Gå til indhold

Erhvervsskoleelever vinder priser for historier om praktikophold

Elever på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg og fra Københavns Tekniske Skole vinder førstepræmien i en konkurrence om bedste fortælling om et praktikophold i udlandet. Målet med konkurrencen er at øge kendskabet til mulighederne for praktik i udlandet blandt elever i erhvervsuddannelserne.

Louise Lundorff og Stefan Villadsen har været i praktik i Ghana som led i deres uddannelse til social- og sundhedshjælper på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg.

Til tonerne af afrikanske trommerytmer har de i en videofortælling skildret deres farverige møde med Afrika, et sundhedssystem meget forskelligt fra det danske og en anderledes kultur. Deres beretning har nu indbragt dem førstepræmien i en konkurrence om bedste fortælling om et praktikophold i udlandet.

Konkurrencen er udskrevet af Styrelsen for Videregående Uddannelser for at gøre flere unge opmærksomme på mulighederne for et praktikophold i udlandet gennem den internationale praktikordning Praktik i Udlandet (PIU).

Louise Lundorff og Stefan Villadsen deler førstepladsen med Kathrine Damgaard, som vinder for en passioneret fortælling om et års praktikophold i et møbelsnedkerværksted på Hawaii. Kathrine Damgaard har været afsted i forbindelse med sin uddannelse til møbelsnedker på Københavns Tekniske Skole.

- Jeg håber, at andre får lyst til selv at tage afsted og prøve at komme til udlandet. Det er en god mulighed for at fordybe sig i håndværket, når man er væk fra sine venner og alle de interesser, der fylder herhjemme, siger Kathrine Damgaard.

Lars Mortensen, afdelingschef i Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling overrækker her præmie til Katrine Mortensen, som vandt 3. præmien for sin beretning om sit praktikophold i Tyskland
Lars Mortensen, afdelingschef i Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling overrækker her præmie til Katrine Mortensen, som vandt 3. præmien for sin beretning om sit praktikophold i Tyskland

Kommer hjem med efterspurgte kompetencer

De to vinderhistorier modtog hver 5000 kroner i præmie ved prisoverrækkelsen, som fandt sted på konferencen ’ Hvordan internationaliserer vi vores institution – Inspiration fra det europæiske uddannelsessamarbejde’ den 26. oktober 2015 i København. Konferencen var arrangeret af Styrelsen for Videregående Uddannelser.

Dommerpanelet bestod af repræsentanter fra Styrelsen for Videregående Uddannelser, Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling og Danske Erhvervsskoler.

Afdelingschef i Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Lars Mortensen overrakte priser til vinderne.

- Eleverne kommer hjem med et internationalt udsyn og en bevidsthed om, at de kan stå på egne ben og håndtere hverdagen i en fremmed kultur. Disse kompetence er også noget, der efterspørges på det danske arbejdsmarked, sagde Lars Mortensen.

PIU-konkurrencen

  • Styrelsen for Videregående Uddannelser udskrev i efteråret 2015 for tredje år i træk en konkurrence for elever i erhvervsuddannelserne. Konkurrencen gik ud på at lave en kort film eller historie om et praktikophold i udlandet.
  • Formålet med konkurrencen er at synliggøre, hvad eleverne får ud af et praktikophold i udlandet, og motivere endnu flere unge til at gøre brug af PIU-ordningen som et led i deres uddannelse.
  • Der kom i alt 39 bidrag. Heraf 22 historier og 17 film. Eleverne kommer fra 12 forskellige fag og har været i praktik i 14 forskellige lande over hele verden. Der blev uddelt præmier til de tre bedste historier og tre bedste videofortællinger.

Praktik i Udlandet/PIU

  • PIU-ordningen er et dansk mobilitetsprogram for elever på de grundlæggende erhvervsuddannelser, landbrugsuddannelser og social- og sundhedsuddannelser.
  • PIU står for praktik i udlandet. Ordningen giver mulighed for, at praktikopholdet kan blive godkendt som en del af den danske uddannelse, og at der gives økonomisk tilskud til eleven eller til den danske arbejdsgiver.

Kontakt

Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: lmb@ufm.dk