Du er her: Forside Blogs Allan Skårup Kristensen

Blog: Allan Skårup Kristensen

Allan Skårup Kristensen er innovationsattaché i Silicon Valley, San Francisco

Billede af Allan Skårup KristensenJeg er 54 år og er uddannet cand.tech.soc fra Roskilde Universitet. Jeg har arbejdet med forskning, innovation, teknologi, uddannelse og erhvervsudvikling i 25 år i både den offentlige og private sektor. Jeg har en fortid i Patent- og Varemærkestyrelsen, Ingeniørforeningen i Danmark, Ministeriet for Videnskab Teknologi og Udvikling og de sidste næste 13 år i medicinalindustriens brancheforening Lif. Privat bor jeg sammen med Eva, som er fra Norge. Vi har fire voksne børn, som alle er flyttet hjemmefra

Jeg har altid haft en drøm om at prøve at bo og arbejde i et andet land, så da stillingen som innovationsattaché i Silicon Valley blev slået op, var jeg ikke i tvivl. Muligheden for at arbejde med internationalisering af dansk forskning og med at bygge broer mellem californiske og danske miljøer var simpelt hen for fristende.

Jeg glæder mig allermest til at få en masse nye gode kolleger på innovationscenteret og til at lære amerikanske forskere, institutionsleder og programansvarlige at kende. Det er helt klart den menneskelige dimension ved jobbet, som jeg glæder mig allermest til. Herudover glæder jeg mig selvfølgelig også til at få en dybere indsigt i det californiske forsknings-, uddannelses- og innovationssystem og den helt særlige entreprenørskabskultur, som de har i Silicon Valley.

Om tre år vil jeg gerne have bidraget til, at der er sket en fortsat udbygning af de dansk-amerikanske samarbejder om forskning, uddannelse og innovation i form af nye aftaler og projekter. Jeg håber også, at vi på Innovationscentret har kunnet bidrage til den grønne omstilling og til at få dansk innovation koblet bedre til de store globale innovationsprocesser og de aktører, som driver dem. Endelig håber jeg på, at jeg har kunnet være med til at ’brande’ Danmark og til at øge kendskabet til dansk forskning og mulighederne for at samarbejde med Danmark.

Viser 0-0 af 0 resultater

Denne mappe er tom.