Du er her: Forside Aktuelt Arrangementer 2016 Workshop om nyt forskningsnetværk i Østersøregionen – Baltic Science Network (BSN)

Workshop om nyt forskningsnetværk i Østersøregionen – Baltic Science Network (BSN)

Den 30. november 2016 afholder Styrelsen for Forskning og Innovation en workshop om BSN. Formålet med workshoppen er at høre danske aktørers interesse i øget samarbejde i Østersøregionen - og drøfte tendenser, merværdi, barrierer, løsninger og anbefalinger til forskningssamarbejde i Østersøregionen.

Tid og sted

30. november 2016 fra kl. 09:00 til 12:00
Styrelsen for Forskning og Innovation, Bredgade 40, 1260 København K.

Logo BSNWorkshoppen afholdes som led i styrelsens deltagelse i Baltic Science Network (BSN), som foruden Danmark består af Tyskland, Polen, Sverige, Finland, Letland, Litauen og Estland – fordelt på myndigheder, universiteter og universitetssammenslutninger.

Deltagere på workshoppen får mulighed for at viderebringe deres erfaring, ideer og ønsker – og på den måde være med til at sætte et aftryk på netværkets policy-anbefalinger i sidste ende.

Program for workshoppen

Præsentation af tendenser for samarbejdet i Østersøregionen inden for forskning og snapshots fra de enkelte lande
v. Styrelsen for Forskning og Innovation

Plenum-drøftelse af:

  • Hvad er interessen - set med danske øjne – i øget forskningssamarbejde i Østersøregionen?
  • Hvad udgør merværdi for danske forskere?
  • Hvad skal der til for at stimulere interessen i projekter med partnere på tværs af regionen? Hvilke lande er der størst interesse i? Hvilke fagområder (excellence)?
  • Hvad er udfordringerne for et bedre samarbejde? Fungerer mobilitet i regionen?
  • Hvordan kan danske aktører hjælpe med at sikre udvidet deltagelse fra regionens "low performers" i fælles aktiviteter?

Interesserede deltagere modtager et mere detaljeret diskussionsoplæg inden workshoppen.

Hvem kan deltage?

Ansatte på universiteter, i forskningsråd og -fonde, deltagere i Knowledge and Innovation Communities (KICs), Østersøorganisationer mv. og øvrige myndigheder er velkommen til at deltage i workshoppen.

Arrangementet er gratis.

Sted

Styrelsen for Forskning og Innovation, Bredgade 40, 1260 København K.

Tilmelding

Der er lukket for tilmelding - men er du interesseret i at deltage, så kan du sende en mail til Josephine Them Parnas på: jtp@fi.dk

Næste workshop

Output fra dagen spiller ind til en makroregional workshop, også i København, onsdag den 18. januar 2017. Nærmere information følger. 

Læs mere

 

Senest opdateret 22. november 2016