Gå til indhold

Nyt om innovation

Samlet overblik over relevante nyheder på området
Viser 1-30 af 34 resultater
Teknologisk boost til dansk konkurrenceevne

Digitale Brandtests, Internet of Things og Fremtidens Fleksible Energisystem. Det er tre af områderne i 80 nye konkrete aktiviteter ved de danske GTS-institutter. Aktiviteterne skal styrke danske virksomheders teknologiske muligheder og konkurrenceevne.

Fremtidens danske videnbrobyggere er udvalgt

17 operatører af nationale innovationsnetværk vil fra december 2018 og frem til udgangen af 2020 bidrage til at gøre danske virksomheder mere innovative og konkurrencedygtige, nationalt såvel som internationalt.

Deltag i debatten om fremtidens danske videnbrobyggere

Fra i dag og i de kommende uger kan man på ufm.dk give input til processen med at udvælge operatører af nationale innovationsnetværk for perioden 2019-20. Dermed kan man bidrage til at gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige, nationalt såvel som internationalt.

Danske virksomheder investerer mere i vidensamarbejde med GTS’erne

De Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS’erne) samarbejder mere med danske virksomheder. Det viser publikationen Performanceregnskab for GTS-net 2017. Samarbejdet giver virksomhederne adgang til at afprøve nye teknologier på deres produkter.

Danmark stadig i top på innovation i Europa

Igen er Danmark placeret som nummer to over de mest innovative lande i EU i Europa-Kommissionens store rapport om innovation. Region Hovedstaden er en af EU's mest innovative regioner.

Kan bedre sammenhæng give bedre innovation?

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) har i 2016 undersøgt forsknings- og innovationssystemerne og deres evne til at få mere af forskning omsat til innovation. DFiR har identificeret seks opmærksomhedspunkter, som kan føre til mere innovation, i sin årsrapport for 2016.

Klynger styrker virksomhederne

Erhvervsklynger og innovationsnetværk bygger bro mellem virksomheder og forskere og fremmer udviklingen af nye innovative produkter og services. Det viser en ny undersøgelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

500 møder på tre timer

I denne uge mødtes repræsentanter fra 150 europæiske klynger fra 30 forskellige lande i Warszawa til klyngekonference og matchmaking

Nu letter Danmarks første dronestrategi

Droner har et stort potentiale for at styrke produktivitet og vækst. Det vil regeringen gerne fremme. Derfor fremlægger regeringen i dag Danmarks første dronestrategi. Målet er at styrke vidensbroen mellem danske virksomheder og forskere for at udvikle droneteknologien og skabe nye arbejdspladser.

Ny ”strategi-guide” skal bane vejen for innovation i Østersøregionen

Østersøregionen har fået et nyt hjælpemiddel, der skal gøre innovationspolitik i området endnu mere effektfuld. Internationalt samarbejde har resulteret i dugfriske anbefalinger til politiske prioriteter frem mod 2020. Anbefalingerne er samlet i en såkaldt strategi-guide, der udkommer i dag.

Nu kan du læse og kommentere på forslagene til nye særlige GTS-indsatser

Debatten på BedreInnovation.dk er åben. Indtil den 9. oktober 2016 kan du læse og kommentere på de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutters (GTS-institutter) i alt 34 forslag, blandt andet om affaldsforebyggelse, droner, rummet og European Spallation Source (ESS).

Folkemødet: Mød innovationsnetværk og Godkendt Teknologisk Service

Teltplads A33 på Danchells Anlæg i Allinge på Bornholm

I Danmark er der masser af muligheder og potentiale for at finde på nye løsninger, produkter og teknologier. Men griber vi mulighederne? Er der de rette vilkår? Er der uudnyttet potentiale? Det sætter vi til debat under årets Folkemøde på Bornholm.

Viden om nye teknologiske muligheder skal ud til virksomheder i hele Danmark

Virksomheder skal have bedre adgang til den nyeste viden, og flere danske virksomheder skal deltage i internationale projekter. Det er nogle af målene i de nye udviklingskontrakter, som uddannelses- og forskningsministeren netop har indgået med de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS).

Virksomheder i hele Danmark skal have bedre adgang til den nyeste forskning

Når en virksomhed i Thy eller Maribo ønsker inspiration til at udvikle sig, bliver der nu kortere vej til hjælpen. En ny strategi for erhvervsklynger og innovationsnetværk skal give virksomheder bedre adgang til de nyeste forskningsresultater og skabe større national og lokal vækst og udvikling.

Innovationsklynger speeddater på Papirøen

Den 17. og 18. september mødes 250 repræsentanter for virksomhedsklynger fra 30 lande i København for at finde inspiration til internationale samarbejdsprojekter.

Handlinger tilknyttet webside