Gå til indhold

Nye uddannelser og uddannelser flere steder

11. april 2016
Uddannelses- og forskningsministeren har godkendt en ny kandidatuddannelse i ledelse af digital kommunikation, en ny akademiuddannelse i miljøteknologi samt 11 nye udbud af eksisterende uddannelser forskellige steder i landet.

Til sommer kan studerende vælge to nye videregående uddannelser og i 11 byer får studerende adgang til nye uddannelser.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs har truffet sine afgørelser på baggrund af vurderinger fra Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser, RUVU.

- Den vigtigste opgave for mig er at styrke matchet mellem uddannelserne og arbejdsmarkedet. Og så skal der være god adgang til at tage en videregående uddannelse uden for de store universitetsbyer. Det er derfor positivt, at vi kan tilbyde to nye uddannelser inden for områder, hvor vi i Danmark ønsker at stå stærkt i fremtiden; digitalisering og miljøteknologi. Det er også en god nyhed, at eksisterende uddannelser tilbydes flere steder, for eksempel får man fremover mulighed for at uddannelse sig i el-installation i Hadsten, siger Ulla Tørnæs.

Den ene godkendte nye uddannelse er en engelsksproget Erasmus+ kandidatuddannelse i Ledelse af Digital Kommunikation. Den udbydes på Aalborg Universitet, Campus København i fællesskab med Paris Lodron University of Salzburg i Østrig og Vrije Universiteit Brussel i Belgien. Den anden nye uddannelse er en akademiuddannelse i miljøteknologi, som udbydes på Erhvervsakademi Aarhus. Det er en videregående voksenuddannelse, som typisk er tilrettelagt på deltid.

De nye udbud af eksisterende uddannelser er fordelt på flere byer, også uden for de store universitetsbyer, herunder blandet andet på erhvervsakademier i Sønderborg, Kolding, Hadsten og Esbjerg.

Baggrund

Ansøgninger og godkendelse forår 2016

  • Styrelsen for Videregående Uddannelser havde ved fristens udløb modtaget 23 ansøgninger om prækvalifikation.
  • Godkendelserne skal blandt andet skabe mere aktivitet inden for voksen- og efteruddannelse på det tekniske og produktionsrettede område og dermed løfte det faglige niveau i arbejdsstyrken.
  • Uddannelserne og udbuddenes endelige godkendelse er afhængig af, at de efterfølgende opnår positiv akkreditering fra Danmarks Akkrediteringsinstitution.

Prækvalifikation

  • Prækvalifikation blev indført i 2013 og betyder, at relevansen af alle nye uddannelser og udbud af videregående uddannelser skal vurderes.
  • Prækvalifikation skal sikre, at udviklingen inden for de videregående uddannelser er hensigtsmæssig i et samfundsøkonomisk og uddannelsespolitisk perspektiv.

For yderligere oplysninger, kontakt Styrelsen for Videregående Uddannelser:

Kontorchef Jette Søgren Nielsen, tlf.: 7231 8620, e-mail: jsn@uds.dk
Presse- og kommunikationsansvarlig Ingeborg Marie Nielsen, tlf.: 7231 8654, e-mail: imen@uds.dk

Handlinger tilknyttet webside