Gå til indhold

Ph.d.-stipendier fra 2001-2009 støttet af KVUG

Ph.d.-stipendier fra 2001-2009

Oversigt over samfinansierede grønlandsrelaterede ph.d.-stipendier tildelt fra 2001-2009 af Kommissionen for Videnskabelige Undersøgelser i Grønland, samfinansieret med Forsknings- og Innovationsstyrelsen og Grønlands Hjemmestyre.

2009-stipendiater

Anne Kathrine Bælum Giversen med projekttitlen: Livsværdier i Nuuks herrnhutiske menighed 1733-1900. Indskrives på Københavns Universitet.

Dorthe Haubjerg Søgaard med projekttitlen: Den kemiske sammensætning af havis brine: Termodynamisk proces versus metabolisk aktivitet af mikroorganismer. Indskrives på Syddansk Universitet.

Mariane Hardenberg med projekttitlen: Det palæo-eskimoiske symbolsprog i den imonografiske materielle kultur. Indskrives på Københavns Universitet.

2008-stipendiater

Inge Seiding med projekttitlen: ”Gifte med landets døtre” – koloniale ægteskaber og familier. Diskurs og praksis omrking intime relationer i Grønland fra 1782 til sidste halvdel af det 19. århundrede med et komparativt blik på Canada. Indskrives på Ilisimatusarfik/Grønlands Universitet.

Charlotte Jensen med projekttitlen: Kartoffeldyrkning i Grønland, nye muligheder i kølvandet på den globale opvarmning. Indskrives på Københavns Universitet.

Ramon Gordon Jensen med projekttitlen: Mellemørebetændelse i Grønland. Indskrives på Københavns Universitet.

2007-stipendiater

Rasmus Eisted med projekttitlen: ”Bæredygtig udnyttelse af Grønlands affald”. Indskrives på Danmarks Tekniske Universitet, Center for Arktisk Teknologi. Arbejdet planlægges udført hos Center for Arktisk Teknologi og Ilisimatusarfik.

Terto Kreutzmann med projekttitlen: " Contemporary relogious beliefs and practices in Northwestern and Eastern Greenland". Indskrives på Cambridge University, Scott Polar Research Institut.

Janne Fritt-Rasmussen med projekttitlen:” Oliespild i Arktis – bekæmpelsesmetoder og miljøeffekter”. Indskrives på Danmarks Tekniske Universitet, Center for Arktisk Teknologi.

2006-stipendiater

Martin Emil Blicher med projekttitlen: Populationsdynamik af marin benthos i Grønland – økologisk rolle og potentielle effekter af global opvarmning. Indskrives på Københavns Universitet.

Birgit Vollmer-Larsen Niclasen med projekttitlen: Indikatorer for børns sundhed i Grønland. Indskrives på Nordic School for Public Health, Göteborg.

Kristine Engel Arendt med projekttitlen: Effekten af ændrede klimatiske forhold på sammensætningen og produktionen af arktiske vandloppesamfund. Indskrives på Københavns Universitet.

2005-stipendiater

Anders Stuhr Jørgensen med projekttitlen: Arktiske vejes og landingsbaners bæreevne. Indskrives på Danmarks Tekniske Universitet, Center for Arktisk Teknologi.

Bolette Søborg med projekttitlen: Tuberkulose på Grønland: smittebyrde og risikofaktorer. Indskrives ved Statens Serum Institut, Mykobakteriologisk Laboratorium.

Jens Heinrich med projekttitlen: Eske Brun – og det moderne Grønlands tilblivelse, 1932 til 1964. Indskrives på Ilisimatusarfik.

2004-stipendiater

Carsten Egevang med projekttitlen: "Havternens yngle- og populationsbiologi i Vestgrønland". Indskrives på Afdeling for populationsbiologi under Københavns Universitet.

Jan Andersen med projekttitlen: "Forskning - en strategi for grønlandsk udvikling". Indskrives på Institut for Historie, Internationale Studier og Samfundsforhold under Aalborg Universitet.

Kathrine Kjærgaard med projekttitlen: "Modalitet og teologi i Oxford de første årtier af 1300-tallet". Indskrives på Det Teologiske Fakultet under Københavns Universitet.

2003-stipendiater

Maria Plougmann Hag med projekttitlen: "En analyse af metoder til bestemmelse af vinterafstrømning samt dennes klimafølsomhed – belyst i et vandkraftbassin i Tasiilaq". Indskrives på Geologisk Institut under Københavns Universitet, men arbejdet planlægges udført for Grønlands Forundersøgelser, ASIAQ.

Jørgen Ellegård Trondhjem med projekttitlen: "Moderne grønlandsk billedkunst – En undersøgelse af den grønlandske kunstinstitution og dens refleksion af lokale og globale processer i værker og praksis". Indskrives på Institut for Eskimologi under Københavns Universitet.

2002-stipendiater

Lone Nukâraq Møller med følgende projektbeskrivelse: ph.d. projektets overordnede formål er at beskrive omfanget og betydningen af smitte med Trichinella nativa blandt dyr og mennesker i Grønland med henblik på anvisning af forebyggende foranstaltninger i områder, hvor trichinellose er særligt udbredt. Indskrives på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole.

Ann Dorte Burmeister med projekttitlen: "Reproductive potential of snow crab (chionoecetes opilio) on the west coast of Greenland: a comparative study over latitudinal gradients and exploited and unexploited stocks". Indskrives på Université du Québeq à Rimouski, Rimouski, Québeq, Canada.

2001-stipendiater

Flemming Ravn Merkel , der skal undersøge overvintrende edderfugle i Grønland. Indskrives på Københavns Universitet, Zoologisk Institut, Afd. f. Populationsbiologi.

Gitte Trondheim, der skal undersøge slægten og familiens betydning i grønlandske bysamfund. Indskrives på Ilisimatusarfik.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 13. februar 2013