Gå til indhold

BIOFORS

Konsortiet udnytter nyudvikling inden for telekommunikation omkring lysledere og lysdioder til at adressere infektioner fra biofilm på medicinske katetre og slanger. Nyt udstyr skal reducere sygehusinfektioner uden risiko for, at bakterierne bliver resistente.

Budget: 29.460.952 kr.
Tilsagn fra Rådet for Teknologi og Innovation: 11.884.730 kr.

Mindsket smittefare

Infektioner relateret til bakterier og svampe, der vokser i såkaldte biofilm på medicinsk udstyr under dets anvendelse er en stigende problemstilling. Dette skyldes bl.a. en tiltagende andel af ældre samfundsborgere, samt mikroorganismernes øget resistens overfor antibiotika.

BIOFORS

Innovationskonsortiet BIOFORS vil benytte viden om lysledere, polymerteknologi og overfladeteknologi til udvikling af medicinske slanger med varige antimikrobielle egenskaber. Der vil således overføres ekspertise og innovative produkter fra telekommunikationsbranchen til medikoindustrien.

De udviklede materialeteknologier i BIOFORS vil samtidig være generiske og relevante både for andre medikotekniske applikationer (fx analyseudstyr) og for brancher med særlige krav til kvalitet og hygiejne, herunder fødevareproduktion og vandbehandling.

På sigt vil udvikling af teknologier til forebyggelse af biofilm i slanger give enorme besparelser i sundhedssektoren og samtidig øge sikkerheden for kritisk syge patienter.

Konsortiets parter

Virksomheder

OFS FItel Danmark A/S, Gambro AB, U-vivo ApS, Palle Knudsen Kunststoffabrik ApS, Primasil Silicones

Forskningsinstitutioner

DTU Fotonik, Rigshospitalet

Videnopbygnings- og videnspredningsparter

Dansk Fundamental Metrologi, Teknologisk Institut

Kontaktperson

Kai Dirscherl
Dansk Fundamental Metrologi A/S
Mail: kdi@dfm.dk
Tlf.: 4525 5878

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. juli 2020