Gå til indhold

On the effects of research and development: Executive summary

Forsideillustrations tekst mangler
DEA og to forskere fra Zürich Universitet har udarbejdet et litteraturstudie vedr. effekterne af offentlig forskning. Litteraturstudiet er udarbejdet på vegne af Uddannelses- og Forskningsministeriet og regeringens tværministerielle udvalg vedr. effekterne af forskning.
: 17. august 2017
: DEA
: 2017

Litteraturstudiet er udarbejdet som oplæg til det kommende arbejde i det tværministerielle udvalg og giver et overblik over den eksisterende forskningsviden. Forskningen peger ret entydigt på, at både private og offentlige forskningsinvesteringer skaber innovation og høje økonomiske afkast. Det skal bl.a. ses i lyset af, at forskningsinvesteringer er mere risikofyldte.

Studiet viser samtidig, at der er usikkerhed om størrelsen af afkastene. Da forskerne ofte ser på forskellige typer af afkast, er det endvidere svært at sammenligne de målte effekter. Litteraturstudiet viser desuden, at der er meget begrænset viden om effekterne af den mere generelle offentlige forskning, forskningsbaseret uddannelse og de overordnede samfundsøkonomiske effekter.

Kontakt

Martin Junge
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 80 97
Email: mjun@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019