Gå til indhold

Bevillinger fra Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation (FKK) - juni 2010

Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation (FKK) har uddelt godt 100 mio. kr. til 59 humanistiske forskningsprojekter

Nedenfor finder du en oversigt over de ansøgninger, som rådet har besluttet at yde støtte til.
 
Der tages forbehold for såvel trykfejl som eventuelle justeringer i forhold til de angivne beløb. Der kan således ske ændringer, for eksempel hvis der er opnået støtte fra anden side, eller hvis der i en budgetpost er ansøgt efter forkerte takster, ligesom der kan være knyttet særlige betingelser til den enkelte bevilling.
 
Det Frie Forskningsråd har i foråret 2010 gennemført et pilotprojekt med øget brug af ekstern bedømmelse af ansøgninger indsendt til ansøgningsfristen 1. marts 2010. Pilotprojektet er gennemført som opfølgning på evalueringen af forskningsrådssystemet fra august 2009 og med henblik på at indsamle erfaringer til fastlæggelse af en kommende ordning for ekstern bedømmelse i overensstemmelse med lovforslag L 192 om ændring af lov om forskningsrådsrådgivning m.v. og lov om Danmarks Grundforskningsfond som er vedtaget 4. juni 2010.
 
I Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation er ansøgninger om støtte til kollektive projekter inden for udvalgte fagområder blevet bedømt i eksterne internationale bedømmelsespaneler inden forskningsrådets egen behandling af ansøgningerne. Panelerne har været underlagt rådets regler for fortrolighed og inhabilitet. Panelernes bedømmelser er blevet sendt til ansøgerne, der har haft mulighed for at indsende partshøringssvar. Bedømmelserne og svarene er indgået i rådets samlede beslutningsproces som rådgivende materiale i rådets egen faglige vurdering af ansøgningerne. Det er rådet alene, der træffer en fælles afgørelse om alle ansøgninger.


Kollektive projekter


Projekttitel: Surveillance in Denmark. New practices and technologies for the police and housing associations
Bevillingsmodtager: Peter Lauritsen, AU
Bevilget beløb: kr 5.301.218
Projektbeskrivelse: “Surveillance in Denmark” undersøger overvågningspraksis i to organisatoriske sammenhænge: dansk politi og boligselskaber. Disse organisationer er bl.a. valgt, fordi de er involveret i væsentlige dele af den overvågning, som iværksættes i disse år. Projektet beskriver, hvordan de to organisationer former overvågningsteknologierne, men også hvordan teknologierne medvirker til at forme organisationerne. Det teoretiske udgangspunkt for dette arbejde findes i Science and Technology Studies (STS) herunder især i aktør-netværks-teori (ANT). Dette suppleres med post-fænomenologiske begreber, som bl.a. gør det muligt at forholde sig til overvågningens etiske dimensioner."


Projekttitel: Den romanfortalte erindring - litteraturens bidrag til konstruktion af kulturelle identiteter i Spanien
Bevillingsmodtager: Hans Lauge Hansen, AU
Bevilget beløb: kr 7.087.437
Projektbeskrivelse: Projektet vil undersøge den bølge af romaner der de seneste 10 år er udkommet i Spanien om borgerkrigen 1936-39 og Francos diktatur. Denne litterære bølge er affødt af en offentlig debat omkring landets kulturelle erindring - en bevægelse som fandt sin midlertidige kulmination med vedtagelsen af "lov til genindvinding af den historiske erindring" i 2007. I forlængelse heraf er en række massegrave i dag ved at blive åbnet, og spørgsmålet rammer dagligt avisernes forsider.


Projekttitel: Velfærdsstatens sprog og begreber
Bevillingsmodtager: Klaus Petersen, SDU
Bevilget beløb: kr 6.294.000
Projektbeskrivelse: Har velfærdsstaten sit eget sprog og sine egne begreber? Siden 1990'erne har den politiske debat været præget af en diskussion om sprog og politik, hvilket også har sat sit præg på den internationale forskningsdagsorden med en voksende interesse for sproget som en del af den politiske historie. Dette projekt tager denne handske op og undersøger centrale begreber som ’velfærdsstat’, ’ligestilling’, ’tryghed’, ’sikkerhed’, ’marked’, ’konkurrence’, ’frihed’ og ’samfund’ for at kortlægge de sprogspil, som har præget velfærdsstaten som samfundstype, og for at bidrage til den teoretiske og metodiske udvikling af en tværfaglig analyseramme for den historiske periode, som er karakteriseret ved velfærdsstatens fremkomst.


Projekttitel: Danish historical writing before 1225 and its intellectual context in Medieval Europe
Bevillingsmodtager: Karsten Friis-Jensen, KU
Bevilget beløb: kr 6.757.360
Projektbeskrivelse: Projektet skal revitalisere udforskningen af den middelalderlige danske historiografi ved på den ene side at udnytte resultaterne af de sidste årtiers internationale udforskning af berettende historieteksters kulturelle og intellektuelle baggrund til at sætte danske tekster bedre ind i en europæisk kontekst. I tæt vekselvirkning med denne del skal projektet på den anden side udnytte den digitale revolution til ved hjælp af digital sprogteknologi at skabe en profil af udvalgte latintekster fra Danmark, der kan lede til sprogligt set beslægtede europæiske tekster.


Projekttitel: In-visibilis. Visibility and Transcendence in Religion, Art and Ethics.
Bevillingsmodtager: Anna Vind, KU
Bevilget beløb: kr 7.434.000
Projektbeskrivelse: Projektet gennemtænker og aktualiserer i historisk synkront og systematisk diakront perspektiv (u)synlighed i religion, kunst og etik og forsøger hermed at etablere en ramme for et fagligt nybrud med både intradisciplinær, tværfaglig og samfundsmæssig relevans


Projekttitel: Writing to learn, learning to write. Literacy and disciplinarity in upper secondary education
Bevillingsmodtager: Ellen Krogh, SDU
Bevilget beløb: kr 7.920.000
Projektbeskrivelse: Skrivning er en nøglekompetence i dagens samfund. Det skyldes i høj grad den teknologiske udvikling i kommunikationsmedierne som har ændret både selve skrivningen og vores måde at bruge den på, og som har øget skrivningens udbredelse og betydning dramatisk. Der er et stort behov for viden om hvad dette betyder for den enkeltes skriveudvikling, og hvordan udfordringen håndteres i fag og uddannelser. Formålet med dette projekt er at belyse disse spørgsmål gennem en undersøgelse af skriftbrug i de gymnasiale uddannelser.


Projekttitel: Education, Mobility and Citizenship. An Anthropological Study of Educational Migration to Denmark
Bevillingsmodtager: Karen Valentin, DPU/AU
Bevilget beløb: kr 5.933.731
Projektbeskrivelse: Formålet med projektet er at undersøge samspillet mellem migration og uddannelse fra en antropologisk vinkel. Projektet belyser betydningen af uddannelse som del af bredere mobilitetsstrategier for en ny kategori af migranter, som er kommet til Danmark fra udviklings- og postsocialistiske lande indenfor de sidste 5-10 år. Disse adskiller sig fra hidtil dominerende grupper af tilflyttere ved, at de er her i uddannelsesøjemed, har midlertidigt visum og ikke forventes at blive integreret i det danske samfund. Projektet undersøger, hvordan disse unge migranter gennem forskellige former for uddannelse forsøger at skabe tilknytning til og etablere et liv i Danmark, og hvordan de tilegner sig nye færdigheder, som kan fremme den sociale og økonomiske position for både dem selv og deres familier i oprindelseslandene.


Projekttitel: Intentional action, attention to objects, and working memory
Bevillingsmodtager: Søren Kyllingsbæk, KU
Bevilget beløb: kr 7.783.200
Projektbeskrivelse: Dette projekt har som formål at belyse psykologiske kontrolmekanismer for fysisk handling og opnå bedre forståelse for, i hvilket omfang og hvordan subjekter kan kontrollere deres egne handlinger. Projektet undersøger grænsen mellem automatiske og kontrollerbare processer fra både kognitionspsykologiske og filosofiske vinkler.


Individuelle postdoc-stipendier


Projekttitel: Materialising design, Designing material: Considering material possibilities within digital architectural representation
Bevillingsmodtager: Paul William Nicholas, Kunstakademiets Arkitektskole
Bevilget beløb: Kr. 1.804.320
Projektbeskrivelse: This research will consider the relationship between material behaviour and architectural representation. By exploring the capacity for digital 3D architectural models to encode and deploy intrinsic material tendencies and capacities within the design of composite materials and structures, the research aims to establish the idea of the ‘materially aware’ digital model, with the purpose of extending the notion of material practice.


Projekttitel: Art, Censorship, and Performativity in the Global Communist City: Transnational Avant-Garde Artists in Contemporary Vietnam
Bevillingsmodtager: Rivka Syd Matova Eisner, AU
Bevilget beløb: kr 1.947.967
Projektbeskrivelse: Efter krigen blev Vietnam anset for at være et af de fattigste lande på jorden. I dag er Vietnam fuld af livlig aktivitet og ses som et forbillede for udviklingssucces. Ho Chi Minh City (tidligere Saigon) er landets økonomiske magtcentrum. På forkant med Vietnams hurtige modernisering, er Ho Chi Minh Citys nulevende kunstnere den nye kulturelle vanguard. De afprøver grænserne for statens censur, og forandrer samtidig vietnamesisk identitet, historie og landets samfundspolitiske fremtid. Igennem etnografisk feltarbejde, interview og arkivarbejde, undersøger dette projekt Ho Chi Minh kunstneres liv, kunst, politiske kampe og transnationale netværk i forhold til større globale flows, ved at følge det indbyrdes forhold mellem mikro- og makrodimensioner af globalisering.


Projekttitel: Homo- og biseksualitet i danske spillefilm 1930-1965 i et medie og genreperspektiv
Bevillingsmodtager: Niels Henrik Hartvigson, KU
Bevilget beløb: kr 1.616.342
Projektbeskrivelse: Projektet vil undersøge, hvordan homo- og biseksuel drift og identitet gestaltes i danske spillefilm fra 1930-63 med vægt på medie- og genremæssige, æstetiske, narrative og stilistiske forhold. Afhandlingens teoretiske tilgang ligger i et spændingsfelt mellem filmæstetisk analyse, genreanalyse og cultural studies, nærmere bestemt gay and lesbian og queer theory.


Projekttitel: Katastrofekontinentet. Afrikas rolle i moderne katastrofekultur
Bevillingsmodtager: Henriette Devika Sharma, KU
Bevilget beløb: kr 1.742.099
Projektbeskrivelse: Afrika er et vigtigt kontinent i vores fælles katastrofekultur - et paradigmatisk "katastrofekontinent". Men hvilket billede tegner katastrofeforestillingerne af Afrika, og hvordan fungerer dette billede i den politiske virkelighed? Disse spørgsmål er omdrejningspunktet for nærværende forskningsprojekt, som hviler på den grundantagelse, at de katastrofeforestillinger, som Afrika fostrer, har en vital betydning for Vestens selvforståelse og i særdeleshed for vores forestillinger om, hvad det vil sige at være menneske i en global tidsalder.


Projekttitel: Et sted i det der engang var Sovjetunionen - Østeuropa som politisk rum i nyere vesteuropæisk og amerikansk film og litteratur
Bevillingsmodtager: Jakob Ladegaard, AU
Bevilget beløb: kr 1.628.996
Projektbeskrivelse: Projektet vil undersøge fremstillingen af Østeuropa som socialt og politisk rum i en række vesteuropæiske og amerikanske film og romaner fra det 21. århundrede. Før den tidligere Østbloks sammenbrud fremstillede Vesten den ofte som sin politiske modsætning. Dens fald medførte ideer om politikkens afslutning og forventninger om, at Øst ville blive som Vest. Men i dag befinder de østeuropæiske lande sig i et grænseområde mellem en kommunistisk fortid og Vestens liberale demokratier. En række nyere vestlige film og romaner udforsker dette område som et socialt og politisk rum, der både har selvstændig interesser og udgør et privilegeret udgangspunkt for en genforhandling af vestlig selvforståelse.


Projekttitel: Hugenberg og det konservative miljø - forestillinger om politik og pressens betydning i Weimarrepublikkens undergangsfase
Bevillingsmodtager: Allan Borup, KU
Bevilget beløb: kr 1.699.460
Projektbeskrivelse: Projektet undersøger udviklingen i politiske forestillinger i konservative kredse i Weimarrepublikkens undergangsfase 1928-1933. Konservativ presse og politik betragtes gennem Alfred Hugenberg, hvis mediekoncern leverede nyheder til de fleste konservative aviser, og som fra 1928 var formand for Deutchnationale Volkspartei. Projektet vil øge forståelsen af samspillet mellem presse og miljø i udviklingen af politiske forestillinger og skabe øget indsigt i, hvorfor de konservative miljøer sidst i republikken nok læste Hugenberg, men stemte på Hitler.


Projekttitel: Dansk korruptionshistorie - fra enevælde til velfærdsstat
Bevillingsmodtager: Mette Frisk Jensen, AU
Bevilget beløb: kr 1.659.600
Projektbeskrivelse: Danmarks placering som et af verdens mindst korrupte lande er bemærkelsesværdig, og det korrupte statsapparat har formentlig været en af de væsentlige forudsætninger for opbygningen af velfærdsstaten i perioden efter 2. verdenskrig. Nyere undersøgelser har dog vist, at det lave korruptionsniveau er et relativt nyt forhold. Projektet er en empirisk undersøgelse af, hvordan og med hvilke midler den danske stat gradvist har formået at opbygge et hæderligt og loyalt embedskorps, der sætter standarden for landets samlede korruptionsniveau.


Projekttitel: Integration in Practice - Refugees at the interface in Danish language centers
Bevillingsmodtager: M. Zachary Whyte, KU
Bevilget beløb: kr 1.697.609
Projektbeskrivelse: This project proposes to examine the practice of refugee integration in Denmark, through an in-depth, ethnographic exploration of Danish language centers. Rather than approaching integration as a predefined ideal, the project asks how integration is enacted at these important gateways to future lives in Denmark.


Projekttitel: Who counts? State, census and social identity in Manus Province, Papua New Guinea
Bevillingsmodtager: Steffen Dalsgaard , AU
Bevilget beløb: kr 1.699.524
Projektbeskrivelse: I antropologisk forskning om staten henvises til folketællinger som et af statens magt- og kategoriseringsmidler. Imidlertid mangler der reel forskning i hvordan folketællinger opfattes og indgår i samspil med lokale samfundsformer blandt de som optælles. I Papua Ny Guinea bliver der hvert tiende år udført en folketælling, men folketællingens basale enheder - en person, en familie, en husholdning osv. bygger på en bestemt forestilling om samfundets mest basale enheder som individualiserede, gensidigt udelukkende og adskilte fra hinanden. Projektet vil afdække dialektikken mellem folketællingers indflydelse på opfattelser af husholdnings- og familietilhørsforhold og disses indflydelse på folketællingen.


Projekttitel: Public insurance, equality and efficiency
Bevillingsmodtager: Xavier Landes, KU
Bevilget beløb: kr 1.812.181
Projektbeskrivelse: Velfærdssamfundets vigtigste funktion er at overføre ressourcer fra de bedre til de dårligere stillede medlemmer af samfundet. Denne funktion har været genstand for talrige debatter i politisk teori om retfærdighed. Det er dog sjældent blevet bemærket, at de fleste af disse overførsler består af betaling til forsikring (for eksempel arbejdsløshed og sundhed) frem for ren fordeling. Projektet vil undersøge den offentlige forsikrings historie og moral.


Projekttitel: Death Camp Testimony and the Social Psychology of Genocide: The Relevance of the Victim's Voice
Bevillingsmodtager: Johannes Lang, DIIS
Bevilget beløb: kr 1.893.060
Projektbeskrivelse: Dette projekt vil på baggrund af vidnesbyrd fra de nazistiske dødslejre Sobibor og Treblinka udforske relationen mellem gerningsmand og offer i folkedrab, hvor ofrets ofte bliver overset. Projektet vil udvikle en socialpsykologisk model over dynamikkerne mellem gerningsmand og offer, sådan som det sås i relationen mellem fangevogter og fange i dødslejrene.


Ph.d.-projekter


Projekttitel: Slums or museums? Traditional building techniques and World Heritage in Ilha de Moçambique
Bevillingsmodtager: Silje Margrete Erøy Sollien, Kunstakademiets Arkitektskole
Bevilget beløb: kr 2.680.799
Projektbeskrivelse: Projektet undersøger bevaring af traditionel afrikansk byggeskik i den ene halvdel af byen Ilha de Moçambique, som indeholder nogle af de ældste og bedste eksempler på europæisk arkitektur på det afrikanske kontinent. De fleste af byens indbyggere bor dog meget tæt i den fattige del af byen som tit oversvømmes, mangler acceptable vand- og sanitærforhold, og hvor husene oprindeligt er bygget i traditionelle materialer af bambus eller mangrove, koralsten, ler og kalk med store tag af bambus og fibre fra palmeblader.


Projekttitel: Constructing New Worlds of Science - Visual, Textual and Literary Representations of Science 1650-1850
Bevillingsmodtager: Laura Søvsø Thomasen, AU
Bevilget beløb: kr 2.059.199
Projektbeskrivelse: Projektet omhandler sammenhængene mellem naturvidenskaben i tekst og billeder og hvordan disse elementer er blevet en del af skønlitteraturen. Gennem en række cases vil projektet søge at illustrere hvordan naturvidenskabelig tekster og illustrationerne til teksterne oversættes i en skønlitterær kontekst.


Projekttitel: Bilingualism from a usage-based perspective
Bevillingsmodtager: Jalal El Derbas, SDU
Bevilget beløb: kr 2.009.400
Projektbeskrivelse: The project attempts to bridge the gap between the highly interrelated fields of SLA among adults and bilingualism among children, as it ventures to investigate the influence of the socio-cultural setting on Arab-Danish bilingual children.


Projekttitel: The Structure of Discourse: A Corpus-based Cross-language Study
Bevillingsmodtager: Morten Gylling-Jørgensen, CBS
Bevilget beløb: kr 2.020.800
Projektbeskrivelse: Projektet vil forsøge at bestemme og beskrive det øverste sproglige niveau, diskurs, der vedrører relationer på tværs af eller ud over sætningsgrænsen. Den traditionelle lingvistiske forskning beskriver sproglige fænomener internt i sætninger, men den nye udvikling inden for datalingvistikken, herunder lingvistisk opmærkede tekstsamlinger, har muliggjort at større tekstenheder, såsom diskurs, er blevet et mere tilgængeligt forskningsemne.


Projekttitel: Islamisk antikreception: Sufismens forvandling mellem teocentrisme og antropocentrisme
Bevillingsmodtager: Saer El-Jaichi, KU
Bevilget beløb: kr 2.128.800
Projektbeskrivelse: Formålet med dette projekt er at undersøge forholdet mellem platonisk filosofi og islam i et litterær- og kulturhistorisk perspektiv med særlig henblik på en række dekanoniserede sufi-tekster, primært i Ibn Mansûr al-Hallâjs (858-922) forfatterskab.


Projekttitel: Rejsens politik - Maritime hierarkier, sømænd og deres stemmer fra 1589 til 1790
Bevillingsmodtager: Johan Lund Heinsen, AAU
Bevilget beløb: kr 2.153.912
Projektbeskrivelse: I ’Rejsens politik - Maritime hierarkier, sømænd og deres stemmer fra 1589 til 1790’ undersøges en række forestillinger om sømandens politiske rolle i en periode, hvor europæere med tiltagende hyppighed rejste til fjerne farvande. I periodens rejselitteratur kan man se skiftende og ofte modstridende forestillinger om sømandsfiguren og dennes relation til ordenen til søs.


Projekttitel: Midt i en brydningstid - Fra segmentært stammesamfund til europæisk elitekultur. Sjælland i tredje årtusinde f.kr.
Bevillingsmodtager: Rune Iversen, KU
Bevilget beløb: kr 2.270.399
Projektbeskrivelse: Projektet vil fremsætte og efterprøve den hypotese, at tragtbærerkulturens ophør i begyndelsen af det tredje årtusinde bragte det østlige Danmark ind i en såkaldt 'dark age', som udgjorde en nødvendig social, ideologisk og økonomisk forandringsproces.


Projekttitel: Growing up in Chronic Care Borderzones: Childhood and spatiality in a South African township
Bevillingsmodtager: Kathrin Houmøller, AU
Bevilget beløb: kr 2.738.071
Projektbeskrivelse: Projektet har til formål at undersøge børn og unges fysiske og sociale placering i forhold til forældres HIV-positive status og hjemmepleje i Khayelitsha - en sydafrikansk township i Cape Town. Der tages udgangspunkt i en stigende udvikling af nye grænsezoner mellem sundhedssystemer og hjem, hvor HIV-positive patienter udvælges til antiretroviral behandling på baggrund af sociale kriterier, og hvor familien inddrages aktivt i patientens kroniske pleje i hjemmet.


Projekttitel: På sporet efter den tabte tid - aktivering af selvbiografiske erindringer hos ældre med mild kognitiv svækkelse
Bevillingsmodtager: Tina Poulsgaard Jeppesen, AU
Bevilget beløb: kr 2.281.362
Projektbeskrivelse: Baggrunden for dette projekt er mangel på systematiske studier af, hvilken effekt reminiscensaktiviteter har på ældre med demens. Ved reminiscensaktiviteter motiveres ældre med kognitiv svækkelse til at huske fortidige begivenheder i håb om, at de dermed vil opleve større identitetsfølelse og velbefindende. Projektet vil besvare spørgsmålet: "Er det muligt at styrke denne populations identitetsfølelse, velbefindende og evne til at huske personlige oplevelser med reminiscensaktiviteter?"


Seniorprojekter


Projekttitel: Performativitet i Bent Lorentzens musikdramatik og kammermusik. En empirisk undersøgelse af samspillet mellem komponist, musikere og publikum i udvalgte værker.
Bevillingsmodtager: Lars Ole Bonde, AAU
Bevilget beløb: kr 588.474
Projektbeskrivelse: Dette projekt skal undersøge såvel musikdramatiske som kammermusikalske værker af den nu 75årige komponist Bent Lorentzen, som i ganske usædvanlig grad har interesseret sig for samspillet mellem komponist, udøvende musikere og publikum – ikke kun i sine 15 operaer/musikdramatiske værker men også i sine solo- og kammermusikværker, som er udviklet i tæt samarbejde med førende danske musikere og ensembler.


Projekttitel: Krigens Danmark: Krigsveteraner og konstruktionen af Danmark
Bevillingsmodtager: Birgitte Refslund Sørensen, KU
Bevilget beløb: kr 449.564
Projektbeskrivelse: I 1990'erne skete der en vækst i intrastatslige krige, og de seneste 10 år har vi set endnu andre former for krig enten udført af såkaldte terrorister eller af soldater i international tjeneste, hvor kampen gælder værdier som sikkerhed, demokrati og menneskerettigheder. Projektet vil bidrage til forskning i, hvordan veteraner fra disse krigsformer produceres i forhold til henholdsvis nationen, fællesskabet, familien og kroppen og belyse de indbyrdes sammenhænge mellem de fire felter.


Projekttitel: 1990'ernes debat om genterapi: et lærestykke om videnskab og offentlighed
Bevillingsmodtager: Gitte Meyer, KU
Bevilget beløb: kr 1.078.800
Projektbeskrivelse: God videnskabelig offentlighedsskik er temaet for dette projekt: Hvad kan man som forsker tillade sig at give håb om? Hvilke usikkerhedsmomenter bør nævnes? Og hvilke interesseaspekter? Hvad skal man gøre, når forskningsmidler gives med krav om fortrolighed? Hvad er forskellen på pr og offentlighed?


Projekttitel: Symbolic reparations for victims of human rights violations: Exploring approaches to healing of violence-related trauma in Cambodia
Bevillingsmodtager: Inger Agger, RCT
Bevilget beløb: kr 1.080.000
Projektbeskrivelse: Dette projekt studerer forskellige former for symbolsk kompensation til ofre for menneskerettighedskrænkelser I Cambodja. Projektet undersøger hvordan disse kompensationsformer påvirkes af religiøse og politiske faktorer samt importerede og lokale terapeutiske metoder. Formålet er at bidrage til forståelsen af helingsprocesser i lavindkomst lande som befinder sig i en overgangsproces fra konflikt til fred og demokrati.


Netværk


Titel: P2p-video. Forskernetværk for audiovisuel kommunikation i den digitale netværkskultur
Bevillingsmodtager: Ole Ertløv Hansen
Bevilget beløb: kr 285.195


Titel: Netværk for Erindringskultur. Erindringens æstetik og praksis
Bevillingsmodtager: Mads Rosendahl Thomsen
Bevilget beløb: kr 1.007.064


Titel: Det Danske 1814-netværk: "Et lidet, fattigt land". Fra nordiskhed til danskhed - brud og kontinuitet henover 1814
Bevillingsmodtager: Michael Bregnsbo
Bevilget beløb: kr 418.055


Titel: Gender in the European Town: the making of the modern city
Bevillingsmodtager: Deborah Leigh Simonton
Bevilget beløb: kr 979.229


Titel: Artefact variability, assemblage differentiation and identity negotiation. Code-switching in material culture
Bevillingsmodtager: Kristina Winther-Jacobsen
Bevilget beløb: kr 465.000


Konferencer


Titel: Krieg - Literatur, Medien, Emotionen
Bevillingsmodtager: Søren Robert Fauth
Bevilget beløb: kr 79.200


Titel: Working with stories: Narrative as a meeting place for theory, analysis and practice
Bevillingsmodtager: Per Krogh Hansen
Bevilget beløb: kr 78.091


Titel: Norlit-konference med temaet Litteratur, politik, samfund
Bevillingsmodtager: Erik Verner Svendsen
Bevilget beløb: kr 79.200


Titel: International conference on intercultural collaboration 2010
Bevillingsmodtager: Anne-Marie Søderberg
Bevilget beløb: kr 79.200


Titel: Language Impairment in Monolingual society (LIMoBIS) International Conference
Bevillingsmodtager: Kristine Marie Jensen de López
Bevilget beløb: kr 79.200


Titel: The third International Conference of the Scandinavian Association for Language and Cognition (SALC)
Bevillingsmodtager: Elisabeth Engberg-Pedersen
Bevilget beløb: kr 42.667


Titel: Kætteri, magi og naturfilosofi. Forestillingsverdener i middelalderen og renæssance, 1400-1650
Bevillingsmodtager: Britt Istoft Catiani
Bevilget beløb: kr 79.200


Titel: Asian Diversity in a Global Context
Bevillingsmodtager: Geir Helgesen
Bevilget beløb: kr 79.200


Titel: The Afterlife of Roman Sculptures II: Late Antique Response and Reception
Bevillingsmodtager: Troels Myrup Kristensen
Bevilget beløb: kr 75.643


Titel: "Click on Knowledge"
Bevillingsmodtager: Charles John Somerset Lock
Bevilget beløb: kr 79.200


Titel: Creation, Crisis, Critique - Fourth International Deleuze Conference
Bevillingsmodtager: Bent Meier Sørensen
Bevilget beløb: kr 79.200


Titel: The Nature of Belief - The Ontology of Doxatic States
Bevillingsmodtager: Nikolaj Nottelmann
Bevilget beløb: kr 79.200


Titel: How Science Works - and How to Teach it
Bevillingsmodtager: Helge Stjernholm Kragh
Bevilget beløb: kr 79.200


Titel: Cognition in the Laboratory and Cognition in the Wild: Methodologies for the study of human cognition and interaction in the cross-section between the humanities and experimental cognitive science
Bevillingsmodtager: Christian Kordt Højbjerg
Bevilget beløb: kr 79.200


Tidsskrifter


Titel: "Mediekultur - Journal of media and communication research". Årg. 30/31/32
Bevillingsmodtager: Nicolai Jørgensgaard Graakjær
Bevilget beløb: kr 150.000


Titel: Kritik. Årg. 2010
Bevillingsmodtager: Kaspar Thormod
Bevilget beløb: kr 25.000


Titel: "TEMP - Tidsskrift for Historie". Årg. 2010-2011/2011-2012/2012-2013
Bevillingsmodtager: Thorsten Borring Olesen
Bevilget beløb: kr 135.000


Titel: Landbohistorisk Tidsskrift årg. 2010/2011/2012
Bevillingsmodtager: Morten Stenak
Bevilget beløb: kr 90.000


Titel: "Tidsskrift for forskning i sygdom og samfund". Årg. 2010/11 2011/12 2012/13
Bevillingsmodtager: Mette Bech Risør
Bevilget beløb: kr 90.000


Titel: "Kulturhistorisk Tidsskrift". Årg. 2010/2011/2012
Bevillingsmodtager: Søren Bitsch Christensen
Bevilget beløb: kr 100.000


Titel: Dansk Teologisk Tidsskrift årg.: 2010/2011/2012
Bevillingsmodtager: Niels Henrik Gregersen
Bevilget beløb: kr 100.000


Titel: Religionsvidenskabeligt Tidsskrift årg. 2010/2011/2012
Bevillingsmodtager: Anders Klostergaard Petersen
Bevilget beløb: kr 90.000

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019