Gå til indhold

Publikationer 2015

Viser 1-60 af 72 resultater
Internationale evalueringer af ph.d.-skoler

Styrelsen for Videregående Uddannelser har udarbejdet en tilsynsrapport vedrørende ph.d.-skolernes gennemførelse af de lovpligtige internationale evalueringer.

Dansk Roadmap for Forskningsinfrastruktur 2015

”Dansk Roadmap for Forskningsinfrastruktur 2015”, præsenterer Uddannelses- og Forskningsministeriets vision og strategiske sigtelinjer for forskningsinfrastrukturområdet de kommende fem år. Samtidig indeholder den et katalog over konkrete forslag til nye nationale forskningsinfrastrukturer

Was UNIK Unique? - en effektevaluering af UNIK

UNIK-Initiativet udløb i 2014 og dets effekt er nu blevet evalueret af konsulenthuset Iris Group. Effektevalueringen er en kvalitativ analyse af, hvor ordningen i særlig grad har haft en effekt, og hvorvidt den effekt kan tilskrives UNIK's særegne programstruktur.

EuroCenters kurser 2016 - kom godt i mål med Horizon 2020

EuroCenters kursuskatalog for 2016 præsenterer en række kurser om Horizon 2020. Kursussæsonen 2016 har særligt fokus på den gode ansøgning samt økonomi og regnskab. Kurserne afholdes i København, og som noget nyt, i Odense. Du kan læse en mere detaljeret beskrivelse af kurserne i kursuskataloget.

Forsknings- og innovationspolitisk redegørelse 2015

Dette års redegørelse gør status over forskning og innovation i Danmark og giver et overblik over indsatsområderne i forsknings- og innovationspolitikken. Som et særligt tema sættes der fokus på samspillet mellem erhvervsliv og offentlig forskning med et særligt regionalt sigte.

Undersøgelse af YDUN-programmets kortsigtede effekter og betydning

Kvinder i forskning: Ny undersøgelse kortlægger erfaringerne med Det Frie Forskningsråds YDUN-program, der blev iværksat for at fremme kvinder i forskningen. Undersøgelsen peger på, at programmet har fremmet kvindelige forskeres karrieremuligheder som forskningsledere.

Kortlægning af rumområdet i Danmark

Hvis vi skal opnå det fulde udbytte af Danmarks investeringer i rummet, er der behov for ny lovgivning, mere viden, bedre koordination og udarbejdelse af en egentlig strategi på området.

Dansk-amerikansk uddannelsessamarbejde

Publikationen består af en kortlægning af amerikanske institutioner, der har et ønske om at udvide deres samarbejdsrelationer med danske uddannelsesinstitutioner.

EU-Information, nr. 4 - oktober 2015

Magasinet ser nærmere på ny effektrapport om, hvad danskere får ud af at deltage i EU-forskning. Interviews med evaluatorer og ansøgere giver svar på, hvorfor de engagerer sig i Horizon 2020. Vi afslutter også føljetonen om Sex & Gender i forskning med et interview med DTU's prorektor.

Evaluering af Ph.d.-rådet

'Evaluering av Ph.d.-rådet – et initiativ til styrket uddannelsesforskning rettet mod folkeskolen'

Tal om forskning og innovation 2014

”Tal om forskning og innovation” er Styrelsen for Forskning og Innovations årlige bevillingsstatistik med nøgletal for Danmarks Grundforskningsfond, Det Frie Forskningsråd og Innovationsfonden.

Evaluering af de danske innovationscentre

Evaluering af de seks danske innovationscentre gennemført af Oxford Research for Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

EU-Information, nr. 3 - juli 2015

Hvad får danske virksomheder, forskningsinstitutioner, GTS’er m.fl. ud af at deltage i Horizon 2020 projekter? Hvad har vi lært og hvad gør nogle af dem, som det går godt for? Vi fortsætter også vores føljeton om kønsaspekter i forskning i et interview med kønsforsker Hilda Rømer Christensen fra KU.

Performanceregnskab for innovationsmiljøerne 2015

Performanceregnskabet sætter tal på innovationsmiljøernes aktiviteter og resultater over de seneste fem år. Der er nu tegn på, at det efter finanskrisen begynder at gå bedre for de virksomheder, som innovationsmiljøerne har hjulpet til verden.

Tilsyns‐ og dialogkoncept for Styrelsen for Forskning og Innovation

Som tilsynsmyndighed er Styrelsen for Forskning og Innovation i dialog med en lang række institutioner om deres udmøntning af midler til forskning og innovation. Læs mere om styrelsens koncept for tilsyn og dialog med institutionerne i denne rapport.

Teknologi til danske virksomheder - Performanceregnskab for GTS-net 2015

GTS-nettet kom tilfredsstillende ud af 2014. Set henover de sidste fem år har der overordnet set været en stabil udvikling i GTS-nettet, hvor en stigning i den udenlandske, kommercielle omsætning betyder, at GTS-nettet har kunnet fastholde et højt aktivitetsniveau.

Den danske kodeks for integritet i forskning

Den danske kodeks for integritet i forskning giver forskningssamfundet en ramme for at fremme fælles principper og standarder. Kodeksen har til formål at understøtte en fælles forståelse og kultur omkring integritet i forskning i Danmark.

Materialeforskning som innovations- og vækstmotor

Forskning i og udvikling af nye materialer er en grundlæggende forudsætning for fremtidig vækst i flere brancher i dansk industri. Læs ATVs rapport om hvordan virksomheder kan udnytte resultaterne fra materialeforskning.

EU-Information, nr. 2 - april 2015

Hvordan tydeliggør man i en ansøgning til Horizon 2020, at man indtænker kønsaspektet i sin forskning og innovation? Magasinet EU-Information sætter spot på Sex & Gender i Horizon 2020. Læs også Uddannelses- og Forskningsministerens bud på, hvordan vi når hjemtaget i Horizon 2020.

Det Frie Forskningsråds årsrapport 2014

Find hovedtal, læs om aktiviteter og nye initiativer og mød seks forskere, der har modtaget en bevilling fra Det Frie Forskningsråd i 2014.

Handlinger tilknyttet webside