Gå til indhold

Lovprogram 2015-2016

Uddannelses- og Forskningsministeriets lovprogram for Folketingsåret 2015-2016.

Lov om anerkendelse af visse uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer

(Okt II)

Formålet med lovforslaget er bl.a. at modernisere systemet for anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer, så det bliver mindre byrdefuldt for fuldt kvalificerede og ikkeufaglærte EU-borgere at udøve et lovreguleret erhverv som selvstændig erhvervsdrivende eller lønmodtager i en anden medlemsstat. Med lovforslaget gennemføres dele af det reviderede anerkendelsesdirektiv.


Lov om aktiviteter i det ydre rum

(Rumloven) (Feb II)

Formålet med lovforslaget er at fastlægge rammerne for danske aktiviteter i relation til det ydre rum, herunder godkendelse af rumaktiviteter, registrering af rumgenstande, fastlæggelse af ansvarsforhold, offentligt tilsyn samt sanktioner ved overtrædelse. Med lovforslaget implementeres en række FN-konventioner, der danner grundlag for aktiviteter i rummet, i dansk lovgivning.


Ændring af universitetsloven, lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner og lov om maritime uddannelser

(Justering af fremdriftsreformen m.v.) (Feb II)

Formålet med lovforslaget er at følge op på regeringsgrundlaget, hvoraf det bl.a. fremgår,at regeringen vil justere fremdriftsreformen inden for den aftalte økonomiske ramme. Lovforslaget forventes endvidere at tilpasse regelsættet omkring udbetaling af tilskud i overensstemmelse med dimensioneringen.


Ændring af lov om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser

(Målretning af befordringsrabatordningen) (Feb II)

Formålet med lovforslaget er at målrette befordringsrabatordningen for studerende ved videregående uddannelser. Studerende bosat i yderområder vil fortsat kunne få fuld rabat ud over egenbetalingen.


Ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte

(Målretning af målgruppen og nedsættelse af satsen for SVU til videregående uddannelse) (Feb II)

Formålet med lovforslaget er en yderligere målretning af målgruppen, der er berettiget til statens voksenuddannelsesstøtte (SVU). Derudover foreslås satsen for SVU til videregående uddannelse nedsat fra 80 til 60 pct. af højeste dagpengesats.


Uddannelses- og forskningsministeren vil give Folketinget en redegørelse om:

Redegørelse om forsknings- og innovationsområdet (Nov II)



Kontakt

Søren Langelund Klit
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 80 41
Email: skl@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019