Gå til indhold

Economic Impacts of Business Investments in R&D in the Nordic Countries

Forsideillustrations tekst mangler
I perioden 2005-2010 har danske virksomheder øget deres investeringer i forskning og udvikling markant. Denne analyse viser at danske virksomheder opnår højt afkast af deres FoU-investeringer sammenlignet med virksomheder i Norge, Sverige og Finland.
: 12. juni 2014
: 978-87-92776-98-3

Uddannelses- og Forskningsministeriet har i samarbejde med blandt andre Nordisk Råd udarbejdet en ny analyse - Economic Impacts of Business Investments in R&D in the Nordic Countries - af afkastet af private investeringer i forskning og udvikling (FoU) i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Tidligere analyser har vist, at danske virksomheder opnår et positivt afkast af egne FoU-investeringer, men det har hidtil været vanskeligt at vurdere, om afkastet har været højt eller lavt sammenlignet med andre lande.

Analysen viser blandt andet, at danske virksomheder opnår højt afkast af deres FoU-investeringer sammenlignet med virksomheder i de øvrige nordiske lande, og at afkastet er størst for virksomheder inden for sektorerne forretningsservice og øvrige serviceerhverv og for virksomheder med flere end 100 medarbejdere.

Analysen er gennemført for perioden 2005-2010, hvor danske virksomheder samlet set tillige har øget deres investeringer i forskning og udvikling markant. Data- og metodemæssigt er analysen blandt de mest omfattende inden for sit område. Derudover er det første gang, at afkastet af forskning og udvikling er blevet beregnet på tværs af de nordiske lande på baggrund af data for forskningsaktive virksomheder i perioden 1999-2010.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 03. november 2023