Gå til indhold

Internationale studerende vil lære om dansk kultur

I år tilbyder seks forskellige højskoler og videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark sommersprogkurser for udenlandske studerende, og der er rift om pladserne. Institutionerne har modtaget 39 procent flere ansøgninger end i 2015.

Internationale studerende vil lære om dansk kultur.jpg

Udenlandske studerende kan gennem Kulturaftalerne deltage i sommersprogkurser i dansk kultur og sprog, og det er populært.

Frem til ansøgningsfristen den 1. marts 2016 har kursusudbyderne på vegne af Styrelsen for Videregående Uddannelser modtaget 800 ansøgninger fra studerende rundt om i verden til i alt 318 ledige studiepladser. Siden 2015 er antallet af ansøgninger steget med 39 procent.

De studerende ønsker at dygtiggøre sig på et af de seks uddannelsessteder, der i år udbyder sommersprogkurser i dansk kultur og sprog. De  bruger blandt andet kurserne til at forberede sig på studieophold i Danmark eller som supplement til studier i dansk sprog og kultur i udlandet.

Sprogkurserne afvikles over tre uger i juli og august og er åbne for studerende fra 32 europæiske lande samt Canada, Egypten, Israel, Japan, Kina, Rusland, Serbien og USA.

I 2016 afholdes kurserne på Askov Højskole, Det Danske Kulturinstitut, Den Internationale Højskole, Roskilde Universitet, Studieskolen og TietgenSkolen.

Kulturaftalerne

Sommersprogkurserne udbydes under det såkaldte Kulturaftaleprogram, der også støtter udveksling af studerende på længerevarende ophold.