Gå til indhold

Kulturforståelse – Baggrundsrapport til et strategisk forskningsprogram

Forsideillustrations tekst mangler
Rapporten indeholder det faglige grundlag for det strategiske forskningsprogram om kulturforståelse.
: 13. maj 2007
: 978-87-920-8111-7
: Det Strategiske Forskningsråd
: 2007
: 19

Publikation fra Styrelsen for forskning og innovation

Rapporten indeholder det faglige grundlag for det strategiske forskningsprogram om kulturforståelse.

Globaliseringen betyder, at lande bringes tættere sammen og indgår i nye sociale og kulturelle sammenhænge, hvor traditioner, værdier og normer synes at ligge langt fra de vante og genkendelige. Dette har medført udviklingen af en ny global og social orden, som gradvist skabes gennem brud mellem kultur og værdier i samfund, institutioner, virksomheder og hverdagsliv. I den forbindelse findes en række væsentlige forskningsområder, der ikke for alvor er afdækket.

Der stilles større krav til både indsigt i andre landes historie, traditioner, religioner og samfundsforhold og til konkrete sociale kompetencer til effektivt at kommunikere og arbejde sammen med borgere, virksomheder og myndigheder i lande, som har en anden kulturel baggrund.

Rapporten belyser, at forskning kan bidrage til udvikling af nye indsigter med hensyn til dialog og forståelse mellem mennesker, der kommer fra forskellige kulturer. Rapporten indeholder beskrivelser af områder, der er særligt perspektiv i at igangsætte forskning på.

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 23. september 2013