Gå til indhold

Pressemeddelelser 2009

Her kan du se udvalgte pressemeddelelser fra 2009.
Viser 1-30 af 121 resultater
Regeringen hjælper innovative iværksættere
Publiceringsdato 29. december 2009 Finanskrisen kradser for de innovative iværksættere. Det er blevet sværere at rejse kapital til nye virksomheder fra forskningen, hvor den teknologiske og kommercielle risiko er høj. Derfor rækker staten nu en hjælpende hånd.
Milliardinvesteringer på universiteterne gøres klar lige efter nytår
Publiceringsdato 28. december 2009 Seks milliarder kroner er på vej til universiteternes laboratorier. En arbejdsgruppe går efter nytår i gang med at kigge på, hvordan pengene skal fordeles.
Ekstra uddannelse skal føre til job
Publiceringsdato 22. december 2009 Regeringen fremsætter to lovforslag, der skal forbedre nyuddannedes muligheder på arbejdsmarkedet.
Det Danske Studenterhus i Paris får nye bestyrelsesmedlemmer
Publiceringsdato 22. december 2009 Det Danske Studenterhus i Paris har eksisteret siden 1929, men har i år fået ændret sin organisationsstruktur. Som konsekvens heraf er nye bestyrelsesmedlemmer for Fonden for Det Danske Studenterhus nu blevet udnævnt.
Ugens tal: Danmark frontfigur i international miljø- og klimaforskning
Publiceringsdato 17. december 2009 Mens FN's klimatopmøde afholdes i København, viser nye tal, at danske forskere og virksomheder placerer sig helt fremme i konkurrencen om EU's forskningsmidler på miljø- og klimaområdet. Videnskabsministeren glæder sig over den danske placering på det grønne forskningsområde.
Hele Folketinget bag ny forskningsrådslov
Publiceringsdato 17. december 2009 Regeringen har indgået en bred aftale i Folketinget om fremtidens danske forskningsrådssystem. Aftalen, der imødekommer mange af de anbefalinger, som et evalueringspanel fremlagde i efteråret, skaber et mere internationalt orienteret og gennemsigtigt system.
Videnskabsministeriet skærer en fjerdedel af strømforbrug
Publiceringsdato 16. december 2009 Efter et års elspare-initiativer er der skåret 23 procent af det årlige elforbrug. Videnskabsminister Helge Sander håber, at man kan komme endnu længere med elbesparelserne.
Årets forskerspirer kåres
Publiceringsdato 15. december 2009 Gymnasieelever fra hele landet dyster lige nu om at blive årets forskerspirer. I dag overrækker videnskabsminister Helge Sander priserne og 20.000 kr. til de fire bedste projekter.
Uddannelse i bæredygtig udvikling styrkes i nyt netværk
Publiceringsdato 11. december 2009 Forskere, folkeskolelærere, bibliotekarer, journalister og andre formidlere i bæredygtig udvikling samles nu i et nyt netværk med støtte fra Undervisningsministeriet og Videnskabsministeriet.
Sander til kamp imod fup-universiteter
Publiceringsdato 09. december 2009 Videnskabsminister Helge Sander ønsker universitets-titlen beskyttet for at komme diplom-fabrikker til livs.
Norden samarbejder om uddannelse og forskning
Publiceringsdato 08. december 2009 Når Danmark i 2010 overtager formandskabet for Nordisk Ministerråd, fokuseres der på uddannelse og forskning. Det sker blandt andet med en sprogkampagne og undersøgelser af frafald og specialundervisning i Norden samt en konference om nordiske styrkepositioner inden for uddannelser og forskning.
Ugens tal: Ny universitetsliste til udlandsstipendium
Publiceringsdato 07. december 2009 Flere europæiske og færre amerikanske universiteter er på listen over universiteter, hvor danske studerende kan tage deres udlandsstipendium med til.
Ministeren tager imod – nu på universiteterne
Publiceringsdato 03. december 2009 Den gode gamle ordning med ministerens træffetid genopstår nu i en ny form. Det er videnskabsminister Helge Sander, der tager ud på de otte universiteter og inviterer studerende og ansatte til at møde op.
Positiv evaluering af fusioner og universitetslov
Publiceringsdato 03. december 2009 Videnskabsminister Helge Sander finder den internationale evaluering af universitetsloven og universitetsfusionerne positiv og konstruktiv.
Ugens tal: Danske virksomheder styrker forskning markant
Publiceringsdato 02. december 2009 De mest forskningstunge danske virksomheder har fra 2007 til 2008 øget deres investeringer i forskning og udvikling markant mere end deres internationale konkurrenter – men ikke nødvendigvis i Danmark.
Rumforskning for klimaet
Publiceringsdato 02. december 2009 Ny udstilling på Kongens Nytorv skal vise klimaforandringerne set fra rummet.
Dansk andel i verdens mest avancerede røntgenlaser
Publiceringsdato 30. november 2009 Danmark indtræder i det europæiske samarbejde om XFEL, Den Europæiske Fri-Elektron Røntgenlaserfacilitet ved Hamburg, der bl.a. vil gøre det muligt at 'filme' molekyler.
Danmarks første tværfaglige klimaforskningscenter åbner
Publiceringsdato 26. november 2009 Regeringen sætter handling bag ordene og investerer 30 mio. kr. i nyt klimaforskningscenter, der skal forsyne kommunerne med ny viden om, hvordan de kan forberede sig på klimaforandringer.
Sander vil styrke undervisningsmiljøet på universiteterne
Publiceringsdato 25. november 2009 Videnskabsministeren igangsætter tilsyn med undervisningsmiljøet på universiteterne efter dialog med de studerendes organisationer.
Presseinvitation: Forskningsekspedition genoplives i lyd og billeder
Publiceringsdato 24. november 2009 Imponerende forskning, livet til søs og ildsjæles fascinerende historier fortælles i en ny dokumentarfilm om Galathea 3-ekspeditionens jordomsejling.
Klimaforskningscenter indvies i Grønland
Publiceringsdato 23. november 2009 Med få uger til FN's klimatopmøde bliver det nye "klimauniversitet" eller forskningscenter i dag indviet i Grønland, hvor klimaforandringerne kan studeres lige uden for døren.
Sander vil fjerne flere regler på universiteterne
Publiceringsdato 20. november 2009 Annoncekampagne gav 49 nye forslag til, hvordan universitetsområdet kan afbureaukratiseres.
Væsentlig flere skal uddannes i entreprenørskab
Publiceringsdato 19. november 2009 I fremtiden skal væsentlig flere elever og studerende have undervisning i entreprenørskab. Samtidig oprettes en ny fond, der samler indsatsen. Det er kernen i regeringens nye strategi for uddannelse i entreprenørskab.
To nye medlemmer af bestyrelsen for grundforskningsfond
Publiceringsdato 13. november 2009 Bestyrelsen for Danmarks Grundforskningsfond får to nye, udenlandske medlemmer for at styrke den internationale dimension. Formanden og to medlemmer genudpeget.
Mere og bedre undervisning, tak
Publiceringsdato 13. november 2009 Både landets universitetsstuderende og videnskabsminister Helge Sander forventer flere undervisningstimer efter, at taxameteret fra næste år er hævet markant. Det kom frem, da videnskabsministeren mødtes med repræsentanter fra landets studenterorganisationer i dag.
Tre mia. kr. til innovation og videnspredning
Publiceringsdato 06. november 2009 Med finansloven for 2010 har regeringen sikret tre mia. kr. til stærkere samarbejde mellem universiteter og private virksomheder.
Markant fremgang på 62 procent for videnspredning
Publiceringsdato 05. november 2009 Fra 2007 til 2008 er antallet af virksomheder i innovationsnetværk steget med over 60 procent. Samtidig stiger udbyttet: Der er målbar effekt af netværksdeltagelsen hos 30 procent flere virksomheder end tidligere.
Kvart mia. kr. til it og tele over de næste tre år
Publiceringsdato 05. november 2009 Morgendagens vækstvirksomheder tilgodeses også med godt 200 mio. kr. til innovationsmiljøerne.
Bredt forlig om globaliseringsmilliarder
Publiceringsdato 05. november 2009 Globaliseringsforhandlingerne om 7 mia. kroner til forskning og innovation er nu faldet på plads. Det brede forlig sikrer bl.a. en omfattende modernisering af universiteternes laboratorier, en grøn forskningspakke, en forhøjelse af uddannelsestaxametrene samt et center for stamcelleforskning.
Ugens tal: Stærk fremgang for dansk it-forskning i EU
Publiceringsdato 29. oktober 2009 Danske virksomheder og forskere tildelt 93 mio. kr. til IKT-forskning fra EU. Videnskabsminister Helge Sander er godt tilfreds med en stigende dansk andel af bevillingerne.