Pressemeddelelser 2019

Her kan du se pressemeddelelser fra og med 27. juni 2019
Viser 1-12 af 12 resultater
Dansk tværfaglig forskning får 212 millioner kroner fra EU
Publiceringsdato 11. oktober 2019 Hele fem forskerteams fra Danmark modtager millionbevillinger på 212 millioner kroner, når Det Europæiske Forskningsråd belønner 37 internationale forskningsprojekter med de såkaldte ’Synergy Grants’. Forskere fra Danmark deltager i fem projekter, hvor to af dem tager livtag med klimaforandringerne.
FFL20: Én milliard til grøn forskning og farvel til omprioriteringsbidrag på uddannelse
Publiceringsdato 02. oktober 2019 Regeringen lægger med finanslovsforslaget for 2020 blandt andet op til at afskaffe omprioriteringsbidraget på uddannelse fra 2020 og afsætte en ny grøn forskningsmilliard.
Regeringen stopper omprioriteringsbidraget på uddannelse
Publiceringsdato 25. september 2019 Regeringen foreslår nu, at besparelser som følge af omprioriteringsbidraget bliver stoppet på hele uddannelsesområdet. På finanslovsforslaget for 2020 annulleres besparelser for cirka 0,3 milliarder kroner i 2020 på de videregående uddannelser.
1 milliard kroner mere til grøn forskning
Publiceringsdato 14. september 2019 Regeringen vil øremærke én milliard kroner mere til grøn forskning – ud over det, der bliver brugt i dag. Den nye milliard skal bruges til at udvikle ny viden og løsninger på vores massive klima- og miljøudfordringer, siger uddannelses- og forskningsministeren.
Danmark tager førerposition i EU inden for grøn forskning
Publiceringsdato 12. september 2019 Danmark ligger i toppen, når det gælder hjemtag fra energiprogrammet i EU's program for forskning og innovation Horizon 2020. Danmark skal bruge sin førerposition til at samarbejde og skabe forskningsbaserede bæredygtige og energivenlige løsninger i hele EU, udtaler Ane Halsboe-Jørgensen
En ud af ti studerende tager på studieophold i udlandet
Publiceringsdato 10. september 2019 12 procent af danske studerende på en videregående uddannelse læser en del af deres uddannelse i udlandet. Det er færre end i Sverige og Finland. Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen opfordrer flere danske studerende til at følge trop.
Ekstraordinært løft på 127,5 millioner til pædagogstuderende
Publiceringsdato 28. august 2019 Uddannelses- og forskningsministeren annullerer den tidligere regerings talentprogram og vil i stedet give pengene til et ekstraordinært løft af pædagoguddannelsen. Dermed bliver der mulighed for flere undervisningstimer, mere feedback eller hjælp til de studerende, der mangler studiekompetencer.
Ny undervisningspris hylder de fremragende undervisere
Publiceringsdato 14. august 2019 Gode undervisere skal anerkendes, fejres og belønnes. Derfor vil uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen uddele en ny national undervisningspris på hver 500.000 kroner til syv fremragende undervisere på de videregående uddannelser.
Uddannelses- og forskningsministeren ansætter David Tarp som særlig rådgiver
Publiceringsdato 12. august 2019 Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har ansat David Tarp som særlig rådgiver.
Flere er kommet ind på en videregående uddannelse
Publiceringsdato 25. juli 2019 65.714 unge får tilbudt en plads på en videregående uddannelse, det er 1 pct. flere end sidste år. Ministeren er især tilfreds med, at flere er kommet ind på sygeplejerskeuddannelsen. Hun opfordrer samtidig unge til at følge deres nysgerrighed - der er brug for hele mennesker på vores uddannelser.
88.754 har søgt ind på en videregående uddannelse
Publiceringsdato 05. juli 2019 Uddannelses- og forskningsministeren er rigtig glad for, at 88.754 har søgt ind på en videregående uddannelse. Hun havde håbet på, at endnu flere unge havde søgt ind på pædagog-, lærer- og sygeplejerskeuddannelserne og vil stille sig i spidsen for at gøre uddannelserne endnu mere attraktive.
Ane Halsboe-Jørgensen er ny uddannelses- og forskningsminister
Publiceringsdato 27. juni 2019 Ane Halsboe-Jørgensen overtager posten som uddannelses- og forskningsminister efter Tommy Ahlers.