Gå til indhold

Evaluering af dansk deltagelse i EU’s rammeprogrammer

Forsideillustrations tekst mangler
Evalueringen vurderer den danske deltagelse i EU’s rammeprogrammer. Fokus er på EU´s 6. rammeprogram.
: 01. januar 2010
: 978-87-923-7234-5
: 978-87-923-7235-2
: Styrelsen for Forskning og Innovation

Om publikationen

En kilde til finansiering

EU’s rammeprogrammer er en stadigt vigtigere kilde til finansiering af dansk forskning. Dansk deltagelse i rammeprogrammer understøttes af EuroCenter og forskningsrådssystemet. Evalueringen vurderer den danske deltagelse i EU’s rammeprogrammer.

Konklusion

Evalueringen konkluderer, at Danmark over en bred front har et stærkt engagement i EU’s rammeprogrammer. Desuden konkluderer evalueringen, at der i de senere år er taget en række initiativer med henblik på at styrke den danske deltagelse og det danske udbytte – det gælder på nationalt niveau og på de enkelte universiteter. Evalueringen konkluderer endvidere, at deltagerne i rammeprogrammerne oplever en række positive effekter blandt andet en styrkelse af relationer og netværk samt øget videnskabelig og teknologisk formåen.

Evalueringen er baseret på en registerbaseret analyse af dansk deltagelse i 6. og 7. rammeprogram

Evalueringen er gennemført af Technopolis på opdrag fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen. Evalueringen er baseret på en registerbaseret analyse af dansk deltagelse i 6. og 7. rammeprogram, en survey blandt bevillingsmodtagere i 6. og 7. rammeprogram og kvalitative interview med blandt andet universiteter og virksomheder. Evalueringen blev offentliggjort i februar 2010.

Opfølgningsplan for evalueringen:

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 10. februar 2013