Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, maj 2014

Velkommen til første udgave af Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer. I nyhedsbrevet kan du orientere dig om aktuelle arrangementer og bl.a. læse om den store interesse for tilskud fra Erasmus+ og Nordplus, samt hvad to erhvervsskoler fik ud af en studietur til USA.

Stor interesse for at komme til udlandet
med Erasmus+

Ved årets første ansøgningsrunde om tilskud til udveksling, praktik- og undervisningsophold er det ansøgte tilskudsbeløb steget med 14,6 procent sammenlignet med 2013.

Glade unge og mobilitet

Årsrapport 2013 for EU-programmerne for Livslang Læring og Aktive Unge

Årsrapporten 2013 for EU-programmene for  Livslang Læring og Aktive Unge fortæller om et rekordstort antal ansøgninger i 2013. I alt blev der givet tilskud til 703 projekter, svarende til 17,5 millioner euro.

Nye navne under Erasmus+

For at gøre det lettere for dig at finde rundt i de mange muligheder for tilskud under Erasmus+, har vi ændret programnavnene fra de tidligere programmer for Livslang Læring og Aktive Unge. Det betyder, at du  ikke skal lede efter eksempelvis Leonardo da Vinci, Comenius eller Grundtvig, når du skal søge om tilskud. Du kan nu nøjes med at orientere dig efter den sektor, du repræsenterer.


Billede til nyhed om studietur til USA

Erhvervsskoler indgår nye samarbejder efter studietur til USA

Repræsentanter for en række danske erhvervsskoler er vendt hjem fra en studietur til USA med bagagen fuld af nye kontakter og inspiration til et styrket samarbejde mellem Danmark og USA på erhvervsskoleområdet.


Træningskursus på gadeplan

Hvordan når man udsatte unge, der ikke engagerer sig i ungdomsaktiviteter? Deltagerne fra 11 forskellige lande fik ny inspiration og udvekslet erfaringer på træningskurset "Plug In", som løb af stablen i maj 2014.


Mand der sidder med en tablet

Velkommen til det nye Nordplusonline

Er nordisk uddannelse og læringskultur vigtige pejlemærker i din hverdag? På hjemmesiden Nordplusonline kan du læse alt om tilskud til nordiske uddannelsesprojekter, blive inspireret af artikler og få ny viden på området.

Stor efterspørgsel på tilskudsmidler fra Nordplus

Der er efterspørgsel på tilskudsmidler fra Nordplus-programmet. Det vidner om en stor interesse for at deltage i samarbejdsprojekter på tværs af de nordiske lande og Baltikum.

Arrangementer

Byd Europa indenfor: Bliv værtsorganisation for en frivillig medarbejder. Der afholdes informationsmøde den 13. juni i København og den 16. juni i Aarhus


Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019