Gå til indhold

Udvikling og resultater 2016 - de videregående uddannelsesinstitutioner

Forsideillustrations tekst mangler
Rapporten er baseret på centrale nøgletal, der giver et overblik over de tværgående tendenser for de videregående uddannelsesinstitutioners udvikling og resultater for 2016.
: 27. februar 2017
: 978-87-92962-62-1
: Uddannelses- og Forskningsministeriet
: 2017
: 60

Uddannelse og forskning er centralt for samfundets udvikling. Vækst og velfærd i samfundet bygger på, at befolkningen har et højt uddannelsesniveau med kvalifikationer, der efterspørges på arbejdsmarkedet. Forskning er med til at understøtte udvikling og innovation i private og offentlige virksomheder. 

De videregående uddannelsesinstitutioner uddanner omkring halvdelen af ungdomsårgangene og forvalter hovedparten af de samlede offentlige bevillinger til videregående uddannelser og forskning. Institutionerne varetager således meget væsentlige samfundsmæssige opgaver. De centrale nøgletal bag rapporten indgik i ministeriets tilsyn i 2016 med de videregående uddannelsesinstitutioners aktiviteter og ressourceanvendelse.

I rapporten indgår tre afsnit om henholdsvis uddannelse og forskning samt institutionernes økonomi og rammer. De centrale nøgletal er offentliggjort i mere detaljeret form på ministeriets hjemmeside på adressen: ufm.dk/uds-tilsyn.

Kontakt

Mette Mikkelsen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 86 46
Email: memi@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019