Gå til indhold

Nyheder 2012

Nyheder fra 2012 - fra Uddannelsesministeriet, Styrelsen for Forskning og Innovation, Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte og Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Viser 1-90 af 375 resultater
Sidste chance for forberedende besøg til Grundtvigprogrammet

Du kan stadig nå at få tilskud til et forberedende besøg ansøgningsfristen for Grundtvig læringspartnerskab den 21. februar 2013. Så hvis du og dine mulige partnere har behov for at forberede jeres projekt eller jeres ansøgning, så kan du stadig søge tilskud, hvis du skynder dig.

Ny ansøgningsfrist for Nordplus

Den kommende ansøgningsfrist til Nordplus programmerne er 1. marts 2013, hvor der samlet vil være 68 mio. kr til rådighed. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Seminar om uddannelsessamarbejde med vækstlandene

Går din institution glip af vigtige samarbejdspartnere i vækstlandene? Hvordan etableres velfungerende samarbejder – og hvad er barriererne? Det er nogle af de spørgsmål, der besvares, når Uddannelsesministeriet den 28. februar 2013 afholder seminar for danske videregående uddannelsesinstitutioner.

Få tilskud til efteruddannelse med Grundtvig

Grundtvig efteruddannelse giver dig en unik mulighed for at få udvidet både din faglige og personlige horisont. Med et efteruddannelsesophold i Europa kan du kombinere faglige udfordringer med kulturelle og lærerige oplevelser. Du kan søge tilskud allerede den 16. januar 2013.

Et Erasmus IP er et springbræt

Et Erasmus Intensive Programme leder ofte til samarbejde om fælles kurser og grader, viser ny finsk undersøgelse. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Ny og udvidet videnpilotordning på vej

I løbet af januar 2013 udvides videnpilotordningen til at omfatte mellemlange videregående uddannelser og virksomheder med op til fem højtuddannede medarbejdere. Men indtil da fortsætter den nuværende ordning.

Ny undersøgelse viser stærk effekt af skolepartnerskaber

Elever, der deltager i Comenius skolepartnerskaber, forbedrer deres sprogkompetencer og får mere kulturel bevidsthed, viser ny undersøgelse. Men det er ikke det hele. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Ny undersøgelse viser stærk effekt af skolepartnerskaber

Elever, der deltager i Comenius skolepartnerskaber, forbedrer deres sprogkompetencer og får mere kulturel bevidsthed, viser ny undersøgelse. Men det er ikke det hele. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Innovation skal drives af samfundsudfordringer

Som et led i den kommende innovationsstrategi inviterer uddannelsesministeren nu en bred kreds af interessenter til at udvikle et prioriteringskatalog, der skal danne grundlag for nye, storskala innovationssatsninger, som skal skabe danske arbejdspladser og løsninger på globale ud fordringer.

Regeringen nedsætter Vækstteam for IKT og digital vækst

IKT og øget digitalisering af virksomhederne skal skabe vækst i Danmark. Strategy Director i Microsoft International Jørgen Bardenfleth er udpeget til at stå i spidsen for Vækstteamet for IKT og digital vækst, der skal komme med anbefalinger til regeringen.

Så er der igen penge til Erasmus

Erasmus-studerende, Comenius-lærere og Leonardo-lærlinge kan fortsætte med at glæde sig til deres studie og praktikophold i Europa. EUs finansieringskrise er løst. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Vil du hjælpe os med at læse projektansøgninger?

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering søger eksterne evaluatorer til at vurdere projektansøgninger til Programmet for Livslang Læring. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internatinalisering.

DFF-nominering bag årets European Latsis Prize

Professor ved Købehavns Universitet Uffe Haagerup har modtaget årets European Latsis Prize. Det Frie Forskningsråd stod bag indstillingen af den fremtrædende danske matematiker.

21 europæiske IKT-projekter søger danske partnere

Nu er det muligt at koble sig på det helt rigtige europæiske IKT-projekt. Ideal-ist-databasen rummer lige nu 21 projektforslag, der søger partnere til IKT-projekter under EU’s 7. rammeprogram.

DFF-bevillinger fører til Årets Danske Forskningsresultat

Planteforsker, professor mso ved Københavns Universitet, Barbara Ann Halkier og hendes forskerteam har vundet videnskab.dks konkurrence ”Årets Danske Forskningsresultat”. Forskningsresultatet er i høj grad baseret på to bevillinger fra Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion i 2008 og 2010.

Ekstra midler til læse- og skriveundervisning for voksne

Grundtvigprogrammet har i 2013 øremærket midler til workshops, der kan styrke læse- og skriveundervisningen for voksne i Europa. Arbejder din organisation med læseundervisning for voksne og har I lyst til at arrangere en workshop om emnet for fagfolk fra hele Europa, så er det måske noget for dig.

RTI’s udbud af Innovationsnetværk 2013

Styrelsen for Forskning og Innovation har påbegyndt arbejdet med at tilrettelægge næste udbud af innovationsnetværk under Rådet for Teknologi og Innovations program ”Innovationsnetværk Danmark”.

Omlægning af de administrative retningslinjerne for kulturaftalerne

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering har besluttet at gennemføre en administrativ omlægning af de længere varende ophold og sommersprogkurser i regi af kulturaftalerne med 20 EU-lande samt Island, Schweiz, Serbien, Tyrkiet, USA og Canada også kaldet 'Den fælles stipendiepulje'.

Flyt din lærer: Du kan nå det endnu

Hvilke kompetencer får undervisere med hjem fra efteruddannelse i udlandet, hvordan kan de dokumenteres, og hvordan kan de bruges i undervisningen? Følg med på vores konferenceblog og hør svarene den 6. december i DGI-byen. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Nye film om erhvervs- og professionsuddannelser i Danmark

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering har produceret to nye film til international markedsføring af erhvervs- og professionsuddannelser i Danmark. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Vækstteam afleverer anbefalinger

Regeringen modtager 12 anbefalinger fra Vækstteam for vand, bio & miljøløsninger. Anbefalingerne skal skabe bæredygtig vækst og grønne job.

Superlaser vinder teknologipris

Uddannelsesministeren overrakte PasteurPrisen 2012 til projektleder bag udviklingen af ny superlaser, der er blevet til i samarbejde mellem universiteter og erhvervsliv.

Få overblik over Leonardo da Vinci-Programmets kommende aktiviteter

Her kan du få et overblik over Leonardo da Vinci programmet tre aktiviteter: Leonardo praktik- og uddannelsesophold, Leonardo Partnerskaber og Leonardo Transfer of Innovations-projekter. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Unge fejrer innovation og iværksætteri

Unge idemagere samles til idekonkurrencer, inspiration og netværk under Danish Entrepreneurship Award 2012. Uddannelsesministeren bakker varmt op om arrangementet.

Truet karriereprogram reddet på stregen

Den netop indgåede aftale om fordeling af forskningsreserven for 2013 indebærer, at Det Frie Forskningsråd tildeles 163 mio. kr. ud af den samlede pulje på 770 mio. kr. til nye initiativer inden for forskning og innovation

Flere og flere skal til konference om lærerkompetencer

Uddannelsesministeren kommer. Rektoren for Professionshøjskolen Metropol kommer og en række skoleledere, eksperter og praktikere med holdninger til uddannelse af undervisere kommer, når vi den 6. december slår porten op til konferencen Flyt din lærer!

Regeringen vil styrke væksten i de kreative erhverv

Vækstteamet for kreative erhverv ∙ design har nu afleveret deres anbefalinger til erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen. Vækstteamet er det andet vækstteam, der afleverer anbefalinger til regeringen.

Fra Sapere Aude til ERC - se mulighederne

Læs Det Frie Forskningsråds nye folder ”Identifying excellent researchers through their curiosity" og få overblik over relationen mellem DFFs Sapere Aude-program og ERC

Europe INNOVA provokes policy makers to think differently

The Europe INNOVA Conference 2012, held in Copenhagen on October 23-24, was not your typical EU conference. The approach to European innovation support was unusual, slightly provocative and straight to the point.

Resultaterne af innovationskonsortiet Talent@IT har stor japansk interesse

Japan har konsulenter fra Mitsubishi Research Institute gennemført de første ImprovAbility vurderinger hos to af deres store kunder. Dermed er Japan det første land udover Danmark, der for alvor har taget resultaterne af det danske innovations- og procesforbedringsprojekt Talent@IT i anvendelse.

Del erfaringer og inspiration fra Danmark-USA/Canada-programmet

Danske uddannelsesinstitutioner har i foråret 2013 mulighed for at afholde et tematisk seminar med tilskud fra Danmark-USA/Canada-programmet. Seminaret skal foregå på institutionen og er en oplagt måde at dyrke de skabte relationer. Nyhed fra Styrelsen fra Universiteter og Internationalisering.

Gode forskere skal sikre bedre undervisning

Der er brug for mere anerkendelse af forskernes undervisning - og universitetsledelser, der taler om uddannelse på lige fod med forskning. Det var blandt budskaberne, da Danmarks Forskningspolitiske Råd den 11. oktober havde inviteret til konference om forskningsbaseret uddannelse.

Aftale om regler for deltagelse i Horizon 2020 i hus

I går aftes kom Europa et skridt nærmere Horizon 2020. Efter intense forhandlinger opnåede medlemslandene i går aftes politisk enighed om reglerne for deltagelse i det nye forskningsprogram, Horizon 2020. I november kommer Europa-Parlamentet med deres holding til reglerne, som varsler forenkling

Kulturnatten i Uddannelsesministeriet fredag d. 12. oktober 2012

Nu på fredag kan du opleve den første danske astronaut, en af de sjoveste komikere og nogle af de klogeste hoveder i Danmark. Tag din familie og dine venner med til Kulturnatten i uddannelsesministeriet – det bliver en forrygende, festlig og faglig aften, du ikke vil gå glip af!

Informationsmøde om Nordplus Voksen og Grundtvig

På informationsmødet får du alt at vide om tilskud til samarbejde med nordiske og europæiske voksenuddannere – så er du klar til de kommende ansøgningsfrister i januar og februar 2013. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Flyt din lærer - konference om underviseres kompetencer

Hvorfor bør undervisere tage til udlandet, hvilke kompetencer får de af at samarbejde internationalt, og hvem forhindrer dem i at gøre det? Tilmeld dig vores konference for skoleledere, rektorer og andre med indflydelse på underviseres efteruddannelse.

Det europæiske nano-landskab under lup – kom med dit besyv

Europa-Kommissionen og Nanofutures er i færd med at kortlægge det europæiske nano-landskab. Det sker som optakt til det næste rammeprogram for forskning, Horizon 2020. Danske interessenter fra industri og forskning kan bidrage til kortlægningen via en spørgeskema-undersøgelse. Frist: 31.10.2012.

Omlægning af højskolepuljernes administration

Administrationen af de to højskolepuljer, Nordisk Højskolestipendium og Højskolepuljen, omlægges, således at Folkehøjskolernes Forening i Danmark fra 2013 overtager puljerne. Nyhed fra styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Regeringen og det maritime Danmark går sammen om fremtidens vindererhverv

Vækstteamets formand, adm. direktør i DS Norden, Carsten Mortensen, overrækker i dag vækstteamets anbefaling til regeringen. Vækstteamet for Det Blå Danmark er det første ud af de 7 vækstteam, som regeringen har nedsat, der overrækker deres anbefalinger til regeringen.

Danmark i top 4 i ERC

I seneste ansøgningsrunde har Det Europæiske Forskningsråd (ERC) uddelt bevillinger til 13 topforskere i Danmark. Det placerer Danmark på en fornem fjerdeplads i Europa, hvis man måler antal tilskudsmodtagere i forhold til landets indbyggertal.

Sæt gang i udvekslinger med skoler i Norden og Europa

Tag til informationsmøde om Comenius og Nordplus Junior og få alt at vide om tilskud til samarbejde med grundskoler og ungdomsuddannelser i Norden og Europa – så er du klar til de kommende ansøgningsfrister i januar og februar 2013. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Klogskabens ministerium byder indenfor på Kulturnatten

Mød Danmarks første astronaut, nogle af de klogeste hoveder og grin, når komikeren Sebastian Dorset indtager scenen med et show, der handler om at være klog. Oplev de mange sjove stande med udstillinger, tests og smagsprøver, hvor du fx kan smage på molekylær mad og se designstuderende i aktion

700 dugfriske millioner kroner til dansk videnskab

Det er højsæson for uddeling af forskningsmidler i Det Frie Forskningsråd. I løbet af de seneste to uger er 199 forskere tildelt bevillinger til en samlet sum af godt 700 millioner kr

LLP-Studiebesøg: få dage tilbage

Hvis du vil med på LLP-Studiebesøg er det tid at komme til tasterne. Fristen er nemlig fredag den 12. oktober. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Forskereliten modtager 210 millioner kroner

Det Frie Forskningsråd uddeler de prestigefyldte Sapere Aude-bevillinger på i alt 210 millioner kroner. 27 forskere modtager bevillingerne, der skal sikre ny og vigtig viden inden for vidt forskellige emner.

De bedste af de bedste vindere af Sprogprisen

EU-Kommissær Androulla Vassiliou uddelte fredag priser til de 5 bedste vindere af Den Europæiske Sprogpris. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Mød rådsmedlemmer af DFF | Sundhed og Sygdom

Rådsmedlemmer fra DFF | Sundhed og Sygdom besvarer spørgsmål om Opslag E2012 og F2013. Møderne finder sted i oktober 2012 i København, Odense og Aarhus.

Vejledning med Globalt Udsyn – to kurser for vejledere

Igen i år afholder vi kurser for vejledere af unge mennesker. Kurserne, der har samme indhold som de foregående år, bliver arrangeret i november måned i København og Aarhus. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Det Frie Forskningsråd udskriver prisopgave

Nysgerrighedsdreven forskning giver Nobelpriser. Men fører den forskning, der ikke er styret af faste målsætninger og tidstypiske trends, også innovation og nye teknologier med sig? Giv dit bud på et svar og vind op til 75.000 kr. i Det Frie Forskningsråds artikelkonkurrence 2012.

Søg om tilskud til din ungdomsorganisation!

Beskæftiger din ungdomsorganisation sig med områder, der hjælper med at fremme europæisk interesse? I så fald kan du søge Aktive Unge om tilskud til organisationens drift. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Fokus på konsekvenser af råstofudvinding i Arktis Polarforskerdagen er en årlig begivenhed, der sætter fokus på relevante arktiske temaer og udfordringer. I år er det konsekvenserne af råstofudvinding i Arktis, der er Polarforskerdagens tema.

Den bibliometriske forskningsindikator videreføres i fem år

På baggrund af en evaluering og høring har regeringen og forligspartierne valgt at videreføre en model, hvor nye basismidler til universiteterne blandt andet fordeles med afsæt i den bibliometriske forskningsindikator.

Virtuel udgave af Vejle vinder Sprogprisen 2012

Årets Sprogpris går til Videnscenter for Integration, der har udviklet et computerspil, som kan effektivisere undervisningen på landets sprogcentre. Det kommer ikke bag på modtagerne, at de får prisen. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Overraskende mange rejser til udlandet for at lære

Langt flere rejser til udlandet for at læse, lære eller arbejde frivilligt end hidtil antaget. Det viser en ny undersøgelse. Den kan hjælpe danske organisationer til at få øje på hinanden, mener arkitekten bag. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Virtuel udgave af Vejle vandt Sprogprisen 2012

Den Europæiske Sprogpris gik i 2012 til Videnscenter for Integration, der har udviklet et computerspil, som kan effektivisere undervisningen på landets sprogcentre.

Handlinger tilknyttet webside