Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser Presseinvitation til prisoverrækkelse af bedste speciale om rigsfællesskabet

Presseinvitation til prisoverrækkelse af bedste speciale om rigsfællesskabet

Den 1. december 2020 overrækkes en helt ny hæderspris på 40.000 kroner til studerende fra Grønland, Færøerne og Danmark. Prisen går til specialeforfattere, der bringer ny indsigt eller gode løsningsforslag på udfordringer, de har set i forhold til rigsfællesskabet, på Færøerne eller i Grønland.

24. november 2020

Som noget nyt er Grønland, Færøerne og Danmark gået sammen om en pris, der skal forbedre især de unges kendskab til rigsfællesskabet og til hinanden på tværs af Færøerne, Grønland og Danmark. Prisen er en personlig hæderspris på 40.000 kroner og går til en specialeforfatter, der bidrager med en helt ny indsigt eller gode løsningsforslag på de udfordringer, der er undersøgt i specialet.

Der udpeges en vinder fra Grønlandsk Universitet og fra Færøernes Universitet samt en vinder fra et af de danske universiteter. 

Direktør Hans Müller Pedersen fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen overrækker prisen, der sker ved en virtuel prisoverrækkelse. Martin Breum er facilitator til arrangementet, hvor repræsentanter fra de vindende universiteter og Danske Universiteter også deltager.

Alle uddannelser har kunnet deltage i konkurrencen; derfor spænder emnerne i de specialer, der er indstillet til prisen, fra alt fra, hvordan USA’s tilbud om at købe Grønland har ændret den måde, danske politikere taler om USA og relationen mellem Danmark og Grønland, til det engelske sprogs indflydelse på det færøske sprog, optimering af energisystemer i Aasiaat i Grønland og til, hvordan den internationale turisme påvirker det færøske samfund. 

Konkurrencen er en tilbagevendende begivenhed i 2020-2022 og er et af flere initiativer, der skal udbrede især de unges kendskab til rigsfællesskabet.

Virtuel prisoverrækkelse

På grund af COVID-19-situationen bliver prisoverrækkelsen afholdt som et virtuelt møde på Zoom.

Pressen er velkommen ved prisoverrækkelsen, som finder sted:

Tirsdag den 1. december 2020, kl. 15.00 – 16.00

Program for prisoverrækkelsen

15.00 Velkomst, v./ Hans Müller Pedersen, direktør for Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
15.05 Refleksioner over rigsfællesskabet og gennemgang af program, v./ Martin Breum, journalist og forfatter
15.10 Refleksioner fra dommerpanelet
15.15 Prisoverrækkelse – Færøerne
15.25 Prisoverrækkelse – Grønland
15.35 Prisoverrækkelse – Danmark
15.45 Lykønskning fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen

Tilmelding

Pressetilmelding skal ske til specialkonsulent Sarah Kjærgård Pedersen, scp@ufm.dk, senest mandag den 30. november 2020, kl. 12.00.

Senest opdateret 24. november 2020