Du er her: Forside Aktuelt Arrangementer 2019 Webinar: Dissemination, communication og exploitation i Horizon 2020-ansøgninger

Webinar: Dissemination, communication og exploitation i Horizon 2020-ansøgninger

Dissemination, communication og exploitation er vigtige elementer i Horizon 2020-ansøgninger og -projekter. På dette webinar gennemgår vi, hvad disse dele af Horizon 2020-ansøgninger bør indeholde. Webinaret holdes den 20. maj 2019 kl. 10:30-11:15.
Kontakt
Anne Maibohm Haridt
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 82 61
Email: amma@ufm.dk
Birgitte Vedelstorp Andersen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 08
Email: bva@ufm.dk

Tid og sted

20. maj 2019 fra kl. 10:30 til 11:15

En ansøgning til Horizon 2020 står stærkere, hvis der er en gennemtænkt plan for communication-, dissemination- og exploitation-aktiviteter, og projektet styrkes, når der skabes opmærksomhed og deles viden.

Dissemination

Dissemination er den videnskabelige kommunikation til fagfæller. Fordelen er, at man henvender sig til en velkendt og afgrænset målgruppe. De deler de videnskabelige og tekniske forudsætninger, som projektet bygger på.

Communication

Her er det vigtigste formål med aktiviteterne er at nå bredt ud til folk, som har interesse i projektet og resultaterne, dog uden at være specialister.  Det er derfor en varieret målgruppe med forskellige interesser.

Exploitation
Har fokus på at sikre, at det er muligt at udnytte jeres resultater efter projektets afslutning (4+ år), og at jeres projekt derved får et efterliv.

Indhold

På webinaret gennemgår vi, hvad communication, dissemination og exploitation-delene af en Horizon 2020-ansøgning bør indeholde,. Vi får desuden besøg af John Stian Haukeland fra Teknologisk Institut, der vil dele ud af sine erfaringer fra arbejdet med særligt exploitation i Horizon 2020-ansøgninger og -projekter.

Dit udbytte

Efter webinaret vil du have større forståelse for, hvordan du kan udarbejde et stærkt communication, dissemination og exploitation-afsnit i en Horizon 2020-ansøgning. Du vil desuden kunne trække på konkrete erfaringer med processen omkring arbejdet med exploitation.

Webinaret forudsætter en vis viden om Horizon 2020 og reglerne for ansøgninger. Du kan orientere dig her:

Målgruppe

EU-Rådgivere, forskere, virksomheder mfl.

Sprog

Webinaret afholdes på dansk.

Arrangør

EuroCenter i Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

Senest opdateret 20. maj 2019