk, hvor man kan se vigtige oplysninger om blandt andet ledighed og indkomst.

Ministeren opfordrer sommerens ansøgere via kvote 1 til at have samme opmærksomhed på at vælge uddannelser, som er efterspurgte på arbejdsmarkedet.

- Vi har en række uddannelser, hvor alt for mange nyuddannede ikke får fodfæste på arbejdsmarkedet efter mange års studier. Det er ikke godt nok for den enkelte unge, og det er ikke en god investering for samfundet. Derfor er det afgørende, at vi skærper fokus på at de unges kompetencer efter endt uddannelse matcher arbejdsmarkedets behov. Og jeg håber, at det gode mønster vil afspejle sig i sommerens søgning, siger Ulla Tørnæs.

Det endelige antal ansøgere til de videregående uddannelser i 2016 kan først opgøres efter den 5. juli, hvor ansøgningsfristen via kvote 1 udløber.

Om årets søgning via kvote 2

  • I alt 56.794 personer har søgt ind på en videregående uddannelse pr. 15. marts 2015. Det er 2 procent eller 1.379 flere personer end sidste år.
  • 15. marts er ansøgningsfrist for ansøgere, der søger om optagelse på en videregående uddannelse via kvote 2, ansøgere med en international adgangsgivende eksamen og ansøgere til uddannelser, hvor der som et led i adgangskravene indgår en optagelsesprøve, en optagelsessamtale eller lignende. Udover disse grupper kan ansøgere, der alene ønsker en kvote 1 bedømmelse, søge før 15. marts.
  • De 56.794 ansøgninger er et større tal, end de 54.932, som Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggjorde umiddelbart efter fristudløb den 15. marts. Det skyldes, at det endelige tal også inkluderer ansøgere, der har søgt uden NemID, ansøgere, der stod i kø ved fristens udløb, og ansøgere, der har fået dispensation fra at søge digitalt.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Kontorchef Jens Storm, tlf.: 7231 7982, e-mail: jst@uds.dk 
Pressekonsulent Trine Søndergaard, tlf. 7231-8009, e-mail: tri@ufm.dk 

Handlinger tilknyttet webside