Gå til indhold

Uddannelser med gode jobudsigter hitter i 2016

06. juli 2016
Markant flere ønsker at uddanne sig til ingeniør og folkeskolelærer. Det viser en opgørelse over søgningen til de videregående uddannelser. Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig over, at netop uddannelser med gode jobudsigter er favoritter hos de kommende studerende.

Hele 94.744 personer har i år søgt ind på en videregående uddannelse. Det er 1 procent flere end i 2015.

En opgørelse over søgningen viser, at udsigten til at blive lærer eller ingeniør hitter særligt hos de kommende studerende. 16 procent flere har i år søgt ind på uddannelsen som folkeskolelærer, 11 procent flere vil være civilingeniør, og 10 procent flere vil være diplomingeniør.

Generelt har der været en stor stigning på de tekniske uddannelser. For de tekniske uddannelser på erhvervsakademierne og professionshøjskolerne er der en stigning på 5 procent, og på teknisk videnskab på universiteterne har 11 procent flere søgt ind. Derudover har IT-uddannelserne på universiteterne haft en stigning på 14 procent.

Udviklingen glæder uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs:

- Det er rigtig godt, at mange har søgt ind på læreruddannelsen og de tekniske uddannelser, hvor der er gode udsigter til job. For vi har mangel på dygtige lærere, ingeniører og it-specialister. Optaget i år tyder på et styrket match mellem uddannelsesvalg og arbejdsmarkedets behov. Jeg er glad for, at uddannelser med gode jobudsigter hitter hos de unge i år, og jeg synes, at årets søgning vidner om, at mange unge har valgt studie med både hjerte og hjerne, siger Ulla Tørnæs.

Fakta om årets søgning

  • Den største procentvise stigning i antallet af ansøgere til de store uddannelser ses hos folkeskolelærere (16 procent), civilingeniører (11 procent) og diplomingeniører (10 procent).
  • Den største procentvise stigning i antallet af ansøgere til uddannelsesinstitutionerne ses hos Aarhus Maskinmesterskole (24 procent), IT-Universitetet (23 procent) og Erhvervsakademi MidtVest (13 procent)
  • Ansøgningstallet på 94.744 personer er opgjort på baggrund af data fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT). Ansøgningstallet er højere end det tal, Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggjorde den 5. juli på baggrund af data fra Optagelse.dk. Forskellen skyldes, at ansøgere, der har annulleret alle deres ansøgninger frem mod 5. juli, medregnes i opgørelsen fra KOT.
  • 30. juli: Alle ansøgere får svar på deres ansøgning. Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggør den 30. juli klokken 00.01 hovedtal fra Den Koordinerede Tilmelding med antal ansøgere, antal optagne samt adgangskvotienter på de forskellige uddannelser på www.ufm.dk

For yderligere oplysninger, kontakt

Pressekonsulent Trine Søndergaard, Uddannelses og Forskningsministeriet, tlf.: 7231 8009, e-mail: tri@ufm.dk

Chefkonsulent/Faglig koordinator for optagelsen Tine Bjerregaard, Styrelsen for Videregående Uddannelser, tlf. 7231 8885, e-mail: tbj@uds.dk


Handlinger tilknyttet webside