Gå til indhold
Du er her: Forside
Fandt 10161 indholdsobjekter, som opfyldte dine kriterier.
Filtrer resultaterne
IndholdstypeNye indholdsobjekter sidenSortér efter Relevans · dato (nyeste først) · alfabetisk

Fem danske videregående uddannelsesinstitutioner modtager projektmidler fra UFM til arbejdet med fastholdelse af internationale studerende
Internationale studerende på danske videregående uddannelsesinstitutioner er en gevinst for det danske samfund, hvis de bliver og arbejder i Danmark efter endt studie. De internationale studerende udgør nemlig vigtig og kvalificeret arbejdskraft og er i gennemsnit en god forretning for Danmark.
Fundet i: Aktuelt Nyheder 2019
Type: Nyhed
publiceret: 13. december 2019
Magasinet EUindblik sætter spot på EU-støtte til virksomheder
Hvad får danske virksomheder egentlig ud af at deltage i internationale forsknings- og innovationsprojekter? Det ser vi nærmere på i dette nummer af EUindblik, hvor vi giver stemme til en række erhvervsfolk fra København til Lem om deres Horizon 2020-engagement. Magasinet udkommer digitalt og trykt.
Fundet i: Aktuelt Nyheder 2019
Type: Nyhed
publiceret: 16. december 2019
Vigdis Broch-Due er nyt medlem af Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse
Uddannelses- og forskningsministeren har udpeget Vigdis Broch-Due, professor ved Institut for Socialantropologi på Universitet i Bergen, Norge, som nyt medlem af Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse. Derudover er tre medlemmer genudpeget.
Fundet i: Aktuelt Nyheder 2019
Type: Nyhed
publiceret: 17. december 2019
Styrket fokus på kvaliteten af undervisningen på universiteterne
Kravene til de videnskabeligt ansattes undervisningskompetencer øges. Formålet er at styrke forskernes fokus på vigtigheden af at udvikle og prioritere deres undervisningspraksis. Det skal give de studerende mere kvalitet i uddannelsen - til gavn for både den enkelte studerende og hele samfundet.
Fundet i: Aktuelt Nyheder 2019
Type: Nyhed
publiceret: 19. december 2019
Dansk bioøkonomisk forskning styrkes via Horizon 2020
Danmark har nu et samlet hjemtag på 785 millioner kroner til bioøkonomisk forskning fra EU's program for forskning og innovation, Horizon 2020. Europa-Kommissionens nyeste opgørelse viser, at danske forskere er dygtige til at skabe projekter, der svarer på de bioøkonomiske samfundsudfordringer.
Fundet i: Aktuelt Nyheder 2019
Type: Nyhed
publiceret: 19. december 2019
Her skal forskerne publicere for at opnå point
Universiteterne modtager en del af deres basismidler på baggrund af en måling af deres forskningsaktivitet. Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop offentliggjort de opdaterede lister over tidsskrifter, bogserier, konferenceserier og forlag, der udløser point i BFI.
Fundet i: Aktuelt Nyheder 2019
Type: Nyhed
publiceret: 20. december 2019
Kobling af Læringsbarometer med uddannelsesbevillingerne er fastlagt
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har fastlagt, hvordan resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen ”Læringsbarometer” kobles til uddannelsesbevillingerne. Koblingen følger af aftalen om det nye bevillingssystem for de videregående uddannelser fra 2017.
Fundet i: Aktuelt Nyheder 2019
Type: Nyhed
publiceret: 20. december 2019
Nyt projekt skal styrke skolernes it-kompetencer
Uddannelses- og Forskningsministeriet har sammen med Undervisningsministeriet, Finansministeriet og Kommunernes Landsforening (KL) søsat et nyt projekt, der skal styrke it-kompetencerne for lærere, pædagoger og skoleledelser i folkeskolen.
Fundet i: Aktuelt Nyheder 2018
Type: Nyhed
publiceret: 10. januar 2018
Giv din EU-ansøgning et økonomisk boost
Offentlige og private forskningsinstitutioner kan igen i år søge tilskud fra EUopSTART. Ordningen tilbyder at dække halvdelen af udgifterne forbundet med at søge funding til europæisk forskning og innovation. Der er tre ansøgningsrunder i 2018.
Fundet i: Aktuelt Nyheder 2018
Type: Nyhed
publiceret: 11. januar 2018
Søren Pind på uddannelses- og forskningsinspirationstur til Silicon Valley
Uddannelses- og forskningsministeren besøger Stanford, Berkeley og Google på tur til verdens navle inden for forskning, uddannelse og innovation.
Fundet i: Aktuelt Nyheder 2018
Type: Nyhed
publiceret: 15. januar 2018