Gå til indhold

Pressemeddelelser 2016

Her kan du se samtlige pressemeddelelser fra 2016
Viser 1-67 af 67 resultater
Flere virksomheder køber adgang til danske opfindelser

Virksomheder har indgået langt flere aftaler med universiteterne om brug af opfindelser, og flere samarbejdsaftaler på forskningsområdet involverer private virksomheder. Det er vigtigt med godt samarbejde mellem universiteter og erhvervsliv, understreger ministeren.

Dansk forskning har stor gennemslagskraft

Danmark er et af de lande i OECD, der laver forskning af den bedste kvalitet. Det ses ved, at dansk forskning er noget af den mest citerede forskning i OECD. Samtidig er forskningen relevant for erhvervslivet. Det viser nye tal fra Forskningsbarometer 2016

350 millioner kroner til nye rumaktiviteter

Danmark vil investere 350 millioner kroner i rumaktiviteter, herunder deltagelse i Den Internationale Rumstation (ISS). Der er et stort potentiale for at finde nye løsninger til en bedre fremtid, siger Søren Pind.

Millioner til forskning i folkeskolen

Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning har uddelt knap 30 millioner kroner til 12 udvalgte ph.d.-projekter, der skal understøtte praksisnær forskning i folkeskolen. Temaerne spænder fra matematikundervisning og skoleledelse til samarbejde mellem lærere og pædagoger.

Rekordstor landsdækkende undersøgelse: Studerende evaluerer deres uddannelse

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs inviterer studerende og nyuddannede til at dele erfaringer om deres uddannelse. En rekordstor undersøgelse skal øge gennemsigtigheden og give kommende studerende bedre muligheder for at vælge en god uddannelse, siger Ulla Tørnæs.

Antallet af uddannelsespladser skal matche arbejdsmarkedets behov

Videregående uddannelser med høj ledighed for de nyuddannede skal fremover optage færre studerende. Det skal skabe bedre balance mellem antallet af nyuddannede og behovet på arbejdsmarkedet. Ministeren understreger, at det er vigtigt med et godt match mellem uddannelse og arbejdsmarkedet.

Politisk aftale prioriterer erhvervsrettet forskning og fri forskning

Et samlet Folketing står bag fordelingen af i alt 555 millioner kroner til forskningsaktiviteter i 2017. Forskning fører til nye løsninger og produkter og bidrager til vækst. Det er vigtigt for Danmarks fremtid, understreger uddannelses- og forskningsministeren.

Ny strategi skal styrke dansk forskning og uddannelse i Arktis

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs lancerer i dag en ny strategi for ministeriets arbejde med arktiske forhold. Strategien skal sætte Danmark på verdenskortet som en af verdens førende arktiske uddannelses- og forskningsnationer, lyder det fra ministeren.

DFiR: Hvorfor klarer dansk forskning sig så godt?

Dette spørgsmål har Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) sat sig for at finde svaret på. Rådets forslag offentliggøres i dag i rapporten ”Viden i verdensklasse”. Her peger rådet på en række balanceforhold, som er vigtige for, at dansk forskning kan blive ved med at klare sig godt.

Velkommen til fremtiden

Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer alle med på en rejse frem i tiden, hvor robotter blander din saftevand, og melorme fylder i madpakken, hvor Virtual Reality er virkelighed, og kemoterapi noget man får ”to-go”. Afgang til fremtiden er fredag den 14. oktober kl.18. Er du klar?

Danskundervisning på YouTube vinder Den Europæiske Sprogpris 2016

Projektet ’Danskundervisning på Arabisk med Khaled’ vinder Den Europæiske Sprogpris 2016. Projektet arbejder med sprogindlæring via sociale medier og hædres for dets nytænkende tilgang til at lære sprog og få interkulturel forståelse.

Nu letter Danmarks første dronestrategi

Droner har et stort potentiale for at styrke produktivitet og vækst. Det vil regeringen gerne fremme. Derfor fremlægger regeringen i dag Danmarks første dronestrategi. Målet er at styrke vidensbroen mellem danske virksomheder og forskere for at udvikle droneteknologien og skabe nye arbejdspladser.

Rekordår for innovationsmiljøerne

I 2015 tiltrak de fire danske innovationsmiljøers iværksættervirksomheder tilsammen 1,3 milliarder kroner i privat kapital. Især it-virksomheder har haft succes med at tiltrække private investorer.

21,5 milliarder kroner til forskning

Regeringen fastholder i forslag til finanslov et højt ambitionsniveau for uddannelser og forskning efter 10 år med stor vækst.

Stærkere uddannelser og et mere robust SU-system

De videregående uddannelser skal være endnu bedre og have større jobfokus, og der er brug for at gøre SU-systemet mere robust. Regeringen foreslår at justere SU’en, så der frigøres penge til uddannelseskvalitet og jobskabelse. Studerende får mulighed for at have det samme at leve for som i dag.

Epokegørende datacenter åbner i København

I Sverige er verdens mest avancerede neutronspredningsfacilitet European Spallation Source (ESS) ved at blive bygget. I Danmark åbnes i dag datacenteret, der skal håndtere de forsøgsdata, der kommer fra ESS. En stor dag for dansk forskning, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Minister vil have alle forskertalenter i spil

Ny opgørelse viser, at andelen af kvinder blandt nyansatte forskere stiger, men der er fortsat en skævhed. Uddannelses- og forskningsministeren vil mødes med forskningsinstitutionerne en gang om året for at drøfte, hvordan alle forskningstalenter kommer i spil.

Optaget på de videregående uddannelser slår igen rekord

66.439 unge er i år blevet optaget på de videregående uddannelser. Dermed slår optaget igen rekord. I alt er 1.138 flere personer kommet ind på uddannelserne. Udviklingen glæder uddannelses - og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Uddannelser med gode jobudsigter hitter i 2016

Markant flere ønsker at uddanne sig til ingeniør og folkeskolelærer. Det viser en opgørelse over søgningen til de videregående uddannelser. Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig over, at netop uddannelser med gode jobudsigter er favoritter hos de kommende studerende.

Rekordmange vil læse på en videregående uddannelse

Hele 94.061 har i år søgt om at blive optaget på en videregående uddannelse. Det er det højeste antal ansøgere nogensinde. Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs håber, at mange unge har søgt uddannelser, hvor der er gode muligheder for at få et job.

Danmarks første strategi for rummet er i luften

I 2015 blev den første danske astronaut sendt i rummet. Nu er regeringen klar med en national strategi for, hvordan rummet kan bidrage til vækst i det danske samfund og til at løse nogle af tidens store udfordringer på jorden.

Dansk-tysk uddannelsessamarbejde skal løfte grænseregionen

Samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner på begge sider af den dansk-tyske grænse skal styrkes og støtte op om vækst og udvikling. Hvordan opgaven skal løses, blev i dag diskuteret på det regionale uddannelsestopmøde i Flensborg.

27 personer sigtet for snyd med eksamensbeviser

Københavns Politi har sigtet 27 personer for at have uploadet uægte gymnasiale eksamensbeviser til deres ansøgninger på ansøgningsportalen Optagelse.dk. Styrelsen for Videregående Uddannelser har siden anmeldelsen i 2013 forstærket indsatsen mod snyd.

Nyt dansk innovationscenter i Tel Aviv, Israel

Uddannelses- og Forskningsministeriet etablerer sammen med Udenrigsministeriet et nyt innovationscenter i Israel. Israel er det land i OECD, hvor der investeres allermest i forskning, innovation og iværksætteri. Investeringer i forskning udgør i dag mere end fire procent af landets BNP.

Danske virksomheder er gode til at få innovationsstøtte fra EU

Blandt de 20 lande, som modtager flest midler fra Horizon 2020, er Danmark det land, der modtager næst flest midler per indbygger fra EU’s forsknings- og innovationsprogram. Især små og mellemstore virksomheder er gode til at få støtte fra programmet til innovative virksomheder.

Ny analyse: Mange uddannelser med stort optag og høj ledighed

Siden 2007 er optaget på de videregående uddannelser steget med cirka 50 procent. Knap halvdelen af uddannelserne har i perioden samtidig haft en høj ledighed. Det viser, at vi har en stor udfordring med matchet mellem uddannelserne og arbejdsmarkedet, siger uddannelses- og forskningsministeren.

Virksomheder i hele Danmark skal have bedre adgang til den nyeste forskning

Når en virksomhed i Thy eller Maribo ønsker inspiration til at udvikle sig, bliver der nu kortere vej til hjælpen. En ny strategi for erhvervsklynger og innovationsnetværk skal give virksomheder bedre adgang til de nyeste forskningsresultater og skabe større national og lokal vækst og udvikling.

Psykologiprofessor vinder årets Forskningskommunikationspris

Professor ved Københavns Universitet, Barbara Hoff Esbjørn, modtager den prestigefyldte Forskningskommunikationspris 2016 for sit formidlingsarbejde med børn og angst. HKH Kronprinsesse Mary overrækker prisen ved åbningen af Forskningens Døgn mandag d. 25. april.

Velkommen til en intens uge i forskningens tegn

Hvad mærker dyrlægen efter, når hun har armen inde i en hest? Hvordan bygger man sin egen mini-racerbil, der kører på solceller? Og hvad sker der, når en operationsstue er i aktion? Alt det kan man opleve til Forskningens Døgn, som fra i år er udvidet fra tre til syv døgn.

Nye uddannelser og uddannelser flere steder

Uddannelses- og forskningsministeren har godkendt en ny kandidatuddannelse i ledelse af digital kommunikation, en ny akademiuddannelse i miljøteknologi samt 11 nye udbud af eksisterende uddannelser forskellige steder i landet.

Styringen af videregående uddannelser får et eftersyn

Regeringen iværksætter et eftersyn, som skal se på, om uddannelsesinstitutionernes styringsmæssige rammer understøtter regeringens målsætninger om høj kvalitet og relevans i de videregående uddannelser.

Næsten 55.000 har søgt en videregående uddannelse via kvote 2

54.932 ansøgere har i år søgt om at blive optaget på en videregående uddannelse via kvote 2. Uddannelses- og forskningsministeren opfordrer institutionerne til at indrette optaget, så de får de mest motiverede og bedst kvalificerede studerende ind på deres uddannelser.

Højere adgangskrav til læreruddannelsen giver resultater

Ny evaluering viser, at optagelsessamtalerne til læreruddannelsen er med til at løfte det faglige niveau og reducere frafaldet på uddannelsen. Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig over fremskridt og opfordrer dygtige og engagerede unge til at søge ind på uddannelsen inden 15. marts.

Bestil en forsker og bliv klogere

Skarpe forskerhjerner fra universiteter i hele Danmark stiller sig til rådighed for alle, som kunne tænke sig at blive klogere på verden eller sig selv. I april rykker forskerne ud med gratis foredrag over hele landet - endda i dit eget hjem.

I dag belønnes fem fremragende forskere med EliteForsk-priser

H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen uddeler i dag EliteForsk-priser til fem af Danmarks dygtigste yngre forskere. Det er i år 10. gang, at Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser uddeles.

Hvad er fremtidens vigtigste forskningsområder?

Offentlige investeringer i strategisk forskning skal løse samfundets udfordringer og skabe vækst og velstand. Uddannelses- og forskningsministeren sætter derfor gang i en proces, der skal danne grundlag for, at de politiske investeringer i strategisk forskning foretages på baggrund af solid viden.

Presseinvitation til EliteForsk-konferencen 2016

Den 25. februar 2016 overrækkes årets EliteForsk-priser til fem fremragende forskere på Glyptoteket i København. H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen står for overrækkelsen.

Virksomheder i landdistrikterne får støtte til innovationsprojekter

Regeringen og DF, LA og K har indgået en politisk aftale om at skabe vækst og udvikling i hele Danmark. Med aftalen får virksomheder i landdistrikterne mulighed for at få en landdistriktsvækstpilot ud i virksomheden for at støtte med konkrete innovationsprojekter.

Ministre vil have mere forskning ind i klasselokalerne

Der er behov for et tættere samspil mellem forsknings- og uddannelsesinstitutioner, kommuner og pædagogisk personale, så forskning i højere grad kan være med til at styrke folkeskolens undervisning. Ministre tager nu initiativ til en fælles indsats.

Dansk forskning ligger i international top

Dansk forskningsproduktion er stor og har høj videnskabelig gennemslagskraft. Sådan lyder konklusionerne i dette års 'Forskningsbarometer'. Uddannelses- og forskningsministeren er tilfreds med resultaterne, men ser gerne, at forskningen i højere grad kommer ud og skaber værdi i samfundet.

Handlinger tilknyttet webside