Gå til indhold

84 ansøgninger om tilskud til europæisk uddannelsessamarbejde

Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har søgt om mere end 16,5 millioner euro i tilskud til europæisk uddannelsessamarbejde. Det skal blandt andet styrke elevers evner inden for it, entreprenørskab i undervisningen på videregående uddannelser og inklusionsprojekter blandt unge.

Der er stor dansk interesse for samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, virksomheder og organisationer i Europa. Det viser resultatet af årets første ansøgningsrunde om tilskud til europæisk uddannelsessamarbejde.

Styrelsen for Forskning og Uddannelse har modtaget 84 ansøgninger fra danske uddannelsesinstitutioner og organisationer på tværs af  uddannelsessektoren. I alt er der søgt om tilskud for 16,5 millioner euro.

Institutionerne har søgt tilskud gennem EU´s uddannelsesprogram Erasmus+. Programmet har fokus på at styrke internationalisering og det europæiske uddannelsessamarbejde på institutioner og i organisationer. Med økonomisk støtte får flere danske uddannelsesinstitutioner og organisationer mulighed for at samarbejde internationalt om eksempelvis iværksætteri i skoler, undervisning i entreprenørskab på de videregående uddannelser og ungdomsprojekter om integration af flygtninge på arbejdsmarkedet.

Flere penge til uddeling

I 2017 er der mere end 6,5 millioner euro til uddeling til samarbejdsprojekter. Det er en stigning på 23 procent sammenlignet med 2016, og en stigning på 96 procent siden Erasmus+ trådte i kraft i 2014. Det betyder, at flere danske institutioner nu kan få penge til at igangsætte projekter med Erasmus+. Ansøgere kan forvente svar senest den 1. september 2017.

Næste frist for ansøgning om til Erasmus+

Næste frist for ansøgning om tilskud gennem Erasmus+ er den 4. oktober 2017. Her kan organisationer og professionelle, der arbejder inden for det uformelle ungdomsområde søge om tilskud til europæiske samarbejdsprojekter, der øger videndelingen mellem ungdomssektoren og institutioner og erhvervslivet.

Case om det europæiske uddannelsessamarbejde

Institutionen Viden Djurs i Grenaa nærmer sig sit mål om at være Danmarks center for spiluddannelser og spiludvikling. Europæiske samarbejdsprojekter har været med til at bane vejen.

Kontakt

Peter Grønnegård
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 78 83
Email: pegr@ufm.dk

Afsendere