Ungdom

Ungdom

Få overblik over de aktivitetsmuligheder, der findes på ungdomsområdet. Tilskudssystemet er organiseret i tre kategorier; Mobilitet, Samarbejde og Politikudvikling. Under hver kategori finder du en række muligheder.
Mobilitet       

Mobilitetsaktiviteter giver unge mennesker og folk, der arbejder med unge og ungdomsområdet, mulighed for at tage ophold i et andet land i kortere eller længere perioder for at uddanne sig, udføre frivilligt arbejde, udveksle erfaringer og lære fra sig.

Samarbejde       

Samarbejdsaktiviteter fokuserer dels på transnationale partnerskaber mellem grupper, institutioner og organisationer, dels på kapacitetsopbygning, hvor målet er at bidrage til modernisering og internationalisering af organisationer og uddannelsessystemer i partnerlande.

Politikudvikling       
På ungdomsområdet er formålet med disse aktiviteter at give unge en stemme i civilsamfundet og anspore dem til at deltage i den demokratiske proces bl.a. ved at arrangere en struktureret dialog mellem unge/ungdomsgrupper og -organisationer på den ene side og ungdomsområdets beslutningstagere og eksperter på den anden.
Eksterne arrangementer       
 

  •  
Senest opdateret 25. februar 2014

Partnerannoncer: Ungdom

Egyptian Youth Council
Egyptisk ungdomsråd søger partnere til udvekslingsprogrammer for unge
Swedish transnational partnership
Svensk kommune søger partnere til transnationalt projekt for unge med færre muligheder
Relais Brenne Initiatives Jeunes
Fransk ungdomsorganisation søger partnere til ungdomsudveksling
Municipality of Lousada
Portugisisk kommune søger partnere på ungdomsområdet
Asociatia Act Integration
Rumænsk NGO søger koordinerende og sende-/værtsorganisation til EVS-samarbejde
PolePosition
Hollandsk organisation søger dansk partner, der arbejder med hjemløse unge til projektsamarbejde
Irsk organisation søger strategiske partnerskaber til transnationale EU projekter på ungdomsområdet
Turkisk organisation søger partnere til skole- og ungdomsprojekter
Slovakisk organisation søger partnere til ungdomsudveksling i 2016

Det sker der under Den Europæiske Ungdomsuge

Denne side indeholder information om Den Europæiske Ungdomsuge 2015 for både interesserede og eventarrangører.

Nyhed om den Europæiske UngdomsugeDen Europæiske Ungdomsuge skydes i gang for 7. gang og lægger i løbet af to uger op til debat om EU’s rolle i de unges engagement og deltagelse i samfundet og arbejdslivet generelt. Over hele Europa vil der fra den 27. april til den 10. maj 2015 være fokus på EU’s unge. 

Ungdomsugen i Danmark

Den Europæiske Ungdomsuge danner ramme om flere end hundrede arrangementer og aktiviteter over hele Europa. Den danske ungdomsorganisation Kokkedal på Vej sætter gang i debatten om unges deltagelse i samfundet ved at arrangere en danseworkshop, som skal munde ud i en forestilling. Organisationen Europæisk Ungdom sørger for debat om EU i en rapdebat under titlen EU Fightnight. Derudover bliver der afholdt en række seminarer med fokus på job og uddannelse, iværksætteri og samfundsinklusion. I alt 13 danske ungdomsorganisationer og foreninger bidrager til den Europæiske Ungdomsuge i 2015.

Læs mere om Den Europæiske Ungdomsuge og arrangementerne på Den Europæiske Ungdomsportal.

Ungdomsugen i Europa

Under Den Europæiske Ungdomsuge foregår der aktiviteter over hele Europa. Du kan følge begivenhederne i de andre europæiske lande, såvel som Europa-Kommissionens arrangementer i Bruxelles, hvor der bl.a. vil være prisuddeling, politisk debat og udstilling af ungdomsprojekter.

Ungdomspris og udstilling

Under Den Europæiske Ungdomsuge bliver der den 6. maj uddelt en ungdomspris til projekter gennemført med tilskud fra Erasmus+ og Aktive Unge-programmerne. Ungdomsbureauet er nomineret for deres projekt "De Frafaldne".

Alle 35 nominerede, europæiske projekter bliver udstillet foran Europa-Parlamentet til YO!Festen den 6. maj. Der er fri adgang til Yo!Festen, hvor der er mulighed for at besøge projektrepræsentanterne.

Læs om "De Frafaldne" (s. 14-15) og de 34 andre projekter i brochuren "Empowering young people to participate in society - European good practice projects".

Idea Lab

Som optakt til årets ungdomsuge er der over hele Europa blevet afholdt Idea Labs, hvor Europas unge har diskuteret og genereret idéer til, hvordan unges deltagelse i arbejds- og samfundsliv kan styrkes, samt hvordan EU kan spille en positiv rolle i dette. Gå ind på Den Europæiske Ungdomsportal og stem på de idéer, du synes bedst om:

Følg med i Den Europæiske Ungdomsuge på Facebook:

Til arrangørerne

Logoerne for "Den Europæiske Ungdomsuge" og "Erasmus+" skal anvendes på alt trykt og digitalt materiale, der vedrører arrangementet. Du finder logoerne her:

Det er vigtigt, at du læser EU-Kommissionens retningslinjer for brug af logo, før du anvender logoerne.

Du kan hente PR-materiale for  Den Europæiske Ungdomsuge her:

Senest opdateret 28. april 2015