Nyt fra Danmarks Frie Forskningsfond

 

 

Viser 1-30 af 30 resultater
20 millioner kroner til forskeruddannelse uden for universiteterne
Publiceringsdato 28. juni 2017 Det Frie Forskningsråd uddeler 20 millioner kroner til ph.d.-stipendier, der skal gennemføres på forskningsinstitutioner uden for universiteterne. Otte talentfulde ph.d.-studerende kan nu indlede en forskerkarriere på bl.a. SFI, KADK og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Det Frie Forskningsråd sender to forskertalenter til årets nobeltræf i Tyskland
Publiceringsdato 23. juni 2017 I slutningen af juni afholdes det 67. Lindau Nobel Laureate Meeting i Bodensee i Tyskland. Det Frie Forskningsråd sender to forskertalenter til konferencen, som i år er dedikeret til kemien.
Nyt opslag fra Det Frie Forskningsråd: Én milliard kroner til originale forskningsidéer
Publiceringsdato 01. juni 2017 Med Det Frie Forskningsråds opslag for efteråret 2017 og foråret 2018 kan forskere inden for alle videnskabelige hovedområder søge om støtte til skelsættende forskningsaktiviteter, der leverer vigtig viden til samfundet.
Rekordstor søgning til eliteinitiativet Sapere Aude
Publiceringsdato 24. maj 2017 Mange dygtige forskere vil være forskningsledere. Ansøgningsbunken til Det Frie Forskningsråd er næsten firedoblet på syv år. - Glædeligt med stor virketrang og idérigdom blandt forskerne, men vi må desværre skuffe mange højtkvalificerede ansøgere, siger bestyrelsesformand Peter Munk Christiansen.
Vær med til at sikre stærke kræfter til den kommende Danmarks Frie Forskningsfond (DFF)
Publiceringsdato 04. maj 2017 Styrelsen for Forskning og Uddannelse indkalder forslag til medlemmer af DFF's bestyrelse og til medlemmer af de fem faglige forskningsråd. Frist for indsendelse af forslag fredag den 9. juni 2017 kl. 16.00
Video: Mindre bevillinger sætter idéer i gang
Publiceringsdato 03. april 2017 Det Frie Forskningsråd har med en gennemsnitlig bevillingsstørrelse på 2,4 millioner kroner finansieret 386 idéer i 2016 for en samlet sum af knap 1 milliard kroner. - Takket være bevillingen kan vi bedrive grundforskning og udfordre robotteknologien, siger forsker Marco Nørskov.
Forskere finansieret af Det Frie Forskningsråd har succes med at opnå Det Europæiske Forskningsråds bevillinger
Publiceringsdato 20. marts 2017 Det Frie Forskningsråd glæder sig - ca. 60 procent af de danske forskere, der i 2007-2015 modtog Det Europæiske Forskningsråds (ERC) bevillinger, har fået en eller flere bevillinger fra Det Frie Forskningsråd. I anledning af ERC’s 10-års jubilæum har Det Frie Forskningsråd opgjort sine tal.
Forskningsledere får bedre mulighed for at søge Sapere Aude-initiativet
Publiceringsdato 26. januar 2017 Det Frie Forskningsråd styrker Sapere Aude initiativet. Forliget om fordeling af forskningsreserven i 2017 giver rådet økonomi til fem forskningslederprojekter mere til knap 30 millioner kroner udover de planlagte 20 projekter.
Det Frie Forskningsråd har ansøgningsfrist marts og april 2017
Publiceringsdato 10. januar 2017 Ansøgningsblanketter er nu klar
NOS-HS: Opslag om eksplorative workshops
Publiceringsdato 21. december 2016 Det nordiske samarbejdsorgan for humanistisk og samfundsvidenskabelig forskning (NOS-HS) åbner den 18. januar 2017 for ansøgninger om støtte til Serier af eksplorative workshops 2017-2018. Ansøgningsfristen er den 21. marts 2017.
Det Frie Forskningsråds sekretariat får ny adresse i Odense
Publiceringsdato 11. november 2016 Sekretariatet til Det Frie Forskningsråd skifter adresse til Asylgade i Odense. Åbningen fejres i dag med indbudte gæster og taler af bl.a. uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs, borgmester Anker Boye og rådets bestyrelsesformand Peter Munk Christiansen.
Internationalisering som drivkraft for excellente forskningsresultater
Publiceringsdato 02. november 2016 Det Frie Forskningsråd samler i dag forskningsordførere, repræsentanter fra miljøerne, erhvervsliv og organisationer til debat om, hvordan internationalisering af dansk forskning mest effektivt fører til toppræstationer til gavn for dansk forsknings succes.
20 millioner kroner til forskning på nationale forskningsinstitutioner
Publiceringsdato 14. oktober 2016 Det Frie Forskningsråd udmønter 20,5 millioner kroner til, at forskeruddannelse uden for universiteterne kan startes op på nationale forskningsinstitutioner. Otte lovende ph.d.-studerende vil bl.a. inddrage den særlige videnskapacitet på Forsvarsakademiet, DIIS og KADK i deres forskningsprojekter.
5 millioner kroner til forskning i reformationens betydning for det danske samfund
Publiceringsdato 30. september 2016 Det Frie Forskningsråd har ved en særlig bevilling på finansloven støttet projektet ”Lutheranism and societal development in Denmark”, der skal belyse reformationens betydning for dansk samfundsudvikling. Projektet indgår i 2017-fejringen af 500-året for reformationen.
Det Frie Forskningsråd - 5 veje til forskningsimpact
Publiceringsdato 21. september 2016 Det Frie Forskningsråd peger på fem centrale veje til forskningens impact på samfundet. Det drejer sig om forskningens betydning for danske virksomheder, den offentlige sektor, uddannelsessystemet, lovgivning og regulering og den kulturelle udvikling i samfundet.
Video: Vi er hele tiden på jagt efter den gode idé
Publiceringsdato 21. september 2016 Jane Hvolbæk Nielsen, professor på DTU, peger på den brede samfundsimpact af fri forskning. Specifikt tilfører den frie forskning industrien nye idéer. ”Det er interessant for os”, siger Vice President Tine Stensbøl, Lundbeck. Begge er medlemmer af Det Frie Forskningsråds bestyrelse.
Det Frie Forskningsråd opslår 1 milliard kroner til banebrydende forskning
Publiceringsdato 01. juli 2016 BEMÆRK: Efterårsfristen for ansøgninger falder ultimo september/primo oktober, cirka en måned tidligere end i foregående år. Rådet indkalder med Opslag E2016 og F2017 ansøgninger om bevillinger til banebrydende forskningsaktiviteter inden for alle videnskabelige hovedområder.
Forskningskroner til 19 talenter inden for sundhedsforskningen
Publiceringsdato 27. juni 2016 Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom investerer 3,5 millioner kroner i 19 unge forskertalenter. De skal fordybe sig i et selvstændigt forskningsprojekt. Skolarstipendierne udgør et vigtigt fundament for rekrutteringen af lovende kandidater til sundhedsforskningen i fremtiden.
Det Frie Forskningsråd sender to forskertalenter til årets nobeltræf i Tyskland
Publiceringsdato 24. juni 2016 Det 66. Lindau Nobel Laureate Meeting afholdes traditionen tro i slutningen af juni i Bodensee i Tyskland. Det Frie Forskningsråd sender to forskertalenter til konferencen, der i 2016 er dedikeret til fysikken.
Det Frie Forskningsråd på Folkemødet
Publiceringsdato 06. juni 2016 Forskningen som konkurrencefordel for danske virksomheder og megatrends i forskningen er de to temaer, der optager Det Frie Forskningsråd på Folkemødet 2016. Debatterne arrangeres i samarbejde med ATV - Akademiet for de Tekniske Videnskaber, Dansk Erhverv og Innovationsfonden.
Det Frie Forskningsråds årsrapport 2015 på engelsk
Publiceringsdato 25. maj 2016 Det Frie Forskningsråds årsrapport 2015 findes nu på engelsk og kan downloades eller bestilles gratis.
Det Frie Forskningsråd: Unge talenter skal ud og skabe internationalt netværk
Publiceringsdato 03. maj 2016 Det Frie Forskningsråd lancerer nyt virkemiddel til talentfulde unge forskere, der ønsker at kickstarte karrieren og indgå i internationale forskningsmiljøer af høj klasse.
Det Frie Forskningsråd: Opslag af midler til forskning i reformationen
Publiceringsdato 15. april 2016 Det Frie Forskningsråd har opslået programmet ”DFF-Reformationsjubilæum” med en særlig bevilling på fem millioner kroner til reformationsforskning. Vil du forske i reformationen, så indsend en kort interessetilkendegivelse inden fristen 28. april 2016. Programmet er åbent for alle fagområder.
Stort gennembrud for få midler
Publiceringsdato 06. april 2016 En god idé til lidt over to millioner finansieret af Det Frie Forskningsråd forvandlede sig til et forskningsgennembrud af de helt store. Forsker Claus Felby har set lyset i mere end én forstand og sætter nye standarder for fremtidens biotek-industri.
Indkaldelse af bestyrelsesformand og nye medlemmer - Vær med til at sikre stærke kræfter til Det Frie Forskningsråd
Publiceringsdato 01. april 2016 Styrelsen for Forskning og Innovation indkalder forslag til medlemmer af Det Frie Forskningsråds bestyrelse, herunder til posten som bestyrelsesformand og til medlemmer af de fem faglige forskningsråd.
Det Frie Forskningsråd: Midler til forskning i reformationen
Publiceringsdato 05. februar 2016 Det Frie Forskningsråd udmønter en særlig bevilling på fem millioner kroner på Finansloven for 2016, der er øremærket reformationsforskning. Ansøgningsfrist for interessetilkendegivelser er den 28. april 2016.
Nye kræfter til Det Frie Forskningsråd
Publiceringsdato 13. januar 2016 Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen udpeger seks nye medlemmer til Det Frie Forskningsråd, tre til bestyrelsen og tre til to af de fem faglige råd. Seks siddende medlemmer genudpeges.
Det Frie Forskningsråd uddeler skolarstipendier til 31 lovende talenter inden for sundhedsforskningen
Publiceringsdato 18. december 2015 Vækstlag: Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom uddeler 31 skolarstipendier til lovende studerende, der nu får mulighed for at prøve kræfter med videnskabeligt arbejde. Skolarprojektet giver et godt grundlag for at vurdere, om man senere vil kaste sig ud i et Ph.d. projekt.
Engelsk version af Det Frie Forskningsråds pressemeddelelse om tilbagekaldelse af opslag er nu tilgængelig
Publiceringsdato 17. december 2015 Til brug for information til engelsktalende ansøgere er rådets pressemeddelelse fra 10. december 2015 oversat til engelsk. I pressemeddelelsen tilbagekalder rådet opslag af postdoc- og mobilitetsstipendier og meddeler, at indkomne ansøgninger til Sapere Aude: DFF-Topforsker ikke behandles i 2016.
Politisk opbakning til den frie forskning
Publiceringsdato 28. oktober 2015 Det Frie Forskningsråd satte med rådets konference spot på den frie forsknings betydning for samfundet. Der var bred opbakning fra forskningspolitiske aktører til den frie forskning og rådets rolle i at skabe rum til, at talentfulde forskere kan forfølge originale ideer og etablere sig som forskere.