Nyheder

Viser 1-30 af 30 resultater
Indkaldelse af forslag til forskning i effekterne af kosmisk stråling
Publiceringsdato 15. august 2017 Kosmisk stråling betragtes som den største sundhedsfare for astronauter, der skal rejse til Månen og Mars. European Space Agency, ESA indkalder derfor forslag til forskning i betydningen af kosmisk stråling for den menneskelige krop.
Space Moves event - der afholdes idé konkurrence baseret på rumdata
Publiceringsdato 08. august 2017 ESA og DLR opfordrer virksomheder og start-ups til at indsende innovative ideer til tjenester baseret på rumdata
Space Exploration Masters er i luften
Publiceringsdato 23. juni 2017 Den europæiske rumorganisation, ESA efterlyser innovative ideer til bemandet og ubemandet udforskning af rummet. Der er frist for indsendelse af ideer den 8. september 2017. Indkaldelsen er led i ESA’s plan for aktiviteter for lav bane, Månen, Mars og endnu fjernere destinationer.
Hvad betyder et nedbrud af satellitnavigation for et samfund?
Publiceringsdato 16. juni 2017 Det giver konsulentfirmaet London Economics et bud på i rapporten ”Economic impact to the UK of a disruption to GNSS” (GNSS står for Global Navigation Satellite System og er satellitnavigationssystemer som fx det amerikanske GPS og Europas Galileo).
Workshop for studerende i ESA’s Concurrent Design Facility den 12. til 15. september 2017
Publiceringsdato 14. juni 2017 ESA’s uddannelseskontor indkalder ansøgninger fra talentfulde og motiverede ingeniør- eller fysikstuderende, der vil deltage i en workshop i”Concurrent Design Facility (CDF)” på ESA’s træningscenter i Belgien.
ESA indkalder forslag til post-ISS studier
Publiceringsdato 09. juni 2017 I dag gennemføres mange forsøg i vægtløshed på den internationale rumstation, ISS, men ISS vil i løbet af de næste 10 år være slidt op og skulle skrottes. Derfor tænkes der allerede nu i nye muligheder for at udføre forsøg i vægtløshed samt bemandet og ubemandet udforskning af rummet.
Danmark indstillet til medlemskab af FN’s rum-komite
Publiceringsdato 09. juni 2017 I dag har en samlet FN-komite for fredelig udnyttelse af rummet indstillet, at Danmark bliver medlem af komiteen. Det vil give Danmark bedre mulighed for at følge med i og påvirke den internationale udvikling.
ESA Space App Camp 2017
Publiceringsdato 06. juni 2017 Så er der åbnet for tilmelding til den Europæiske Rumorganisation, ESA’s Space App Camp 2017. Den afholdes 11.-18. september 2017 på ESA’s jordobservationscenter, ESRIN i Frascati, Italien. Alle udgifter til rejse og indkvartering dækkes af ESA, og der vil være store præmier til vinderne.
Kommissionen indkalder ansøgere til at koordinere Copernicus Hackathon programmet
Publiceringsdato 31. maj 2017 Kommissionen har afsat et budget på 1,2 MEuro til Copernicus Hackathon programmet. Dette muliggør organisering af 20 hackathons årligt i 2 år dvs. af i alt 40 hackathons. Der indkaldes nu ansøgere til at stå for koordineringen af programmet.
Copernicus går i skyen - DIAS konceptet er under udvikling
Publiceringsdato 31. maj 2017 I takt med at omfanget af data i Copernicus programmet stiger øges også behovet for lettere adgang til data samt adgang til databehandlings-faciliteter. Kommissionen forbereder derfor nu DIAS konceptet dvs det kommende Copernicus Data and Information Access Services
Kortdage 2017 - Bestil en standplads
Publiceringsdato 31. maj 2017 Dette års Kortdage finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Center den 8.-10. november 2017 under temaet ”Geodata – en verden i bevægelse”. Der planlægges et særligt spor med fokus på geodata fra rummet, om hvordan EU’s rumprogrammer Copernicus og Galileo er ved at revolutionere mængden af geodata.
Høring: diskussionsoplæg til en ny ordning for tildeling af støttebreve i ESA
Publiceringsdato 30. maj 2017 Virksomheder, forskere og myndigheder skal have et såkaldt støttebrev fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse for at kunne søge midler fra ESA’s teknologiudviklingsprogrammer som fx ARTES og GSTP. Styrelsen vil med en ny ordning gøre tildelingen af disse breve mere strategisk.
Arrangement om udnyttelse af systemer til rummet
Publiceringsdato 24. maj 2017 I juni 2016 fik Danmark sin første nationale rumstrategi. Den viser et stort forretningspotentiale som nu skal omsættes til forretning og arbejdspladser. Et konsortium med flere innovationsnetværk og GTS-institutter vil synliggøre og hjælpe med udviklingen af forretningsmulighederne.
Video: Lær om mulighederne i Copernicus programmet på Youtube
Publiceringsdato 24. maj 2017 Kommissionen har filmet alle de oplæg, som udbydes i forbindelse med afholdelsen af Copernicus Information and Training Sessions i medlemslandene.
Gode muligheder for at opnå støtte i SMV-instrumentet i Horizon 2020
Publiceringsdato 11. maj 2017 Fase 1 ansøgninger på rumområdet, der kom over minimumsgrænsen, havde succesrate på 100%.
Stigning i antallet af ansøgninger til Horizon 2020 Space
Publiceringsdato 11. maj 2017 17 ansøgninger med dansk deltagelse ved det seneste opslag i Horizon 2020 Space.
ESA’s generaldirektør på besøg i Danmark
Publiceringsdato 08. maj 2017 Den 4. maj var generaldirektør Jan Woerner på lynbesøg i Danmark, som led i sin besøgsrunde til de 22 medlemslande i Europen Space Agency, ESA. Besøget bød både på et møde med uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, raketdyser i Brøndby, pressemøde og et møde med danske ruminteressenter.
Opslag: 11 millioner kroner til at udforske universet, solsystemet og jorden
Publiceringsdato 02. maj 2017 Der kan nu søges om støtte til videnskabelig deltagelse i Den Europæiske Rumorganisations (ESA) missioner, hvor universet, solsystemet og jorden bliver udforsket. Der udbydes 11 millioner kroner til danske forskeres deltagelse i missionerne. Frist for ansøgninger er 1. september 2017.
Nye jobmuligheder hos ESA for forskere og ingeniører
Publiceringsdato 02. maj 2017 Den Europæiske Rumorganisation, ESA har netop udsendt opslag om nye jobmuligheder for forskere og ingeniører, der vil arbejde med telekommunikation, astronauter og satellitter. Første ansøgningsfrist er 11. maj 2017!
Copernicus Masters konkurrencen er åben. Frist 30 juni.
Publiceringsdato 06. april 2017 Indsend din idé til, hvordan man kan udnytte Copernicus data og få del i puljen på mere end 11 mio. kr.
Flyv dit speciale i vægtløshed 2018
Publiceringsdato 06. april 2017 ESA Education indkalder nu forslag fra master og phd studerende, der har idéer til forsøg de gerne vil afprøve i vægtløshed. Deadline for at indsende forslag er 10. september 2017.
Bliv medlem af ESAs EarthCARE Mission Advisory Group (MAG)
Publiceringsdato 06. april 2017 ESA indkalder ansøgninger om medlemskab af den kommende EarthCARE Mission Advisory Group.
Søg finansiering til udvikling af chipsets, terminaler og antenner, der kan modtage signaler fra Galileo.
European Global Navigation Satellite Agency (GSA) har åbnet for udbud og ansøgninger til udvikling af chipsets, terminaler og antenner, der kan modtage signaler fra Galileo
Nyt fra Copernicus
Publiceringsdato 06. april 2017 Kommissionens nyetablerede Copernicus Support Office udsender regelmæssigt via de nationale Copernicus relæer nyheder med relevans for Copernicus programmet. Her er de tre seneste nyheder:
Video: Se oplæg om rummets mange muligheder
Publiceringsdato 23. marts 2017 Skal landbrug drives fra rummet? Hvad er hemmeligheden bag succesfuld anvendelse af data? Dette er nogle af de emner, der blev diskuteret på en workshop om rummets mange muligheder. Se de filmede oplæg på ufm.dk/brugrummet
Ny model for tildeling af støttebreve til ESA på vej
Publiceringsdato 22. marts 2017 Virksomheder, forskere og myndigheder skal have et såkaldt støttebrev for at kunne søge midler fra udviklingsprogrammerne i Den Europæiske Rumorganisation (ESA). Styrelsen for Forskning og Uddannelse vil med ny ordning gøre tildelingen mere strategisk.
Earth Observation Industry Information Day, 12 May 2017, ESRIN
Publiceringsdato 21. marts 2017 ESA's jordobservationsprogram inviterer til industridag d. 12. maj i Frascati, Italien. Fokus vil være på Blok-4 i EOEP-5
Video-præsentationer fra Copernicus workshop 9. marts 2017
Publiceringsdato 17. marts 2017 250 danske landmænd, forskere, rådgivere og app-udviklere mødtes til workshop i Aarhus for at høre, hvordan de kan udnytte data fra rummet til at finde nye smarte løsninger med EU-Kommissionens jordobservationsprogram Copernicus.
Succes med brug af satellitdata til digital landkortlægning i Grønland
Publiceringsdato 10. marts 2017 Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har sammen med Grønlands Selvstyre undersøgt og testet, at satellitdata nu kan bruges til digital kortproduktion i storskala, og samtidig højne kvalitet og præcision i data.
Ny webportal skal gøre det nemmere at bruge rummet
Publiceringsdato 09. marts 2017 Det skal være nemmere for forskere, virksomheder og myndigheder at bruge de ofte uoverskuelige mængder af gratis rumdata. Derfor offentliggør Styrelsen for Forskning og Uddannelse i dag webportalen ”Brug rummet”, som skal gøre det nemmere og mere overskueligt at få adgang til data fra rummet.