Du er her: Forside Aktuelt Arrangementer 2013 Stor europæisk event om forskning og innovation i fødevarer

Stor europæisk event om forskning og innovation i fødevarer

ERA-Nettet SUSFOOD afholder den 17.-18. december 2013 et stort fælles netværksmøde om fødevareproduktionens udfordringer sammen med netværkene ECOTROFOOD og FoodManufuture.
Kontakt
Niels Gøtke
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 83 96
Email: nigoe@ufm.dk

Tid og sted

17. december 2013 kl. 09:00 til 18. december 2013 kl. 12:30

Tid: Tirsdag den 17. december kl. 09:00 til onsdag den 18 december kl. 12.30 (2013)

Sted: KVAB, Royal Flemish Academy of Belgium for Science and the Arts, Academy Palace, Hertogsstraat 1, Bruxelles.

Visionen med SUSFOOD er at øge det europæiske forskningssamarbejde indenfor bæredygtig fødevareproduktion og skabe synergi ved at kombinere flere landes ekspertiser på området. SUSFOOD er ved at udarbejde en strategisk forskningsagenda, der har været i høring i alle netværkets 16 deltagende lande.

Det Strategiske Forskningsråd deltager i SUSFOOD, hvor danske forskere har søgt midler til bæredygtige løsninger indenfor fødevareforskning. SUSFOOD har målsætningen om synergi mellem europæisk bæredygtige løsninger indenfor fødevareforskning, produktion, forarbejdning og øko-innovation tilfælles med ECOTROFOOD og FoodManuFuture.
På mødet vil der være mulighed for at møde virksomheder, forskere og repræsentanter fra de tre netværk og at arbejde sammen for at nå to fælles mål:

  • At definere, hvilke emner fødevareindustrien (særligt SMV’er) står overfor, finde resalistiske forskningsbaserede løsninger og sætte et roadmap op for disse, for at give ideer til nye projekter og arbejdsprogrammer
  • Give deltagerne mulighed for at finde partnere til konsortier til SUSFOOD’s 2. call eller Horizon2020 call og øge deres netværk

På mødet vil der desuden være mulighed for at høre om SUSFOOD’s strategiske forskningsagenda.

Det fælleseuropæiske fødevarenetværk FoodManufuture vil præsentere deres visioner, resultaterne af deres analyser og præsentere deres ”conceptual design study” omkring implementering af europæisk infrastruktur indenfor fødevareproduktion.

Den 17. december kan du møde øko-innovative aktører af agri-food sektoren og arbejde sammen om at finde løsninger. ECOTROPHELIA (European Trophelia service platform for eco-innovation in food) samarbejdet vil blive skudt i gang samme dag.

Den 18. december vil ECOTROFOOD-projektets hovedresultater og fordele blive præsenteret.

Senest opdateret 15. august 2019