Gå til indhold

Velkommen til en intens uge i forskningens tegn

24. april 2016
Hvad mærker dyrlægen efter, når hun har armen inde i en hest? Hvordan bygger man sin egen mini-racerbil, der kører på solceller? Og hvad sker der, når en operationsstue er i aktion? Alt det kan man opleve til Forskningens Døgn, som fra i år er udvidet fra tre til syv døgn.

Igen i år står uge 17 i forskningens tegn. Over hele landet går det løs med mere end 200 arrangementer på landets hospitaler, museer, biblioteker, skoler, virksomheder og universiteter. Her kan man blandt andet tage på rejse til solen, planeterne og Mælkevejen, se og forstå hvordan en tsunami opstår eller bygge en robot.

Derudover afholdes mere end 400 foredrag, som er blevet til gennem initiativet ’Bestil en forsker’, hvor mange af landets forskere stiller op gratis for alle, der kan samle et publikum på mindst 15 personer.

- Med Forskningens Døgn ønsker vi at bringe forskningen ud i hele landet. Forskning er ikke kun en sag for forskerne og deres institutioner, men har kolossal betydning for såvel det enkelte menneske som uddannelsessteder, virksomheder og kommuner i hele Danmark. Derfor er det glædeligt, at opbakningen til festivalen er så bred, og med hele syv dage til rådighed i år – og fremover – er det mit håb, at rigtig mange vil deltage i de spændende arrangementer, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Forskningens Døgn skydes i gang mandag den 25. april med et festligt åbningsarrangement på Statens Naturhistoriske Museum med deltagelse af et inviteret publikum med H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs i spidsen.

Her vil Forskningskommunikationsprisen 2016 blive uddelt til en forsker, der gør en særlig indsats for at formidle sin forskning til den brede offentlighed, ligesom Årets Danske Forskningsresultat 2015 vil blive kåret.

Forskningens Døgn tiltrækker hvert år over 65.000 besøgende. Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der står for koordineringen af Forskningens Døgn. Bag de mange arrangementer over hele landet står universiteter, forsknings-, uddannelses- og kulturinstitutioner samt virksomheder og kommuner, som selv bestemmer, hvad arrangementerne skal handle om.

Tweet og post fotos dine Forskningens Døgns oplevelser på Twitter og Instagram med #forskdk


For yderligere oplysninger, kontakt:

Projektleder i Sekretariatet for Forskningens Døgn, Katja Gunnertoft Bojsen, kabo@fi.dk, tlf. 72 31 83 44

Presse- og kommunikationsansvarlig i Styrelsen for Forskning og Innovation, Steen Bruun Jensen, sbj@fi.dk, tlf. 72 31 82 16

 

Handlinger tilknyttet webside