Nyheder om udveksling og internationale projekter

Her finder du en oversigt over nyheder vedrørende udvekslingsophold og internationale projekter.
Viser 1-30 af 30 resultater
Lektorer har udbredt dansk sprog og kultur i udlandet i 80 år
Publiceringsdato 10. marts 2017 Over 2.000 studerende læser aktuelt dansk som hoved- eller bifag på et universitet i udlandet. Det er muligt, fordi danske undervisere gennem 80 år er rejst ud i verden for at udbrede kendskabet til dansk sprog, kultur og samfundsforhold gennem Lektoratsordningen.
Universiteter i udlandet søger undervisere i dansk
Publiceringsdato 10. marts 2017 To universiteter i Vancouver og Vilnius har hver en ledig stilling som underviser i dansk med start i efteråret 2017.
Flere vil uddanne sig i udlandet med Erasmus+
Publiceringsdato 09. februar 2017 Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har søgt om rekordmange penge til at sende elever, studerende og undervisere på udlandsophold i Europa. Ved årets første Erasmus+-ansøgningsrunde har de søgt for mere end 25 millioner euro. Det er en stigning på 12 procent sammenlignet med 2016.
30 års fødselsdag: Flere end 130.000 danskere har rejst og dygtiggjort sig med Erasmus+
Publiceringsdato 07. februar 2017 EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ har siden 1987 givet danske elever, studerende, medarbejdere og undervisere mulighed for et ophold i udlandet. Programmets formål er at styrke læring på tværs af europæiske landegrænser. Et udlandsophold er inspirerende og dannende, mener Søren Pind.
Universitet i Tyskland søger underviser i dansk
Publiceringsdato 15. december 2016 Universitetet i Freiburg i Tyskland har en ledig deltidsstilling som underviser i dansk med start til april 2017.
Få del i 25 millioner euro til udlandsophold og uddannelsessamarbejde med Erasmus+
Publiceringsdato 09. december 2016 I 2017 kan danske uddannelsesinstitutioner og organisationer søge Erasmus+ om tilskud for millioner af euro til udvekslingsophold, praktikophold og undervisningsophold for elever, studerende og ansatte - eller til europæiske samarbejdsprojekter om uddannelse.
Erhvervsskoleelever anbefaler udlandsophold under uddannelsen
Publiceringsdato 15. november 2016 Et praktikophold i udlandet sætter spor fagligt og personligt. Det fortæller elever fra Aarhus Tech og NEXT Uddannelse København, der har vundet dette års konkurrence om bedste fortælling om et praktikophold i udlandet gennem PIU-ordningen.
Konference om udlandsophold for undervisere og medarbejdere
Publiceringsdato 03. oktober 2016 Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til konference om europæisk uddannelsessamarbejde i de danske uddannelsesinstitutioner. Konferencen åbnes af uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs, og det er gratis at deltage.
Ung ildsjæl hædret med Den Europæiske Sprogpris 2016
Publiceringsdato 27. september 2016 Khaled Ksibe har modtaget den Europæiske Sprogpris 2016 for projektet Danskundervisning på Arabisk med Khaled. Iværksætteren blev hædret for sin innovative og brugervenlige tilgang til sprogundervisning via YouTube.
Kampagne skal få flere danske pædagoger ind i europæisk uddannelsesarbejde
Publiceringsdato 05. september 2016 Flere dagtilbud skal deltage i det europæiske uddannelsesarbejde til gavn for børnene, institutionen og det pædagogiske personale. Det er målet med en ny kampagne, som Erasmus+ og Styrelsen for Videregående Uddannelser skyder i gang på Facebook og ufm.dk.
Hold dig opdateret om internationale uddannelsesprogrammer på LinkedIn
Publiceringsdato 01. september 2016 Er du engageret i nordisk og europæisk uddannelsessamarbejde? Vil du være opdateret fagligt om internationalisering i uddannelsesinstitutioner og organisationer? På en ny LinkedIn side kan du fremover få nyt om ansøgningsfrister, arrangementer i ind- og udland, rapporter og cases.
Vind Den Europæiske Sprogpris 2016
Publiceringsdato 23. juni 2016 Kender du til et projekt eller en person, som arbejder innovativt og engageret med læring af fremmedsprog? Du har nu mulighed for at indstille gode projekter eller ildsjæle til Den Europæiske Sprogpris 2016.
Hent inspiration til praktik i udlandet
Publiceringsdato 16. juni 2016 Hvert år tager flere end tusinde studerende i de videregående uddannelser i praktik i udlandet med tilskud fra Erasmus+. En ny onlinepublikation fortæller om mulighederne for de studerende og giver inspiration til det europæiske uddannelsesarbejde på institutionerne.
Nordplus uddeler 10 millioner euro til nye uddannelsesprojekter
Publiceringsdato 13. juni 2016 I år kan uddannelsesinstitutioner og organisationer i de nordiske og baltiske lande sætte 395 nye projekter om uddannelsessamarbejde på tværs af grænser i gang. Institutionerne har fået tilskud fra Nordplus, som uddeler mere end 10 millioner euro.
Fortæl historien om dit praktikophold i udlandet og vind præmier
Publiceringsdato 25. maj 2016 Skyd en lille film eller skriv en god historie om dit praktikophold med PIU-ordningen og deltag i Styrelsen for Videregående Uddannelsers konkurrence.
Internationale studerende vil lære om dansk kultur
Publiceringsdato 25. maj 2016 I år tilbyder seks forskellige højskoler og videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark sommersprogkurser for udenlandske studerende, og der er rift om pladserne. Institutionerne har modtaget 39 procent flere ansøgninger end i 2015.
Erasmus+ sætter gang i internationale projekter i ungdomsskoler
Publiceringsdato 23. maj 2016 Antallet af ansøgninger om tilskud til europæiske projekter inden for ungdomsområdet er steget med 47 procent i forhold til samme ansøgningsrunde i 2015. Ungdomsskoler har stort udbytte af tilskud til projekter hjemme og til udvekslinger i Europa.
Danmark indgår aftale om studenterudveksling med Sydkorea
Publiceringsdato 11. maj 2016 Uddannelses- og Forskningsministeriet og det koreanske uddannelsesministerium har underskrevet en samarbejdsaftale om udveksling af studerende på de videregående uddannelser. Med aftalen får studerende fra begge lande nye muligheder for at dygtiggøre sig og hente ny viden med hjem.
Institutioner vil samarbejde på tværs af lande med Erasmus+
Publiceringsdato 15. april 2016 80 danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har i år søgt om tilskud for i alt 17,1 millioner euro til strategiske samarbejdsprojekter gennem Erasmus+.
Universitet i Frankrig søger underviser i dansk
Publiceringsdato 15. april 2016 Universitetet i Caen i Frankrig har en ledig stilling som underviser i dansk med start september 2016.
Ny formand skal rådgive om danskundervisning på udenlandske universiteter
Publiceringsdato 06. april 2016 Bettina Perregaard er udpeget som ny formand for Lektoratsudvalget. Hun afløser Nina Møller Andersen til september 2016.
Flere nordiske lande vil deltage i uddannelsessamarbejde
Publiceringsdato 11. marts 2016 Interessen for at deltage i uddannelsessamarbejde i de nordiske og baltiske lande stiger. I år har uddannelsesinstitutioner i Norden og Baltikum samlet søgt om 29,7 millioner euro i tilskud fra Nordisk Ministerråds Uddannelsesprogram Nordplus. Det er en stigning på 18 procent sammenlignet med 2015.
Tre ledige stillinger som underviser i dansk i udlandet
Publiceringsdato 11. marts 2016 Tre universiteter i henholdsvis Gdansk, London og Tartu har hver en ledig stilling som underviser i dansk fra efteråret 2016.
Rekordmange institutioner vil deltage i uddannelsesprojekter med Erasmus+
Publiceringsdato 12. februar 2016 Flere danske uddannelsesinstitutioner og organisationer vil sende elever, studerende og undervisere på studie-, praktik- eller uddannelsesophold i Europa. Ved årets første ansøgningsrunde om tilskud til udlandsophold gennem Erasmus+ har de søgt for mere end 22,5 millioner euro.
Universiteter i udlandet søger undervisere i dansk
Publiceringsdato 12. februar 2016 Tre universiteter i Austin, Seattle og Shanghai har hver en ledig stilling som underviser i dansk med start i efteråret 2016.
Stor interesse for studieophold i udlandet
Publiceringsdato 05. februar 2016 Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har taget godt imod EU’s nye uddannelsesprogram Erasmus+. I programmets første år rejste 10.873 danske elever, studerende og undervisere ud i Europa for at dygtiggøre sig og hente ny viden.
Video: Praktik i udlandet med Erasmus+ modner erhvervsskoleelever til fremtidens job
Publiceringsdato 03. februar 2016 Elever på erhvervsskolen Kold College i Odense forbereder sig til det globale arbejdsmarked gennem studie- og praktikophold i udlandet.
Få inspiration til Nordplus projekter i ny publikation
Publiceringsdato 03. februar 2016 1. marts 2016 er der ansøgningsfrist for tilskud gennem Nordplus. Hent inspiration til nye projekter i en publikation, som præsenterer gode eksempler på nordisk og baltisk uddannelsessamarbejde inden for voksenområdet.
Få hjælp til din ansøgning om tilskud fra Erasmus+
Publiceringsdato 31. januar 2016 Har din institution eller organisation planer om at deltage i et europæisk uddannelsesprojekt i 2016, er det nu, I skal fatte pennen. Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til skriveseminar, så I kan skrive en bedre ansøgning om tilskud fra Erasmus+.
Europass har banet vej til job i udlandet i 10 år
Publiceringsdato 16. december 2015 Der er udstedt over 50 millioner Europass CV’er i Europa, siden Europa-Kommissionen lancerede værktøjet i 2005. I Danmark blev 10-års jubilæet for Europass markeret med et seminar for nyuddannede akademikere om karrieremuligheder i udlandet.